За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 85

• 24 109
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Рокет,аз съм съгласна с теб,твоя хубавец си хапва и наддава,но ако е гладен пак ще го нахраниш,няма накъде.
Нашата дето наддава 500 гр на месец максимум...само на дълго расте,то и ние сме дълги де.Утре ще й дам пюре докато откаже,поне пюрета яде,особено тиква и броколи с голяма охота.Сега я приучвам и на вода,без особен успех.Но тя ще си реши кога да пропие.
И аз отдавам затлъстяването на вредни храни и празни калории,както е и при възрастните.

# 646
Много е трудно и ненужно следенето на всеки грам. Различните храни засищат различно. Примерно ако дам кус кус с масло и сирене я засища за доста дълго време, обаче след кисело мляко огладнява бързо.
Да се остави дете да реве от глад за мен е нечовешко. Така че пак стигаме до това, че детето трябва да яде, колкото иска. Без да се изпада в крайности и храната да бъде здравословна. Аз лично избягвам даването на неща между храненията.

# 647
Аз си записвах колко яде,защото беше много малко,АМ не повече от 600 мл на денонощие на три месеца бебе .Накрая ми писна и хвърлих всичко,развива се,играе,лъчезарна е.Казах си ,каквото такова,толкова са нейните нужди.Все още е жилава,но слабичка и дълга.
Даването на храна между храненията,за мен е предпоставка за формиране на вреден навик.

# 648
Bugi, разбира се, че няма да оставиш детето да плаче от глад. Никъде не съм казала такова нещо.
И не говорим за следене на всеки грам.
Говорим за елементарна сметка, това дете колко и какво яде на ден.

За някои е трудно, за мен не е. Simple Smile

# 649
Добре е да се следи горе-долу колко хапва детето. Също имам намерение да следя.
Rocket, Bobchita, какви схеми използвахте на захранване?

tonid, така е. Благодаря за включилите се, ще преценим дали да използваме, че бяха предложили да ни дадат.

# 650
Zila, аз използвам една схема на HIPP за ориентир. Също така гледам в сайта "Ах на мама".
Захранвам от 6 дена, така че съм още съвсем в началото аз. Ще видим как ще върви за напред. Simple Smile

# 651
Даването на храна между храненията,за мен е предпоставка за формиране на вреден навик.
Почти никога не съм давала нищо между храненията. Ако дам - е плод.

# 652
Аз ползвам схемата на Рокет,но смених някои пюрета,като цяло не е толкова сложно колкото изглежда Първо давах пет дни пащърнак,после три -четири морков,от там всичко друго по два дни.След десетина дни почвам каши,после към тях плод .
В началото давах по три лъжички,постепенно увеличавям,не слагам АМ в пюрето.За по-натам не съм мислила още,ще се ориентирам в движение .

# 653
Това с грамажите е излишна паника за родителя. Нямам предвид следенето, а това колко ще изяде. Всеки път ще е различно и няма да е толкова колкото родителя иска.. да не говорим като почнат да растат сериозните зъби.

Аз предлагам между 3 и 4 пъти на ден храна. Ако има следобедно хапване е плодове.

По темата за бънджи /тип проходилка/ - вкъщи има едно такова не отворено. Чудя се какво да го правя. Не мисля, че е от полза за бебета, освен едното забавление. Предпочетох да си спестя евентуални здравословни или двигателни последици. Иначе пише, че се ползва от 6м+

# 654
Аз смятам да следя грамажите на пюрето, както следя и колко АМ приема на ден.
Вярно е, че бебетата имат някакъв усет за засищане, но не можем да пропуснем факта, че има и много бебчета, които са в категория "наднормени". Отделно, България е на челно място по затлъстяване и проблеми с теглото в ранна детска възраст. А тези проблеми почват от по-рано.

В момента синът ми приема 900-950мл мляко на ден и наддава добре. Simple Smile

моето скромно мнение е, че ако ти се храниш здравословно, то и детето ти ще се храни здравословно!

Аз храня по ЗВБ, така че спестявам инстантни каши и всякакви полуфабрикати, или пюрета с неясен произход. Готвя всеки ден - каквото изяде - супер, каквото не - изхвърлям. Обикновено заделям от нашето преди да овкуся със сол. Подутите венци при никнене на зъбки понякога влияят на нещата - може да не яде твърда храна, а само мляко. Всичко е супер относително и всеки ден е различен, така че за мен воденето на сметки се оказа излишно. Мъниците си хапват различно според настроението.

А наднорменото тегло идва точно от неправилното хранене - храним се, за да се натъпчим и заситим, или за да имаме енергия? Същото важи и за бебоците...

# 655
Нормално ли е на 4 месеца да го мъчат зъби??? Като пипна венеца става много нервен и кисел. Какво мога да давам за успокоение толкова рано??

# 656
Аз давам осадент,хомеоп.е и уж го водят с натрупване.Гелче не съм взимала до сега.Дано леко излизат зъбките.
Грамове не съм мерила,но аз захраних на 5м и половина и за половин год.вече ясно си познаваш детето,записвала съм и записвам само продуктите,които въвеждам.Почнах със схема на хип,накрая си остана принтирана,само тиквата в началото и после вече си бе моя схема.Давах я 4 дни,после всичко по 2 дни и всичко си е ок.Някои неща като жълтък и месо не са по 2 приема, напр.с доста повече приема жълтък го счетох за въведен.Важното е Мама да си е ок с това,което избира за начин, пък схеми милион (та и мнения).

# 657
Аз давам осадент,хомеоп.е и уж го водят с натрупване.Гелче не съм взимала до сега.Дано леко излизат зъбките.
Грамове не съм мерила,но аз захраних на 5м и половина и за половин год.вече ясно си познаваш детето,записвала съм и записвам само продуктите,които въвеждам.Почнах със схема на хип,накрая си остана принтирана,само тиквата в началото и после вече си бе моя схема.Давах я 4 дни,после всичко по 2 дни и всичко си е ок.Някои неща като жълтък и месо не са по 2 приема, напр.с доста повече приема жълтък го счетох за въведен.Важното е Мама да си е ок с това,което избира за начин, пък схеми милион (та и мнения).
От кога и по колко даваш Осадент?

# 658
Аз  имам осадент ама не знам дали не е малък за него

# 659
Не мисля,че е малък.Водят го хомеопатия.Просто гледам да има поне 30мин преди или след това вода,храна да не е приемала.Давам го когато се сетя по 2 пъти обикн.на ден,тя много ги харесва и им се смее като ги види.Пробвайте,но не мога да кажа на 100проц.за ефекта,т.като има 2 зъбчета, лесно излязоха и не знам за после как ще е.Има нейни наборчета ги мъчат 3 месеца -лиги,рев,неядене,неспане...и още няма зъб, някои яко хрема ги мъчи,та супер индивидуално е.Има и с по 8 зъбчета,хихи.

Общи условия

Активация на акаунт