Юнски бебета 2021г

• 38 374
  • 722
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, вие имате ли болки в кръста? Мен от вчера ме побъркват. Спира за малко и пак започва. А като легна още по-зле.

# 436
Tido, прекаленото вманиачаване в храна или в каквото и да било също не е добре, нито за бебето, нито за майката. Все пак ние не сме болни, а бременни! Продължавам да съм на мнение, че нищо в умерени количества не е вредно. Изключвам цигари,алкохол, наркотици... И това не означава, че за мен бебето ми не е важно! Имам една късна загуба и съм убедена, че не е от парче ананас!
Единствено може би, ако прекаляваш с храненето и наддаването като цяло или обратното смятам, че би могло да доведе до проблем.
В крайна сметка всеки преценява сам как да се храни, бременна или не. Това е личен избор, който не се определя от това дали бебето или храната е по-важна, а е избор за това как ти самата се чувстваш и как ще бъдеш по-спокойна!
Това е лично мнение и не ангажирам никой с него. Сигурна съм всеки тук прави най-доброто, според неговите разбирания за бебето си!

# 437
Mrs. Cherry аз точно това казах, не знам защо тълкуваш толкова грешно казаното от мен  - всеки сам решава, а моето мнение е, че има храни, които са доказано опасни. Никъде не съм казвала, че трябва да се вманиачаваме или че сме болни или че на някой бебето не му е важно.

Личното ми мнение е, че колкото и да го иска тялото ти или се чувстваш добре ядейки/дори малко/ суши, рохки яйца или непроверени меса подлагаш на риск бремеността си.

# 438
Не съм изследвала прогестерона. Миналият път ми го изписаха, поради кървене, а сега, защото май не си отговаря на седмиците и ми обясниха, че само подпомага развитието.
За нос - Наривент.
Кръст и мен ме боли, сякаш съм го сецнала.
За Клексан ще питам док др път.

# 439
Tido, значи сме на едно мнение Simple Smile
За мен например, ако трябва да мисля преди всяка хапка какво ям и дали да го ям е натоварващо. Просто сме различни.
Иначе се хванах за последното ти изречение:
"А това, че не пречи на нас, защото досега сме яли и нищо ни няма не е много смислен довод, но всеки си преценява кое му е по-важно."
Но може и аз да съм разбрала грешно.
Simple Smile

# 440
Много полезна информация се е събрала в последните страници! Може би ще е добре да отделим най-важното и да оформим в първия пост на следващата тема с такава информация, а също и да се преброим - напр. термин, ник, възраст, град (държава), в очакване на (1во, 2ро, 3то и пр. дете) , а по-нататък да включим и пол Blue HeartHeartpulse

за запушен нос мисля че не е проблем да се ползва смес от клеева тинктура с физиологичен разтвор. Много помага.

На мен също ми е лошо, яде ми се, ям, но не ми е вкусно и ми става тежко. Още се глезя с фраксито,но вече по-малко Innocent

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 10:55 от Tickles

# 441
Здравейте,

записвам се и аз сред вас. Онзи ден се усъмних и направих тест. Буквално за секунди се появи втората черта. Непланувано и малко объркващо, но не сме първа младост, та изненадата е положителна. Имаме момиченце на малко повече от година и половина. Още всичко ми е прясно. Засега всичко се повтаря, само киселините при първата бременност дойдоха накрая, а сега бяха причина за теста. Термина го изчислих 26.06. Ще видим какво ще покаже и прегледа другата седмица.

Честито на всички и успешни и леки бременности. Simple Smile

# 442
  • София
За храната - спрях да си ям любимия сандвич с риба тон от SupaStar Sad , сирена попринцип меки не консумирам, с чайовете проверявам кои са позволени и кои не, до скоро всеки обед бях на крем супа, сега нещо като си помисля и ми се обръщат червата Sad Вторник съм на преглед, най-накрая, и ако всичко е наред мисля да кажем на нашите и родителите на мм, че ше идват др уикенд на гости, че сега гледам да не стоя много с тях, за да не се усетят, че то постоянно ми е зле 🤷🏻♀
Малката вчера се прибра от градина със сополи, днес и аз съм леки хремава, давайте идеи как да си подсиля имунитета, че много ме е страх. Сега всичко се отразява на бебоците.
Иначе съм решила след ФМ да кажа на сестра ми на рождения й ден, а на най-добрата ми приятелка на нейния рожден ден/погача на нейната бебка Simple Smile) С първата бременност бях в Марковс при Павлова и Марков. Втората се записах при Марков, че Павлова беше извън България тогава, но така и не стигнах до тях...и сега мисля пак тях да ползвам, бях доволна, бяха подробни и всичко беше наред. За БХС не помня какво се правеше, бях в Майчин дом, ама знам, че се ходеше първо там и после на ФМ(ако не ме лъже паметта).

# 443
Момичета кажете нещо ефикасно за киселини.. Направо умирам, чак ми се повръща някой път.

# 444
vikim23 и аз тази сутрин се събудих в такова положение.Малкия е със сополи и лека температура 37.2
И аз се чувствам леко замаяна,та сега седя и чудя какво да пием за да прекъснем по бързо неразположението.

niika94 аз по принцип си страдам от киселини и пия едни хапчета понеже мразя течните варианти.Но при предишната ми бременност доктора ми изписваше единствено сироп Гавискон.

# 445
Аз до сега не съм имала толкова много.. С предната имах много малко.. Сега е нещо страшно а съм още в 8 ма седмица

# 446
За сега при мен е все още поносимо,но съм си се настройла,че няма да ме подминат.На някой им помага чаша с топло мляко.Мен единствено хапчета ме спасяват.

# 447
Мисля, че казвах и назад в темата. Пробвайте с джинджифил ако ви помага. Аз го ползвах при киселини преди да съм бременна. Засега нямам, ще видим понатам. Иначе и за имуностимулиращо също е супер, настърган и разбъркан с мед и лимон. Аз засега съм добре, успях да отпуша носа с инхалации от лайка и морска сол и пръскане на вода с морска сол в носа.
Усещам обаче, че майка ми ме подозира нещо. Аз нали не мога много да лъжа и като ме пита какво пия за настинката и като и казах само природни неща и стана странно Grinning А не искам да им казвам още, че ако стане нещо да не ги притеснявам само..

# 448
Вики, аз си хапвах мед, лимон и джинджифил и после направо светиш от здраве. Сега още не съм го почнала, но може пак да го захвана.

За киселините газирана вода може да помогне. До едно време се оправях с нея предишния път. Също така стойте седнали или ако лежите гледайте да сте по-изправени, не изцяло хоризонтално.

# 449
Искам да ви попитам , тъй като се замислих . Никога не съм си правила кръвен тест за бременност , а тук бях мярнала ,че ако в съвсем начална бременност показателите са много високи означава, че може да са близнаци .Аз много рано разбрах ,че съм бременна в 3та седмица и 4 дена видях на ранен тест за бременност супер бледа черта като косъмче , но си беше чертичка . В рода на мъжа ми има близнаци и с този ранен тест ...🤔😃 Вие какво мислите и ако отидем на ехограф в 7ма седмица ще се види ли ако са две?

Общи условия

Активация на акаунт