Юнски бебета 2021г

• 38 315
  • 722
  •   1
Отговори
# 105
  • Prades-le-Lez
Здравейте, мами!
Родих нашия прекрасен Теодор на 16ти април и онзи ден разбрах, че пак съм бременна и ще раждам средата на юни! В мен бушуват много емоции и мисли, но ще го износя и ще го отгледаме с много любов! Не съм казала на почти никой, а ми се ще да си го напиша на челото! Много се радвам, че тук мога да го споделя!
И аз не спя добре и съм много уморена покрай бебето и работата, но оставам позитивна.
 Успех на всички!

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 12:25 от Елизабет Кежева 678647

# 106
Добре дошла, Татяна! При нас решението за трето дете беше много осъзнато и планирано и мисълта не е никак плашеща, а напротив. И аз също си мислех как не пазя нищо от по-големите, но си има и чар в това да смениш старите вещи с нови и така да поправиш грешките си от незнание, липса на опит или нещо друго. Аз например сега бих се лишила от 70% от покупките, които преди смятах, че са абсолютно задължителни Grinning
Не знам как е по другите теми, но имам чувството, че тук сме се събрали най-много кандидат многодетни мами, хем сме още в началото. А тепърва ще се видят и ембриончетата и със сигурност ще има близнаци (не само зодия) Blush
О не тая мисъл ме плаши  за две и като се замисля на времето майками точно по същия начин и период е махнала близнаци.
Иначе да много неща ни бяха излишни още със първото го осъзнах.
Макар, че от време на време ме гонят едни мисли, как ще се оправим ама..
Татко е решил, че ще почва втора работа..да видим как ще смогне

# 107
  • Prades-le-Lez
SmileyGrin
Да попитам колко от вас продължават да пушат и по колко, защото на мен не ми пречат и си пуша по малко... Знам че не е хубаво, но....

Здравей, Стела,
със първата бременност успях да ги откажа, но за сметка на това, ядях много и развих гестационен диабет (за щастие не се стигна да сериозни проблеми), а и бях много сприхава Dizzy Face накрая на бременността не издържах и започнах пак да пуша.
Сега съм ги намалила до 5 на ден, през доста часове. Знам, че не е идеалното, но все пак е добре...
Успех!

# 108
Здравейте, мами!
Родих нашия прекрасен Теодор на 16ти април и онзи ден разбрах, че пак съм бременна и ще раждам средата на юни! В мен бушуват много емоции и мисли, но ще го износя и ще го отгледаме с много любов! Не съм казала на почти никой, а ми се ще да си го напиша на челото! Много се радвам, че тук мога да го споделя!
И аз не спя добре и съм много уморена покрай бебето и работата, но оставам позитивна.
 Успех на всички!

Добре дошла, Елизабет! Радвам се, че темате лека полека се пълни! Heart Exl

# 109
niika94, кога започна да чувстваш умора?
Аз утре влизам в 5г.с. и все още нямам така изразени симптоми освен чувствителни гърди и от време на време болки ниско долу.
Разбира се всяка една бременност си е индивидуална.

Ми може би от 5,6 дена насам, аз съм в 6 +2 и направо с всеки ден става по зле... С първата ми бременност не помня да е било така..

# 110
Никакви симптоми нямам и малко се плаша дали е ок ... Леко чувствителни гърди, болки от време на време и кафявата линия под пъпа се появи. Туй то!

# 111
JD радвай се,че е така. Аз с първата ми бременност бях така, нищо не усещах... Ама сега е ужас даже вече и повръщах..

# 112
  • Замък сред облаците
Никакви симптоми нямам и малко се плаша дали е ок ... Леко чувствителни гърди, болки от време на време и кафявата линия под пъпа се появи. Туй то!

Аз и кафявата линия нямам. Но пулсът ми е около 80 в спокойно състояние, а докато се движа скача на 120. Сутрин като си измия зъбите усещам метален вкус в устата. Вечер съм уморена още в 21.30 и отивам да спя, обаче се събуждам към 4 и после додрямвам 2 часа.  Започвам да се прозявам от следобед понякога. През първите 4-5 дни от закъснението ме мъчеше подут корем и газове, сега и това поотшумя в сравнение с предните дни. Но от друго не мога да се оплача особено. Увеличих приема на течности до 2200 мл на ден и се старая да закуся сутрин нещо дребно преди фолиевата за по-доброто ѝ усвояване (преди не закусвах).
Докато не ми мине първия ултразвук в понеделник и не се уверя, че всичко си е на мястото, няма да се почувствам пълноценно бременна.

# 113
  • София
Добре дошли на новите попълнения! ❤

Да кажа за добавките - аз пия голяма доза фолиева киселина заради таласемия. В момента пия и б12, и Вит. Д, защото бяха в дефицит. Лекарката каза да продължавам да ги пия.

За работодателя - ще се наложи да му кажа скоро, защото в момента имаме физически изпити и не мисля, че е удачно да се явявам. Освен това пътувам извън София, стоя доста права, работя с много хора, някои не много добри, може да се наложи да се преместя или поне да се съобразяват с мен и състоянието ми. Хубавото е, че този път шефа е стария, той знае какво е дискретност и няма да ми направи същия номер като другия.

Да питам - има ли други майки с инсулинова резистентност? Много ми е трудно в момента с храненето, трудно си намирам какво да закусвам, обядвам в 13, притеснявам се с този режим...започна пак да се обажда глада ми за сладко Sad(

Иначе - миналата седмица бях много изморена, добре че дъщеря ми беше на село с баба си и цяла седмица след работа лежах и мързелувах, но по-скоро се разболявах. Тази се чувствам добре. Имам единствено леки болки в гърдите и спя по-неспокойно. Будя се преди алармата и се въртя, което никога не ми се е случвало. Надявам се да се появят и други, за да съм малко по-спокойна

# 114
  • Германия
Аз също нямам симптоми, леко гадене само, придърпване в матката и безсъние. Цяла седмица съм с малкия в къщи, не го пуснах на градина, че имаха случай на Ковид, но на друг етаж( те са като 2 отделни градини), нашият етаж работи, другите са под карантина до 13-ти, но не ми се рискуваше. Та с него по цял ден, ядене, разходки,игри, за сега не усещам много умора. От понеделник и баткото е 2 седмична есенна ваканция, дано не почна да повръщам, че децата още не знаят и ще ги шашна 🙄
Но безсъние ме мъчи много, снощи се събудих в 1:30 и до 4 гледах филм, в 6 пушка, наспана 😴

Не мога да се свържа с ендокринолога, не знам дали за продължавам да пия таблетките за щит.жлеза( с ниска функция съм). Трябва да ми вземат кръв, но не отговарят на мейли, по телефон е абсурд да се свържеш... а на гинеколог съм чак на 27.10. Някой друг с ниска функция и прием на лекарства?

# 115
Здравейте и от мен! 

Добре дошли на всички нови мами! 🤰🌸

За добавките - аз пия витамини за бременни още от края на юли месец някъде. Но ние минахме през лечение за безплодие и там сестрата всеки път като ме видеше и питаше дали си пия витамините. Тук почти не съм виждала да се продава само фолиева - всички са комбинирани витамини. Допълнително пия пробиотик и калций+ магнезий.

За умората аз от началото съм много уморена. Вчера му викам на доктора - много съм уморена и постоянно ми се спи, по цял ден спя и той ми вика бременност, какво очакваш 😂 Но аз съм на прогестерон и това също допринася.

Иначе освен умора и стягане на корема други симптоми нямам.

Тромбофилии момичетата които са като мен, какво пиете и кога го започнахте? Аз съм на бебешки аспирин - 81мг по едно на ден и много се чудя дали е достатъчно. Вчера говорих с доктора но той иска да изчака до края на третия месец преди да включва инжекции. А аз се притеснявам и се чудя не е ли по добре от по рано.

Хашимото май и аз съм в тази група. Вчера пуснахме изследвания и чакам резултатите. Доктора каза че ако се потвърди ще ми изпише хормонална терапия.

Сърчице и сега след толкова мрънкане за болести да се похваля - вчера чухме сърчице. ❤ Така се борих за този ултразвук със зъби и нокти! 🤣 Тук, в Щатите не искат преди 10 седмица да правят ултразвук (най ранно 8-ма). Ама аз не го оставих на мира доктора - не е видял той български инат!! И накрая се съгласи. Малко ми поолекна като видяхме сърчицето. Едно е бебенцето. Макар че с мъжа ми тайно се надявахме на близнаци -  да се отчетем с бебеправенето с един път, а доктора от клиниката по безплодие все намекваше че лечението може да доведе до повече от едно. Но може би другия път. Сега само се моля това да си го износя живо и здраво.

# 116
  • Замък сред облаците
Аз също нямам симптоми, леко гадене само, придърпване в матката и безсъние. Цяла седмица съм с малкия в къщи, не го пуснах на градина, че имаха случай на Ковид, но на друг етаж( те са като 2 отделни градини), нашият етаж работи, другите са под карантина до 13-ти, но не ми се рискуваше. Та с него по цял ден, ядене, разходки,игри, за сега не усещам много умора. От понеделник и баткото е 2 седмична есенна ваканция, дано не почна да повръщам, че децата още не знаят и ще ги шашна 🙄
Но безсъние ме мъчи много, снощи се събудих в 1:30 и до 4 гледах филм, в 6 пушка, наспана 😴

Не мога да се свържа с ендокринолога, не знам дали за продължавам да пия таблетките за щит.жлеза( с ниска функция съм). Трябва да ми вземат кръв, но не отговарят на мейли, по телефон е абсурд да се свържеш... а на гинеколог съм чак на 27.10. Някой друг с ниска функция и прием на лекарства?

