Юнски бебета 2021г

• 38 205
  • 722
  •   1
Отговори
# 90
За казване -ние бяхме решили след третия месец да казваме. Обаче хората които знаеха че ходим на лечение за безплодие питаха какво става и им казахме добрите новини. Така че казахме на майка ми, сина ми, свекърва ми, сестрите и брата на мъжа ми, и моите две най-добри приятелки. А той мъжа ми и на доста хора в неговата работа е казал, защото трябваше да намери как да излиза от работа и да идва с мен по прегледи. Но на по далечни приятели и роднини ще кажем след третия месец. Не че съм суеверна, просто много ме страх пак да не се случи нещо ... Не че след третия месец няма риск, но до сега спонтанните ми аборти са били все в първия триместър, така че си мисля че веднъж да го премина, ще ми е по спокойно.

За годините - аз първото си дете родих на 23 по време на първия ми брак. Само че не потръгнаха нещата и на 24 се разведох. Сега съм на 33 и се омъжих повторно преди около половин година. Мъжът ми е на 37, не е бил женен преди и няма деца. Така че въобще не сме се чудели дали да имаме дете - решихме че искаме поне две деца и синът ми като дойде да живее при нас ще са три. Сега беше перфектния момент за детенце защото Декември завършвам университет и съм подписала договор да започвам работа Октомври 2021.

Но аз съм в Щатите и тук хората се женят много по късно, раждат деца по късно като цяло, сменят специалности, учат по късно. Аз завърших право в България, но сега завършвам право и тук и много от моите колеги в университета са на около 30, че даже и по възрастни има. А във кантората където ще започвам работа догодина има и доста други над 30 които тепърва започват кариера и даже не са женени още.

vikim23 и аз бях така. Ходих на ЖК при Д-р Сашо Георгиев в Майчин Дом и отделно си ходех на платени консултации при Д-р Данаил Илиев - за гинеколог разбиращ от тромбофилии, той е човека за мен. Но аз съм си пристраста Simple Smile

# 91
  • Германия
Витамини някакви пиете ли? Аз реших да си взема на своя глава( нали още не съм била на преглед). Купих си за бременни с фолиева киселина и разни други-цинк, желязо и т.н. Но сега като погледнах има и йод, а аз не съм сигурна с ниска функция на жлеза съм, пия хормони ...вкарах се във филм, няма да ги пия. Добре, че само 2 дена ги пих. Дано не съм объркала нещо 🙏 Ще си купя само фолиева киселина.

# 92
Здравей и от мен много се чудех дали да пиша тъй като все още тайна и много малко хора знаят около нас.
Записвам се с термин 5 юни за сега тъй като още не съм ходила на преглед. Не бързам, имам чс за 22. 10.
3 🤰 бременост имам две кукли на 3 и 5 г.
Бременоста не много пканирана и една седмица се чудихме какво да правим и на коя планета се намирам. Сега съм в чуденка кога да кажа в работата, тъй като съм едва от 4 месеца. Да не говорим, че по цял ден съм на краг.
Най големия майтап, че точно миналия месец прододахме си количката, столчето за колата а и повечето дрехи раздадох 😂😂😂. Виждам, че има други мами, като мен. В очакване на 3 как се чуствате, как приемате. Планувано ли беше. Ох имам много въпроси ама ще ги запазя за по натам
Витамини някакви пиете ли? Аз реших да си взема на своя глава( нали още не съм била на преглед). Купих си за бременни с фолиева киселина и разни други-цинк, желязо и т.н. Но сега като погледнах има и йод, а аз не съм сигурна с ниска функция на жлеза съм, пия хормони ...вкарах се във филм, няма да ги пия. Добре, че само 2 дена ги пих. Дано не съм объркала нещо 🙏 Ще си купя само фолиева киселина.
Карай с фолиева киселина иначе има специални витамини за бременни.
Може и Биозин мама  за имунитета. 💕

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 11:27 от AnMary

# 93
Засега пия само неофолик мета по 1-2 таблетки. Цинк от преди това си пия също чат-пат. Ще почакам да ми изпише док, защото ще ми трябва и повечко магнезий.

# 94
Аз пия фолиева киселина от началото на Септември. Не съм я започнала 3 месеца по-рано както препоръчват, ноо нищо Simple Smile
Иначе това с Биозина е добра идея, ще попитам утре на прегледа ако всичко е наред, да взема и това да пия.

# 95
Здравей и от мен много се чудех дали да пиша тъй като все още тайна и много малко хора знаят около нас.
Записвам се с термин 5 юни за сега тъй като още не съм ходила на преглед. Не бързам, имам чс за 22. 10.
3 🤰 бременост имам две кукли на 3 и 5 г.
Бременоста не много пканирана и една седмица се чудихме какво да правим и на коя планета се намирам. Сега съм в чуденка кога да кажа в работата, тъй като съм едва от 4 месеца. Да не говорим, че по цял ден съм на краг.
Най големия майтап, че точно миналия месец прододахме си количката, столчето за колата а и повечето дрехи раздадох 😂😂😂. Виждам, че има други мами, като мен. В очакване на 3 как се чуствате, как приемате. Планувано ли беше. Ох имам много въпроси ама ще ги запазя за по натам
Бащата при мен  е друг. Разведена съм. Сегашния страшно свикна и обича децата ми, много им угажда, а когато баща им ги вземе за уикенда по цял ден говори за тях. Наближи ли да си идват се започва "какво стана,, защо не си идват" и т. н. Аз бях приключила с ражданията, но го обичам.. Той ми беше казал, че дори да не искам дете от него пак ще е с мен, имал си деца-моите. Но това ме измъчваше много, защото ще го лиша от правото да бъде истински баща. Миналата година забременях, не бях готова-направих аборт. Сега обаче нещата се стекоха много от самосебе си.
За работата- аз няма да казвам, докато не ми проличи. Учител съм. Директора се пенсионира и много разчиташе аз да поема след него. Сега ще го разочаровам Sad А е добър човек... Постоянно ми говори за директорското място, как ще ме въведе, ще ме насочи в конкурса и т. н.
Тая седмица започна да ми става лошо, съвпадна, че децата се разбокяха и до днес съм в болничен. Класен съм и утре съм на работа да оправя дневника. С кви сили ще отида на работа, не знам Sad

# 96
  • Германия
tatqna89, добре дошла и лека бременност.

При нас беше малко на шега, аз все говоря, че ще направя момичето, ще е лятно бебе, понеже батковците са родени Ноември и Февруари. Имах планове да правя кариера, но се проточи заради Короната и съм си в къщи, очаква се и децатя да са цяла зима в къщи( ако пак затворят всичко). Та така решихме да пробваме и да рискуваме, ще е трудно с 3 деца, нямаме и баби около над, но ще се справим. Живот и здраве да е! Аз имам сестра, с която за съжаление не сме много близки, но винаги съм искала да имам голямо семейство.
Ето тези витамини пиех, те имат фолиева киселина + всичко друго, но заради йода ще ги спра.

# 97
Foley, и на нас няма кой да помага. Ще е чудо 😁

# 98
Добре дошла, Татяна! При нас решението за трето дете беше много осъзнато и планирано и мисълта не е никак плашеща, а напротив. И аз също си мислех как не пазя нищо от по-големите, но си има и чар в това да смениш старите вещи с нови и така да поправиш грешките си от незнание, липса на опит или нещо друго. Аз например сега бих се лишила от 70% от покупките, които преди смятах, че са абсолютно задължителни Grinning
Не знам как е по другите теми, но имам чувството, че тук сме се събрали най-много кандидат многодетни мами, хем сме още в началото. А тепърва ще се видят и ембриончетата и със сигурност ще има близнаци (не само зодия) Blush

# 99
Здравейте!
Приемате ли нови попълнения?
Аз малко плахо се записвам с една неуспешна бременност и една успешна, след доста трудности. С Хашимото и тромбофилия. Още ен съм ходила на преглед, но се надявам в неделя, че всичко ще е наред и ше видим плодно сакче.
Около средата на 4та седмица съм. Термин средата на юни.
Имам момченце, което след 10 дни прави 4 години.
Видях, че има и други момичета на терапия и реших да се престраша да се включа. А и от групата на октомврийките 2016 си създадохме страхотни приятелства, надявам се и сега да стане така.
На всички желая лека и спокойна бременност с прекрасен финал!

# 100
  • Германия
А тепърва ще се видят и ембриончетата и със сигурност ще има близнаци (не само зодия) Blush
А дано! Ще е 6-ца от тотото за някои 👭👬

Аз имам легло, количка...но тръпката да пазаруваш си е тръпка, а и ако е мома или две 😂, сигурно ще изкупя всичко в розово.

mrs.RN, добре дошла! И аз съл за средата на юни, 13-15-ти. Успех!

# 101
  • Замък сред облаците
Аз както писах, по-рано ще питам АГ за витамините. Фолиева пия от май месец, докато още бях на терапия за щитовидната, защото не знаех кога ендокринологът ще ми даде зелена светлина за опити. Основно пих неофолик мета (както и сега), август и септември пробвах инофолик до ову. И аз имам колебания по отношение на йода в комбинираните витамини, но реално може би е полезен, тъй като резервите на организма се изчерпват по-бързо.
А мислите ли да изследвате Б12 и вит Д в първия триместър?

# 102
Момичета кка се справят с умората... Направо съм като дроб, едвам ставам от кревата... Нищо не ми се прави направо немога да се понасям така..

# 103
niika94, кога започна да чувстваш умора?
Аз утре влизам в 5г.с. и все още нямам така изразени симптоми освен чувствителни гърди и от време на време болки ниско долу.
Разбира се всяка една бременност си е индивидуална.

# 104
Аз пуснах б12 и Д3 в месеца преди да почнем опитите и съответно пия, защото стойностите не бяха съвсем в норма. Показах ги на лекаря, той не е коментирал, вече на следващия преглед ще говорим по-подробно дали трябва комбинирани витамини за бременни.

И аз съм като парцал, боли ме главата нон-стоп. Боли ме корема, за което ми изписаха "Но шпа". Забавих много темпото на работа, но не мога да спя спокойно вечерта, а през деня ми се спи постоянно. Сигурно и времето влияе, тези дни вали постоянно при мен.

Общи условия

Активация на акаунт