За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 85

• 24 368
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Точно от това си е,прочетете листовката, някои бебета доста тежко я приемат,др.нищо им няма.
Аз съм я чела и го очаквах. Ставаше въпрос за реакцията на лекаря, а не моята.

# 496
Здравейте!
Дъщеря ми е на 1г и 10м и все още продължава борбата с крустите... Ползвала съм на Биодерма и на Мустела продуктите. Никакъв резултат...
Дайте ми съвет да я водя ли на дерматолог или да продължавам така упорито както досега с тези кремчета...

# 497
Здравейте!
Дъщеря ми е на 1г и 10м и все още продължава борбата с крустите... Ползвала съм на Биодерма и на Мустела продуктите. Никакъв резултат...
Дайте ми съвет да я водя ли на дерматолог или да продължавам така упорито както досега с тези кремчета...
Намажете с кокосово масло кожата на главата, където са крустите, изчакайте час, за да омекнат и разтъркайте с напръстник за чешане на венци. Махат се след 2-3 процедури.

# 498
Бонибон,разбирам,дано мине бързо!Тя и моята педиатърка все казва,че леко се понасят ваксините ама ...

# 499
А при вас кога започнаха да се обръщат бебоците от гръб по корем?
Малкият след 10 дена прави 5 месеца и все още не може. Прави опит, завърта се настрани, но не му стигат силичките явно.

Иначе, от корем по гръб няма проблем.

# 500
А при вас кога започнаха да се обръщат бебоците от гръб по корем?
Малкият след 10 дена прави 5 месеца и все още не може. Прави опит, завърта се настрани, но не му стигат силичките явно.

Иначе, от корем по гръб няма проблем.
И аз питах по-назад и моето дете още не може. Завърта се настрани, не може нито от гръб по корем, нито обратното. Затова пък си изправя гръбчето, като го носят на ръце и вчера го сложих да седне и стоя доста стабилно. Но ще изчакам със седенето.
Някои бебета се завъртат и на 7, 8, 9 месеца...може вече да се е научил да седи, когато ще се обърне. Индивидуално е.

# 501
Zila, абе и аз знам, че е индивидуално.
Но пак се притеснявам, че ако забави въртенето ще забави и сядането и после лазенето, изправянето и ходенето.
Иначе и той си държи много стабилно главичката и гръбчето, стои добре и по корем. Просто като тръгне да се обръща, с дупето почити успява, но нагоре ръчичката го подпира и не може и не може. Flushed

# 502
Но пак се притеснявам, че ако забави въртенето ще забави и сядането и после лазенето, изправянето и ходенето.
Иначе и той си държи много стабилно главичката и гръбчето, стои добре и по корем. Просто като тръгне да се обръща, с дупето почити успява, но нагоре ръчичката го подпира и не може и не може. Flushed
Не мисля, че има връзка с другите неща. Някои бебета не пълзят, директно прохождат. Други се обръщат, след като вече стоят седнали. Щом ортопедът е казал, че бебето се развива нормално, не виждам повод за притеснение. Моето дори не прави опити да се обръща. А твоето почти се е обърнало. Споко, ще се научи.
И аз се бях притеснила, после потърсих информация и видях, че няма фиксирани срокове, когато бебето е готово, тогава. Да са ни живи и здрави.

# 503
На 5м и полов.започна да се обръща от гръб по коремче.От корем по гръб все още не иска и не го прави🙃не я насилвам,тя си знае,помагам ако реша,че има нужда.Те си знаят бебчетата кога кое.На 7м започна да стои за по няколко секунди и само 2 седмици след това вече си стоеше дълго време.Нещата стават понякога много бързо.Някои нейни връстници пълзят активно,стъпват,други са като нас, още се учат на пълзенето,но напредват🤗не сравнявам и не се тревожа,защото виждам как се развива, нормално е всичко това.❤🙃

# 504
Здравейте,
Нормално ли е едно бебе на 1 месец да не обича да го държат изправен. Малкият има рефлукс и след хранене трябва да го държа изправен, но не му харесва- мрънка, реве, мята си главата и накрая го оставям легнал и се успокоява чак тогава. Съответно легнал връщя мляко. Не се бунтува прав, само ако много му се спи.Нито така, нито иначе. Какво да правя?

# 505
Гушкаш на рамо. И леко ходиш или се поклащаш. Хем се чувства сигурен и те усеща, хем е изправен заради рефлукса

# 506
Аз пък се притеснявам да не тръгне рано.Голямо шило е,пълзи с корем постоянно.Майка ми е проходила на осем месеца и има все разни болки в ставите.
Когато тогава,не се тревожете,на моя приятелка детето на шест месеца се обърнало.Може и по-късно.

# 507
  • Германия
Не се притеснявай. Моята около четвъртия месец се обърна от гръб по корем, а от корем по гръб 2 месеца по-късно. На 5 месеца стоеше седнала, обаче сама седна на 7 месеца.😃 Много интересно дете.🙄 И сега на 1г. 2м. проходи, но не може да се изправя. Хваща се някъде, застава на колене и до там.😃😃

# 508
Моят също започна да се обръща от гръб на корем късно, някъде 5-ти или 6-ти месец. Както не го правеше, така изведнъж започват и после не можеш да ги спреш 😊

# 509
  • София
И моите рано започнаха.Но аз от втори месец оставяхпо боди на отворен прозорец сутрин да рита да се върти.
Големия без да пълзи проходи на 1,4 г.,а малката на 1г.

Общи условия

Активация на акаунт