Работа и емиграция в Хаваи

• 3 093
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, интересувам се какви са опциите за намиране на работа в Хаваите на висококвалифициран персонал /архитект/, със собствено арх. бюро в България/ и с отличен английски.
Дипломата предполагам може да се легализира и признае. Мисля трябва да се учи нещо допълнително. Има ли търсене и наемане на чужденци и какви са заплатите и стандарта на живот?
Ще се радвам ако някой сподели информация по темата за емиграция на Хаваите. Сайтове за работа, квартири и всичко необходимо. Зелена карта не е опция, по-скоро се търси работна виза за член от семейството и опция за емиграция.
Нямат познати нито там, нито в други щати. Става въпрос за цяло семейство българи.

# 1
Какво очаквате? Едва ли някой тук ще Ви извика на работа и то точно в Хавай.
Пробвайте с лотарията, друг вариант е да откриете работодател, за който ще сте изключителен специалист, за да Ви извади виза. Съжалявам… успех!

# 2
  • Down south
Това уравнение е още по-сложно, имайки предвид изискванията.
Визи на база инвестиция? Но тогава едва ли би питала за намиране на работа.

# 3
На мен ми звучи невъзможно. По-допустим вариант е някъде из самите щати и някой ден, евентуално - преместване в Хавай.

# 4
Ако не се лъжа, в момента животът на Хавайските острови е толкова скъп, колкото и в Ню Йорк или Сан Франциско, само че без опциите да се изнесеш някъде в по-евтино съседно предградие, защото си на остров. Цената на живота е ужасно висока - цените на имоти и съответно наемите са космически, цените на базови хранителни продукти са два-три пъти по-високи от останалите щати, защото всичко се доставя отвън. Заплатите ще зависят от професиите ви, но ако в началото само един ще работи, и особено ако имате и деца, това ще е много скъпо начинание. Естествено, малката площ означава и сравнително малко опции за търсене на работа.

Много по-логично би било да се емигрира някъде, където цената на живот е все още поносима, а след като се интегрирате и спестите достатъчно, евентуално да се преместите там. Ето ви една статия с повече детайли за стандарта: https://www.hiestates.com/blog/cost-of-living-in-hawaii/

# 5
Чудя се само, защо някой е  избрал място, за което  нищо не знае, няма познати, не се е потрудил да се информира от достъпни сайтове на един клик разстояение, че и наготово иска всички детайли... И то с цялото семейство...

# 6
Благодаря Ви са споделеното мнение. Чели сме доста, но си има специфики, които исках да науча от някой обитател на островите там. Били сме неколкократно на екскурзии и имаме някакъв поглед над стандарта. Не мисля, че за подобно начинание са ни от ключово значение познати/роднини там. Имаме познати в други щати, към които нямаме интерес.
И да, не е лошо човек да има желания и да задава въпроси.

# 7
Има Фейсбук група Bulgarians in Hawaii. Защо не се присъедините и не попитате там?

Общи условия

Активация на акаунт