Задължително продължавай да пиеш хапчетата за хипо и не ги спирай. Пускай си контролно изследвания, даже ако не си го правила скоро пусни веднага. Важното е в първия триместър да е до 2 максимум, а втория - до 3.5. При мен ендокринологът не ми даде да пия хапчета на консултацията миналия петък при ТСХ 2.01, защото през май бях в изкуствена хипофункция след 2 месеца на тиреостатици и още го свалям бавничко, но уверено. Принципно ми обясни, че протеините в ЧХГ приличали много по структура на протеините на ТСХто и затова по време на бременност, често функцията се нормализирала (или нещо подобно, не съм сигурно, че запомних дословно).  Л-тироксина и Еутирокса са по-безопасни за бебето от самата хипофункция, която може да попречи на правилното развитие и износване. Затова никакво спиране! Но консултирай дозата след като си пуснеш кръвни.

Редактирам се, за да добавя нещо друго, което ми каза: ТСХ се повлиява бавно, на всеки около 30-45 дни, тъй като хапчетата действат с натрупване. Не се притеснявай за няколко дни повече или по-малко.

# 117
  • Германия
Много благодаря, AAndreeva! Ще ходя по принцип за контролно изледване, но докато се свържа с тях...😤 През юни и било 2.64. Ще видим 🙄

# 118
Здравейте и от мен! 

Добре дошли на всички нови мами! 🤰🌸

За добавките - аз пия витамини за бременни още от края на юли месец някъде. Но ние минахме през лечение за безплодие и там сестрата всеки път като ме видеше и питаше дали си пия витамините. Тук почти не съм виждала да се продава само фолиева - всички са комбинирани витамини. Допълнително пия пробиотик и калций+ магнезий.

За умората аз от началото съм много уморена. Вчера му викам на доктора - много съм уморена и постоянно ми се спи, по цял ден спя и той ми вика бременност, какво очакваш 😂 Но аз съм на прогестерон и това също допринася.

Иначе освен умора и стягане на корема други симптоми нямам.

Тромбофилии момичетата които са като мен, какво пиете и кога го започнахте? Аз съм на бебешки аспирин - 81мг по едно на ден и много се чудя дали е достатъчно. Вчера говорих с доктора но той иска да изчака до края на третия месец преди да включва инжекции. А аз се притеснявам и се чудя не е ли по добре от по рано.

Хашимото май и аз съм в тази група. Вчера пуснахме изследвания и чакам резултатите. Доктора каза че ако се потвърди ще ми изпише хормонална терапия.

Сърчице и сега след толкова мрънкане за болести да се похваля - вчера чухме сърчице. ❤ Така се борих за този ултразвук със зъби и нокти! 🤣 Тук, в Щатите не искат преди 10 седмица да правят ултразвук (най ранно 8-ма). Ама аз не го оставих на мира доктора - не е видял той български инат!! И накрая се съгласи. Малко ми поолекна като видяхме сърчицето. Едно е бебенцето. Макар че с мъжа ми тайно се надявахме на близнаци -  да се отчетем с бебеправенето с един път, а доктора от клиниката по безплодие все намекваше че лечението може да доведе до повече от едно. Но може би другия път. Сега само се моля това да си го износя живо и здраво.
За тромбофилиите аз съм на фракси/клексан 0,4 от положителния тест. Миналата бременност бях на АП, сега съм на натаспин Х 2х2.

И аз съм уморена, мъчеше ме и безсъзнание, но го "лекувам" с прясно мляко с мед малко преди да си легна. Не знма дали действа или е плацебо, ама тия дни почти се наспивам Wink

Добавки пия само нео фолик мета и отделно лекарствата, които са ми към терапията.

А има ли други на които сякаш рязко им отеснвха панталоните? Аз цяло лято бях на рокли и сега ми е толкова не комфортно с дънки... Едва издържам.

# 119
От седмица съм така с дънките и тесните панталони, мислех че си въобразявам. Днес даже минах през H&M да търся дрехи за бременни.

И да ви питам, фолиева киселина на коя фирма полвате. Аз съм с тази https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010022354 , но чак днес на опаковката прочетох, че при бременност първо трябва да се направи консултация с лекар преди да се използва. А в аптеката ми казаха, че е добър вариант.

Общи условия

Активация на акаунт