За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 85

• 24 187
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Дете на кърма е нормално да няма изхождане всеки ден, три дни в този случай не е запек и не налага клизма. Кърмата е единствения “продукт”, който се усвоява почти напълно в храносмилателния тракт и съответно може да не се стига до образуване на изпражнения. Вероятно прави скок в растежа и просто се нуждае от повече енергия и тялото си усвоява кърмата напълно.

# 256
Пробвайте с масажче на коремчето по посока на часовниковата стрелка. При нас действа. Simple Smile

# 257
Точно както са написали - кърмата се усвоява, затова ако детето няма дискомфорт, масажите или гимнастиката с крачетата, има много клипчета, са идеален вариант. А бебешките клизми мелилакс (може и само с върха на термометъра) са безопасни. Но съм съгласна, че не са за ежедневно правене. Не спирайте лекарството за колики,може да комбинирате с пробиотик, аз бях доволна от пандата, при дискомфорт пак давам.

# 258
Да, възможно е. Повечето лекарства против колики действат запичащо. Въпросът обаче е на кърма или на адаптирано мляко е детето и от колко време не е акало. Защото много майки (та и аз в това число) се шашкат и викат ЗАПЕК, а детето просто разрежда броя Алания.
Само на кърма е. Днес щеше да му е трети ден, но педиатърката каза да му направим клизма. Веднага се изака.. Обаче не искам на всеки втори/трети ден да му правим. Предпочитам да спра капките, но те и те постепенно трябва да се спират Neutral Face
Пробвай да хапваш разкарващи храни. Свежи плодове и зеленчуци, но да са такива, които не дразнят стомахчето на бебето. При нас такъв ефект имат доматът и чушката, но и двете са коликообразуващи.

# 259
Крушата и тикват при нас действаха безотказано. Също и редовно закусвах с овесени ядки.

# 260
  • Германия
Момичета да ви се похваля. Моята госпожица тази сутрин взе, че си изпи млякото. 🥳🥳🥳  Така се зарадвах...

# 261
Здравейте! Извинявам се,ако въпроса ми не е за тук,но не намерих подходяща тема. Някоя мама да е ползвала и знае как се използва това? Води се стерилизатор за микровълнова и студена стерилизация,но съм си изхвърлила кутията преди години и сега не знам как точно се използва.

# 262
Здравейте! Извинявам се,ако въпроса ми не е за тук,но не намерих подходяща тема. Някоя мама да е ползвала и знае как се използва това? Води се стерилизатор за микровълнова и студена стерилизация,но съм си изхвърлила кутията преди години и сега не знам как точно се използва.
Здравейте, намерих това в интернет.

Само сложете шишето в стерилизатора и го пъхнете в микровълновата фурна и за нула време имате готово за употреба шишенце.

А когато сте навън или в движение, имате нужда от студена вода и стерилизираща таблетка.

Аз, лично никога не съм използвала стерилизатор, а директно в тенджерата на котлона.

# 263
Meliii, някъде из темите мернах, че още сте на мляко номер 1 PRE (за недоносени бебчета) или бъркам?

# 264
Някоя да дава на детето АМ нан комфорт?
Мисля да сменя ХИП с това мляко, че моето е много гладно Sad

# 265
Peacock,  и ние имахме същия проблем с HIPP Combiotic.
Малкия яде и след 1.5 часа пак рев от глад.
Сменихме с Lactana Bio и нещата се оправиха. Това стана през 2ри месец.

Предполагам, че и НАН ще е хубаво.
Него даваха в болницата и го хвалеха акушерките. Simple Smile

# 266
  • Германия
Meliii, някъде из темите мернах, че още сте на мляко номер 1 PRE (за недоносени бебчета) или бъркам?
Дори не е номер 1, ами само РRE. Казват ми да продължавам с него. Още в болницата дават само прета на бебетата, независимо дали са недоносени или не. Незнам защо така.

# 267
Някоя да дава на детето АМ нан комфорт?
Мисля да сменя ХИП с това мляко, че моето е много гладно Sad

Аз давам нан комфорт
Не го сменям

# 268
Кое е по-добре? Лактана био или ДМ био?

# 269
Кое е по-добре? Лактана био или ДМ био?

Моя бебок е на 11+ и е на Лактана Био от 3 месец. Изключително съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт