За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 85

• 24 327
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Мое мнение аз съм против бънджита ...проходилки и т.н.то и затова сигурно ме боли кръста ама 😀😀
P.s.Наши приятели имат бънджи и сега детето им върви на пръсти.
Всеки си решава.

# 631
И моя син имаше такива пъпчици с бял връх по цялото дупе,и педиатърката каза че са гъбички,лекуваме го 14 дни с клотримазол 2 пъти на ден. И важно е дупето да е максимално на въздух,аз слагах еднократна пелена и го оставях по около 10мин гол между смяната.

# 632
Аз съм за всяко нещо с мярка. Ако държиш детето си повечето време е проходилката или в бънджито, то то има вероятност да ходи на пръсти. Но мисля, че не е задължително само това да е причината

# 633
Мое мнение аз съм против бънджита ...проходилки и т.н.то и затова сигурно ме боли кръста ама 😀😀
P.s.Наши приятели имат бънджи и сега детето им върви на пръсти.
Всеки си решава.
Педиатърът изрично каза, че не е против и че е използвал за неговите деца, и че проблемът с ходенето на пръсти се решава с едни упражнения за ахилеса, които ни показа.
Иначе, всеки си гледа от неговата камбанария. Едно е да се носите 2 часа на ден, друго в 80 % от времето, дори сега пиша от телефона навън и спи в раницата, защото не издържа повече от 10 мин в количка без да се разплаче.

# 634
Момичета, вчера ни биха ваксина и днес мястото на ваксината е много много зачервено и малко подуто. За първи път се случва, не знам дали е нормално. Червенината е голяма колкото 2 монети от левче

# 635
Педиатър не знам, но детски ортопед (три броя) изрично казаха да не ползваме проходилки. Спането и носенето в раница си е ок, ако е поставено бебето правилно, няма ортопедични рискове, а има много ползи от бебеносенето.

Та да и аз не ползвам никакви бънджита, проходилки, шезлонг имам, но го прибрах неползван и него. Виж слинговете и раницата са ни от най-ползваните вещи.

# 636
Педиатър не знам, но детски ортопед (три броя) изрично казаха да не ползваме проходилки. Спането и носенето в раница си е ок, ако е поставено бебето правилно, няма ортопедични рискове, а има много ползи от бебеносенето.

Та да и аз не ползвам никакви бънджита, проходилки, шезлонг имам, но го прибрах неползван и него. Виж слинговете и раницата са ни от най-ползваните вещи.
Грешка на клавиатурата, ортопедът.
И аз ползвам раница, а пък точно ортопедът каза, че не били много ок, според него и показа нагледно защо. Но няма да разводнявам темата, че точно в този форум тази тема звучи еретично. Smiley

# 637
То от ортопед до ортопед голяма разлика, изобщо 100 мнения ...ползвайте,което чувствате Вие за ок и не ползвайте,което не е по вашите разбирания.

# 638
То от ортопед до ортопед голяма разлика, изобщо 100 мнения ...ползвайте,което чувствате Вие за ок и не ползвайте,което не е по вашите разбирания.
Много точно казано!
И паяк ползвахме (и то от 5 месец),и бънджи ползвахме и детето ми не върви на пръсти,а си ходи съвсем нормално.Три пъти сме посещавали ортопед и е в перфектно здраве.
В крайна сметка живеем в 21 век и имаме достатъчно голям избор.Всеки сам решава как ще си гледа детето.

# 639
Някое бебе да е имало проблем с аптамил внос от Англия? Нашия юнак след чудене от какво има разтройство май се оказа че е от английски аптамил.
Единствената разлика която виждам е тази от снимката.

# 640
Рано ни е още за захранване, но като чета как храната се дава с грамажи.. По-напредналите мами, вие теглите ли/теглили ли сте храната за вашето бебе??? Thinking

# 641
Не съм напреднала,но не тегля И фира има падащо от устата ,много сложна сметка ще ми стане.Захранвам я от около петнасйсет дни,постепенно увеличавах количеството което давам Днес изяде бурканче от 125 гр .

# 642
Разбира се, че всеки ще си гледа детето, както намери за добре. Но и това е форум и жената попита, какво ни е мнението, пък останалите, които следят темата споделят, как е при тях. И аз споделих и това е... малко по-спокийно Simple Smile Simple Smile

А това с грамажите е много странно, каквото и да пише, детето ще яде, колкото му се яде и после ще започне да плюе и да играе с храната. Все пак е храна, не отрова. Пък и сигналите за ситост са си вродени, мисля... примерно, не даваме определени грамове мляко на детето, то си знае, колко да суче...

# 643
Аз смятам да следя грамажите на пюрето, както следя и колко АМ приема на ден.
Вярно е, че бебетата имат някакъв усет за засищане, но не можем да пропуснем факта, че има и много бебчета, които са в категория "наднормени". Отделно, България е на челно място по затлъстяване и проблеми с теглото в ранна детска възраст. А тези проблеми почват от по-рано.

В момента синът ми приема 900-950мл мляко на ден и наддава добре. Simple Smile

# 644
Рокет, съгласна съм с написаното за наднорменото тегло, гледала съм и аз тези статистики и са много смущаващи.
Мисля, че се дължат на солетите и бисквитите и т.н.

Но ако ще те прави по-спокойна като майка - тегли...
Аз като заподозрях детето в дехидратация всеки ден я теглих и също теглих ВСЕКИ памперс... ама майки сме... каквото е такова...

Общи условия

Активация на акаунт