За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 85

• 24 150
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Схванах най-после Grinning
Много ви благодаря Flowers Hibiscus

# 136
Моето дете е родено точно в същите седмици. Сега става на 3 месеца.
Режимът му е:
Мляко в 6. Спане до 8
Мляко в 9. Заспива в 10\ 10.30
Буди се в ~11.30. яде в 12.
Заспива в 13/ 13.30
Яде в 15, ако се е събудил
Буди се около 17ч
Яде в 18.
Тоалет около 20ч, хранене, сън.
Завиждам ти, Пийк Stuck Out Tongue Winking Eye

# 137
Регрес може и да няма, може и да е след време до тогава просто да седя и да го чакам ли?
Не, разбира се. Беше шеговит коментар. При нас оказа влияние на часа на заспиване.

Пийк, и аз.

# 138
Регрес може и да няма, може и да е след време до тогава просто да седя и да го чакам ли?
Не, разбира се. Беше шеговит коментар. При нас оказа влияние на часа на заспиване.

Пийк, и аз.

Извинявай, нещо не усещам хумора Flowers Hibiscus
Будуваме до нощите, будя се рано, през деня не мога да спя, постоянно слушам, че ми е дебело детето 62 см и 6.500кг да му давам по малко ядене, той си иска всичко. Лекар ни каза че има алергия към белтъка, друг че няма и да давам пак нормална храна / сега е на аптамил адц/ и нещо не знам какво точно да направя. На ваксини ходим и покрай тях не се сменя храната. И затова реших да започна от режима хаха

# 139
  • София
Моето дете е родено точно в същите седмици. Сега става на 3 месеца.
Режимът му е:
Мляко в 6. Спане до 8
Мляко в 9. Заспива в 10\ 10.30
Буди се в ~11.30. яде в 12.
Заспива в 13/ 13.30
Яде в 15, ако се е събудил
Буди се около 17ч
Яде в 18.
Тоалет около 20ч, хранене, сън.
Тоест, Пийк, нямате хранене в 00:00 и в 03:00 нали така?

# 140

Пийк, и аз.

Извинявай, нещо не усещам хумора Flowers Hibiscus
Будуваме до нощите, будя се рано, през деня не мога да спя, постоянно слушам, че ми е дебело детето 62 см и 6.500кг да му давам по малко ядене, той си иска всичко. Лекар ни каза че има алергия към белтъка, друг че няма и да давам пак нормална храна / сега е на аптамил адц/ и нещо не знам какво точно да направя. На ваксини ходим и покрай тях не се сменя храната. И затова реших да започна от режима хаха
На почти 4 месеца е, нали? За момченце на тази възраст ми звучи съвсем в норма. Алергия към белтъка, предполагам, се доказва с тестове. Правени ли са такива? Аз не бих се доверила на педито само, бих завела и на гастроентеролог, ако не си. Коликите минаха ли, доколкото знам, при алергия са много тежки. Има доста теми във форума за АКБМ, потърси, може да намериш нещо полезно.
За режима, разбирам те перфектно. Снощи заспа в 10 без 15, легнах си в 11, 11.30 се събуди да хапне. Сутринта се ококори в 6 и това беше моят сън. През деня спи 3-4 пъти по 30 мин., като преспивам от 30 мин. до час, и започва да мрънка час преди да заспи. Grinning
Кофти, че не можеш да спиш през деня, щом прави такива дълги интервали. Все пак, легни, затвори очи, колкото тялото да почине.
Тук всички знаем колко е стресово, недоспало и уморително с малко бебе. Добрата новина е, че минават тези периоди. Аз лично, съм доволна, че не е режимът откакто беше новородено, тогава ходех като сянка. Така че и тази ситуация има своите позитиви. Всичко ще е наред. Relieved

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 21:48 от zila1

# 141
Дали Или, изобщо не ми звучи дебело или даже едро детенцето.
Синът ми при навършване на 3 месеца беше 61см, 5900гр.
Док каза, че както обикновенно вървим малко назад с килограмите. Та 62см при 6400гр си е идеално. Simple Smile

# 142
Благодаря ви момичета Hug
Той и не изглежда дебел. При трима гастро бяхме, дълга история. Изследвания не са правили, на око го преценяват и една точка кръв в акото в началото на август. Явно всеки лекар си има виждане за кг, а на нашата и се виждат дебели децата.

