Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Трудните моменти в живота на една жена

  • 1 203
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 15
Здравейте, Дами!
Прочетох доста теми докато се реша да си направя регистрация и да създам тема.
Преди да ви споделя моята история искам да поздравя всяка една от вас, която е преживяла същото и е успяла да пребори болката и страха от това и е продължа напред позитивно настроена! Възхищавам ви се! ❤ На 14ти септември разбрахме, че съм бременна, беше огромна радост! Имаме няколко магазина в които както предполагате  аз също работех. По никакъв начин не бях променила начина си на живот, работих активно! Не съм се “пазила” и там ми беше гришката! 21- ви септември прокървих, след това на 23- ти влязох в болница, тогава установиха, че съм почти в 4г.с. На 24- ти направих спонтанен аборт, след това ми направиха кюретаж, като ми казаха, че не е имало какво да чистят. На 25- ти ме изписаха от болницата, без болки и без кървене. Беше ми първа бременност. Чувствам се зле (психически) нямам апетит, нямам желание да се срещам с хора, не ми се говори за това! Ще ми се да забравя час по- скоро! Колко време да изчакаме преди да опитаме отново, колко време е необходимо на организма, за да се възстанови?
Благодаря ви предварително! Всичко добро ви пожелавам! ❤

# 1
  • Мнения: 14 708
4 г.с. е толкова ранна бременност, че в много случаи и плоден сак не може да се види на ехографа. На много жени им се случва на такъв ранен етап да им се прекъсне бременността, без даже да разберат, че са били бременни. Случило се е не защото не си се пазила, а защото е имало много сериозен проблем с оплодената яйцеклетка. И да беше вдигнала краката да бездействаш в момента, в който си видяла положителния тест, пак щеше да се случи.

Няма нужда от сериозно чакане според мен, но най-добре да беше попитала за това лекаря, направил кюретажа.

# 2
  • София
  • Мнения: 7 507
Много прегръдки ти пращам, първата радост не се забравя! Няколко месеца е добре да се пазите понеже си след кюретаж, трябва да се възстанови лигавицата а и ти да се възстановиш психически. Както е казала кукумицинка не е работата причината, имало е някакво увреждане на плода, приодата си знае работата. Има тема във форума, кюретаж и забременяване, аз минах през нея, имам си 5 годишен разбойник!

# 3
  • Мнения: 360
Съжалявам за случилото се.
Аз имам един спонтанен аборт в 8 г.с. Установи се бременност на ехограф, но за съжаление прокървих и ми казаха "кухо яйце". Изчистиха ме и 6 месеца по-късно забременях отново и сега си имам едно 1-годишно момиченце. Simple Smile

За съжаление спонтанните аборти се случват по-често, отколкото предполагаме. Според мен също не е свързано с това,че не си се пазила. Зависи какво работиш, не трябва да се вдига тежко.

На мен в болницата ми казаха,че не е проблем веднага да започнем опити, но ние изчакахме малко. Ако се повтори спонтанен аборт трябва да се изследвате.
Пожелавам ти успех и съвсем скоро да видиш отнотво двете чертички, и този път да бъде успешна бременност и накрая да гушкаш здраво бебе. Heart

# 4
  • Мнения: 2 784
Мен след спонтанен аборт и кюретаж ми бяха казали да се пазим поне половин година. Забременях на четвъртия месец, всичко мина благополучно.
На твое място бих питала лекар.

# 5
  • Мнения: 163
Здравейте, съжалявам за случилото се, аз претърпях мисед в почти 10 седмица, казаха ни след две менструации да опитаме отново Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт