Юнски бебета 2021г

• 38 215
  • 722
  •   1
Отговори
# 645
Аз пък нямам никакви симптоми. Много се изненадах като излезе тази гъба! Може би има връзка с това, че преди това пих антибиотик...

И аз съм с гъбички, знаех си преди прегледа, имах много дискомфорт, но се надявах да не са гъбички. Е, да, ама не, вчера ми се обадиха , сега съм на свещички и мазило, 3 дена е терапията, но се надявам всичко да е ок след това.
На мен ми пуснаха изследвания, кръв, урина, резус фактор...

# 646
А аз се чудих като пих този антибиотик,не пих никакъв пробиотик с него,това дали е ок?

# 647
  • Замък сред облаците
Ей, девойки, колко много неща сте изписали днес!

Berryto, разбирам те напълно, просто реших да отбележа, понеже и аз по едно време се бях засилила на своя глава за магнезий и Б6, обаче аптекарката ужасно ме нахока, а на нея ѝ имам голямо доверие, винаги дава компетентни съвети. И ендото ми е на мнение, че пиенето ей така, не е ок е го правим повече за лично успокоение, без да си даваме понякога сметка за рисковете, които също ги има и при невинни уж хранителни добавки. Извинявам се, ако звуча поучително, мама е учителка, хахаха Grin

На Елизабет бебчето изглежда като бонбонче!

За кихането открих, че ако кихам седнала не ме стяга корема така.

Гъбичките си ги имаме принципно като обичайни обитатели на тялото, обаче като се разраснат колониите им под благоприятни фактори тогава правят бели. Сблъсквала съм се с тях извън бременност, но най-доброто нещо към лечението е да спрете въглехидратите и захарта (без хляб, без сладко). Те се хранят с преработената от организма захар и колкото повече приемате, толкова по-трудно ще ги преборите. Понеже и аз се плаша да не си завъдя сега такива покрай хормоналните промени, които благоприятстват появата им, съм намалила консумацията на тестени, както и преди бременността (тогава даже се опитвах без тях). От помощ ще са ви пробиотиците и естествените такива също (истинско кисело мляко, домашна туршия, домашни кисели краставички и др).

За слюноотделянето било нормално да се засили втората половина-края на първия триместър.

По отношение на изследванията, ето тук https://www.puls.bg/bremennost-i-razhdane-c-36/neobkhodimi-izsle … remennost-n-15082 са описани повечето, да се ориентирате.

Аз преди следващия преглед ще си пусна контролно пак Д, фолиева и Б12, ПКК + ДФФ, стерилна урина + белтък, урея, креатинин, пикочна киселина, СУЕ, CRP, АСАТ, АЛАТ, ГГТ, алкална фосфатаза. Ще си заминат към 150 лв ей така, ама аз съм от презастраховащите се.
Искам да проверя как се движат при мен нещата, не да се установява с евентуално закъснение. TORCH профила не знам кога се прави - някъде четох че 3ти месец, другаде 6ти или 8ми даже. Около първата фетална морфология трябва да си пусна и ТСХ, да видим как се движи.
Васерман и той ли се прави в първи триместър? Berryto, понеже ти писа ще споделиш ли, моля те?

Идната седмица се надявам да си оправя местожителството и да си сменя личния лекар, за да мога да взема направление за ЖК и да ме запишат през ноември.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 15:59 от AAndreeva

# 648
Аз също имам проблем с гърдите, при мен е малко по-сложно, защото преди година ми откриха доста кисти. Реално там, където е най-голямата болката е доста нептиятна. Но търпя, нищо не пия за това. Надявам се да нямам проблеми със запушвания и мастит като почне кърменето. Ако някой има опит с подобна ситуация, ще се радвам да сподели как са се развили нещата.
Освен ФК си пия сироп, който по принцип пия, защото съм с нисък хемоглобин. В него има много витамини и се чувствам добре. Още се мотам и не записвам час за преглед, просто ми се иска да отида по-късно, за да чуем направо сърчице. Бъдете здрави и спокойни 🙂

# 649
Аз искам да ви попитам две неща.

Вие усещате ли силни болки в гърдите? Направо не мога да спя през нощта като ги пипна или опра в леглото ме болят,направо е ужас,а това вече продължава месец сигурно.И ако ви болят,правите ли нещо специално нощем,което да ви помогне с болката.

И другото е което искам да ви питам,напоследък като кихна внезапно, усещам придърпване дори и леко болка ниско долу.Случва ли ви се или съм само аз и трябва да бягам при АГ.