# 143
Тоест, Пийк, нямате хранене в 00:00 и в 03:00 нали така?

С цената на много рев- няма. Когато имаше се наду като балон. Направо, растеше с часове ( понеже е на АМ) и имаше много изразен рефлукс. Откакто ги махнах, рефлукс пак има, но много по-малък

# 144
При нас лягането е в 19.30 и после има две хранения,но тя не качва повече от 600 гр на месец и педиатърката ми каза да не ги махам.Едното е около 22,другото около 4 ,но искам да изместя нощния сън за 20 и започнах от днес с десет минути.Дано успея,така ще си поспивам до 8,сега ставаме в 7.30 и двете и ми е раничко .Тя си създаде навик да се буди по часовник в 5.30 и маха с ръчички,смее се и я взимам при нас,заспива след около петнайсет минути,но аз доста след това и то става време да ставаме .Ако не я взема се събужда,будува и ние също.Това е от около десет дни,дано мине скоро.Предполагам е от ранното й лягане.

# 145
Моя беше качин кило и 300 за месец... Беше се родил под 3 кг.

# 146
Дали или , детето в даден момент ще си изгради режим .През деня след всяко хранене (което си се мени и не е в един и същи час всеки ден )заспива до час след хранене  за около 30 Мин.Телевизорът работи,в стаята е светло.Задължително обаче в интервал от 14:00 -15:00 ч. я вземам и я слагам да спим .Пускам щорите лягам до нея и я приспивам.Пълна тишина и леко затъмнена стая.Биберон,приказвам й  тихо и я гушкам.Детето се успокоява в даден момент и заспива.Така свикна всеки ден  ,че когато е тихо и тъмно се спи.Пробвай !!! За през ноща -опитай след последното му хранене в 20:00 ч..същото.Пусни нощна лампичка и пълна тишина.Дай му време да свикне .Пробвай всичко ,дори и бял шум при нас вършеше страхотна работа след 10 мин от звука на тоя сешоар беше заспала.  При нас банята е всеки ден ,но не е в един и същи час колкото и да се стремя все не успявам.Или ще е гладна или ще е  яла току що или ще спи.От скоро взе да осъзнава що е то баня ,масаж ... Първите месеци затварях всички прозорци преди да я изкъпем,че подлудявах комшиите Simple Smile Чудих се какво е това дете което да не харесва баня.После осъзнах ,че доста бързо искам да се случва всичко ,че чак забравям как се чувства детето.Може да го е страх,да не му е приятно, да не е в настроение ,да е гладно и т.н и т.н.За всичко трябва време.

# 147
Минавам само да кажа, че снощи с духалката загряхме повивалника и пижамата на малкия и О чудо! След банята нямаше никакви протести Simple Smile
Като никога успяхме да направим всичко спокойно. Също така сам поиска да яде в 1.30 вместо в два и изяде само 90мл, после спа до сутринта. Днес разписах график за спане и будуване пък да видим. Едно ми стана приповдигнато все едно голяма работа съм свършила хахаха

# 148
Обещах да споделя за прегледа при ортопеда. Simple Smile
Tonid, каза че палчето е основното средство за смукане и нищо няма да му стане от ортопедична гледна точка. Понякога можело да се разрани като се появят зъбките, но дотам.
За сядането, каза че беб най-вероятно ще почне да прави опити като стане на 5 месеца. Предупреди ни на този етап да не пробваме да му помагаме или да го подпираме с възгавнички. Колкото той сам може, толкова. Обясни,че до 6-ти месец гръбначния стълб и кръстът все още са нестабилни.
Като стане на половин годинка вече може да му съдействаме като подаваме пръстите си и той се набира на тях, за да седне. Тогава можем да му сложим и възглавничка отзад, но за не повече от 5мин в началото. 
Общо взето потвърди това, което ни каза докторът от родилното. Simple Smile

# 149
Аз като водя Миш на рехабилитация редовно му дава да му хване палците и да се набере уж за сядане.
Тоя човек така го подмята и мачка, все едно е тесто Wink на майка ми ѝ се събра погледа веднъж Wink той ѝ вика " то на него му е хубаво, не се тревожете". Ама и той наистина са о се усмихва.

Общи условия

Активация на акаунт