За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 85

• 24 375
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Обърнаха ми се червата...😁😁😁😁😁
Бих питала все пак лекаря си.
На наша близка детето също е правило подобни неща, няма проблем ама ...

# 466
Здравейте момичета. Искам да ви питам - бебка е на 4++ и попринцип от раждането връщаше мляко след ядене и ни бяха казали, че е с лек рефлукс. От 3ти месец насам нещата значително се подобриха, но не знам какво се случва от 5 дни насам - връща мляко по 3-4 пъти между хранене. Връща с оригване, връща и 2 или 3 часа след храна. Личната лекарка не ми отговаря, писах на гастро каза че може да е инфекция. Някоя има ли опит с това? И какво да изследваме за наличие на инфекция. Прилагам снимка на повърнато по-долу, което е след 3 часа след храна
Скрит текст:

# 467
А как са бебоците ви с пиенето на вода?
Ние почваме захранванв другата седмица когато бебо ще е на 5 месеца без няколко дена.
Проблемът е, че сега категорично отказва да пие вода. Всеки ден предлагам и са едни физиономии, цупене, плачене.

Изобщо, възможно ли е да се захраним нормално ако не иска да пие вода?
Или то желаноето ще дойде с пюретата?

# 468
  • София
Аз захраних след изцяло навършени 6 м.до 1 г.и двамата отказваха вода.

# 469
Моето пропи заедно с въвеждането на твърда храна (на 6 месеца започнах). Не се разбра с разните неразливни чаши, имаме три неползвани. Пие от чашка за шот, хаха. Изпива си по няколко (4-5 средно) чашки на хранене. Понякога й предлагам и между храненията.
Също се опитвам да я уча на знакът за вода, за да може да си иска преди да може да говори. Но това би трябвало да даде резултат по натам...

# 470
Аз започнах захранване на 5 +++ и малкия сам започна да си реве за вода.
Сега е на почти 9 месеца и пие около 150мл вода дневно, но сам си я иска.

Личното ми мнение е да не се насилва детето, ако иска ще пие, ако не иска явно няма необходимост от вода.

# 471
Аз я захранвам от една седмица и от вчера к предлагам вода,не иска за сега.Добре че пюре поне иска.

# 472
Притеснява ме, как ще си набавя нужните течности след почване на пюретата.
Не знам дали АМ ще е достатъчно.

Ще првдлагам, пък се надявам като има нубда да пие. Simple Smile

# 473
А като не могат да стоят още, къде захранвате? Аз също съм решила след навършени 6 месеца, но ми се струва, че няма да сяда стабилно още. Освен в столче с по-наклонено положение.
ЗВБ ми звучи примамливо, но не ми се поема риска да се задави.

# 474
  • Несебър
Здравейте момичета. Искам да ви питам - бебка е на 4++ и попринцип от раждането връщаше мляко след ядене и ни бяха казали, че е с лек рефлукс. От 3ти месец насам нещата значително се подобриха, но не знам какво се случва от 5 дни насам - връща мляко по 3-4 пъти между хранене. Връща с оригване, връща и 2 или 3 часа след храна. Личната лекарка не ми отговаря, писах на гастро каза че може да е инфекция. Някоя има ли опит с това? И какво да изследваме за наличие на инфекция. Прилагам снимка на повърнато по-долу, което е след 3 часа след храна
Скрит текст:
Пикът на рефлукса е 4-5 месец. Поне това разбрах като се рових за инфо.

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 20:14 от krassimiras

# 475
В стол за хранене с наклон я слагам,но тя от две седмици се надига от легнало положение,и в кошницата в колата  и в леглото седи с полувдигнат гръб и глава,така че не мисля че я мъча в стола.

# 476
  • София
Рокет,моите си пиеха АМ,нямат проблем.Ще приеме водата.Сега малката пие над литър вода за ден.

В стол да.

# 477
Реално бебета правят опити около 6 месец, но им трябва поне месец, за да стоят стабилно и за по- дълго време седнали. Поне повечето мами около мен това казват. При моето дете също беше така. Не бих чакала да стане на 7 месеца и тогава да се започне захранването. В един момент се казва, че трябва да се чака. В следващия, че докато се кърми да се въвеждат алергените.

# 478
И аз започнах да го захранвам към 5 месеца и половина. Хранех го в кошчето за колата 😏 и чак после, взехме столче, в което може да седи

# 479
А като не могат да стоят още, къде захранвате? Аз също съм решила след навършени 6 месеца, но ми се струва, че няма да сяда стабилно още. Освен в столче с по-наклонено положение.
ЗВБ ми звучи примамливо, но не ми се поема риска да се задави.

Зила, ако само това Ви спира, има проучвания, че ЗБД бебетата не се давят повече, нито по-малко. Вероятно повече им се задейства гаг рефлекса, но това е нормално и детето си изплюва, което му е голямо.
С метода си спестявате бъдещи проблеми, че детето плюе всичко с парчета, което е често срещан проблем при захранване с пюрета. Също давате шанс на детето да е самостоятелно и да регулира количествата, които изяжда. Освен това усеща текстурата, твърдостта и т.н. на храната. Не на последно място, храненето е по няколко пъти на ден сензорна дейност и развива фината моторика.

Истинския ЗБД проблем е цапаницата Joy  Joy

Вече два месеца ползвам метода и съм много доволна и аз и детето. Дано съм Ви насърчила малко и успех!

Общи условия

Активация на акаунт