Най-ме болят гърдите,когато се изправя и гравитацията си каже думата.Много са ми напрегнати и твърди,много болезнени.
Като кихна също ме срязва в слабините

# 650
Рената, ти регистрирана ли си при мидуайф вече? В коя клиника ще звъннеш? Аз получих регистрация някъде към 6 седмица и все още нямам контакти никакви. Моето сърджари не приема физически прегледи, само телефонни. Опитай да звъннеш някъде, но не очаквай много да се трогнат, до 12г.с не правят нищо обикновено.
Дано е било нещо еднократно. Стискам палци, пиши какво става.

# 651
Аз съм за четвърти път тази бременност с яркочервено кървене, не се вижда от какво е. Много ме е страх, но за първи път не отидох в спешен кабинет. Моля се всичко да е наред и да отмине. Оказва се, че не е толкова рядко явление, пожелавам никой да не изпитва този ужас.

Гърдите и мен ме болят непоносимо особено вечер.

# 652
Пумпалче,
Ти къде живееш?

Ох... това с кървенето е много неприятно.. дано отмине по-бързо...

Мен гърдите също ме тормозят най-много, както и тези дърпания долу, които когато ги няма се пък започвам да се притеснявам .. и така все е притеснение

# 653
  • Германия
Аз съм за четвърти път тази бременност с яркочервено кървене, не се вижда от какво е. Много ме е страх, но за първи път не отидох в спешен кабинет. Моля се всичко да е наред и да отмине. Оказва се, че не е толкова рядко явление, пожелавам никой да не изпитва този ужас.

Гърдите и мен ме болят непоносимо особено вечер.
Днес си мислех за теб! Надявах се на добри новини, стискам палци нещата да се нормализират. Коя седмица стана?

Аз имам напрежение в гърдите, но на фона на горчивия вкус и гаденето ни го отразявам. Мъчи ме умората и липсата на енергия, нищо не ми се прави...

# 654
Здравейте, момичета, изчетох цялата тема и плахо и със страх се записвам при вас: на 38 г. в 5+4 г.с. с термин 27 юни, като бременността ми е втора (първата бях на 23- 24 г., спонтанна с голямо момче на 14 г. вече), резултат на дългогодишна борба, 3 инсета и 5 трансфера инвитро, с тромбофилия, АФС, инсулинова резистентност, тиреоидит, като чудото се случи благодарение на Господ и др. Калчев, като бях убедена, че и този трасфер ще е 0... Страховете ми обаче този път, за разлика от преди 15 г., са огромни, както и емоцията от първия положителен тест, който гледах и не вярвах.... Днес установихме ембриончето в матката и дори чухме пулс- най- хубавият звук Simple Smile От две седмици не съм спала нормално от притеснения, пусках ЧХГ 5-6 пъти, за да стигна до заветния преглед днес. Сега ще чакам със свито сърце следващия, като др. ме вика чак след 2-3 седмици. Мисля междувременно да отида при моята си гинеколожка за мое успокоение, че няма да издържа толкова време. Наистина не вярвам още, че стигнах до тук Simple Smile. Симптоми- почти никакви- ПМС, често пишкане и леко напрегнати гърди.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 17:28 от sheli2005

# 655
foley 7+5 съм. Бях 4 дни в болница, закрепиха нещата и днес пак тръгна.Disappointed

Добре дошла Sheli! Да е леко и безпроблемно до успешен финал!

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 17:51 от Tickles

# 656
В UK съм в последните 7 години, обмисляме дали да не се прибираме за постоянно в България през декември

# 657
Tickles, благодаря. В друга тема те следих теб и от сърце ти желая кървенето да спре и ембриончето да е добре и на топлично до финал.

# 658
При кихане и аз имам остра болка, но това и предния път беше така - ако съм седнала или легнала настрани не усещам нищо. Сигурно е заради силата на въздуха и неволното стягане на мускулите при кихане...

Елизабет, и при нас беше по-спокойно, е не чак като при вас (вие съвсем лежерно го карате Smiley ), но с израстването дойдоха зъбите, сега и това със съня...постоянно ни се променя графика, дано при вас не се развият така нещата, явно е до късмет Flowers Four Leaf Clover

# 659
  • Германия
foley 7+5 съм. Бях 4 дни в болница, закрепиха нещата и днес пак тръгна.Disappointed

Добре дошла Sheli! Да е леко и безпроблемно до успешен финал!
Стискам палци Heart Какво казват в болницата?

Общи условия

Активация на акаунт