За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 85

• 24 182
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
Мерси, zila, ще разпитам и в аптеката и ще реша. Simple Smile

А за гелчето, гледам около мен масово ползват Бочко.
Как е най-добре да се слага то, ако бебето не иска биберон?
Ние сега по 6-7 часа на ден сме навън и не винаги има къде да си измия и да си дезинфекцирам ръцете, че да му го сложа доректно на венеца с пръст. Flushed
Нанасях Бочко директно с пръст върху венците, на дете му харесваше и беше свикнал като види гелчето  да отваря уста, но започнах да го мажа така на по-късен етап. Първите месеци от никненето на зъбки не съм давала нищо. И Бочко мажех само ако има нужда, а Калгел слагах само ако е мнооооого зле положението.

# 226
Здравейте! Чудих се как се справяте със смяната на памперси, когато сте навън за по-дълго време? Дори и на по-кратък поход примерно. Винаги ли търсите място на закрито или? Дъщеря ми е на 1г почти и почти само в кварталния парк се навъртаме, за да се прибираме като се напълни памперса (а това е често). А ако отидем на планина за няколко часа, все гледаме да не се отдалечаваме от колата. Малко е ограничаващо така, не знам дали всички го правят по този начин. Оставам с впечатлението, че доста родители взимат бебето/детето в слинга и си ходят спокойно където си искат, но в по-хладно и студено време как се сменят памперси навън?

# 227
Здравейте! Има ли някоя мама да сподели мнение за меките пъзели от джъмбо?
Защото гледам един в рая тойс около 50 лв и се чудя дали да не погледна и тези в джъмбо.
Благодаря!

# 228
Аз сменям памперси навсякъде. Като ходим на планина сме винаги с одеало в раницата. Като стигнем до полянка и има нужда, постилам и сменям. Когато е студено, то и ние не искаме да висим на студено, тоест все крайната ни точка ще е някаква хижа, заслон или подобно. По изключение съм сменяла памперс няколко пъти и да студено, ами гледам да съм бърза и сръчна и така. Не се е отразявало на детето с настиване или подобно.

Dreamer, нямам представа за конкретния пъзел от джъмбо, но е хубаво да провериш, дали са с ЕVA технология, което гарантира безопасен материал.

# 229
Точно преди два дни разглеждах пъзелите в Джъмбо. 9 плочки 31х31, 20лв. Не знам тези на Рая тойс дали не са по-големи, че ми се иска да стане поне 2 на 2 м. Иначе имаше и други видове, не само детски, с големи плочки,доста добре изглеждаха на външен вид, но и цената им беше по-висока.

# 230
Тези пъзели за паркет и плочки ли са? За килим стават ли? Каква им е идеята и дали детето ще седи точно там? За колко месечни бебета са?

# 231
Моите са на 8месеца, за сега се търкаля върху един топ матрак на пода, но им идва меко, клатушкат се като се опитват да стоят седнали. Не ми се иска да ги оставям само на пода, хем да не са на студено, хем да не си удрят главите директно в паркета 😄На мен това ми е идеята за пъзелите.

# 232
  • Германия
Памперси и аз сменям навсякъде, никога не съм се ограничавала къде да ходя заради единия памперс. Ако времето позволява сменям на някоя пейка в парка, в колата разбира се, в някое кафене/ресторант.
Зимно време не се мотая много навън, ако сме на разходка ще преобуя като се приберем и така.

# 233
Препоръчате универсален дъждобран за количка (трансформиращ кош) и да не мирише на гума?

# 234
Сменям памперси абсолютно навсякъде.Как ли да не стоя в района на дома си,за да сменям памперс у дома.Пътуваме много и не се ограничаваме заради това.Случвало се е и десетки пъти да го сменяме по отбивки на капака на колата 😁

# 235
Ние сме с пъзел от Джъмбо.
4 парчета по 60×60 всяко, като има възможност да се добавят още. Взехме ги за 20лв.
Не съм гледала технология на материала, защото не го оставям директно върху тях. Използвам ги, за да омекотят пода, а отгоре слагам тънко одеалце.
Аз съм доволна.
Беб не искаше да стои на активната гимнастика когато беше директно на ламината. Плачеше и протестираше. Сега с пъзела отдолу изкарва по 30мин. Явно му е било твърдо директно на пода.

# 236
Ние също сме с пъзел от Джъмбо, но голям и не детски. Доста по-плътен и удобен ми е от малките. Към 15 лв ги взимахме преди 2 години от зоната за ремонти в Джъмбо.

# 237
  • София
Случвало се е и десетки пъти да го сменяме по отбивки на капака на колата 😁
Хаха и ние така, само че в багажника Smile Редовно ми се случва дори и в града, винаги нося подложка за повиване, мятам я в багажника и набързичко приключваме Smiley

# 238
Ние имаме 2 пъзела от този около килима в стаята за игра на девойката.Единият го бяхме купили от Джъмбо за 20лева,а другият е от интернет за 40лева.Абсолютно еднакви са

# 239
Напоследък ни се налага доста често да пътуваме на дълго разстояние и да сменям памперси по пътя. Сменям на задната седалка, но ми е страшно неудобно да махна поне едното кошче, за да има място къде да легнат, за да ги преоблека. И през ум не ми беше минавало за багажника или капака 😄 Май ще пробвам следващия път.

Общи условия

Активация на акаунт