За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 85

• 24 081
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
  • Германия
Момичета, моята калпазанка все още не може да се изправя самичка. Хваща се за мебелите, мъчи се да си вдигне дупето ама не става. Застава на колене и до там. Ходи самичка и пълзи. На 1г.2м. и пяколко дни е. От вас искам съвет, трябва ли да и помагам по някакъв начин. Или пак като прохождането, да изчакам когато, тогава. Чух от приятелки, че слагали стол пред децата и ги упражнявали да стават. 😒😒😒

# 706
  • Бургас
А от кога започна да го дъвчи? Моята е на 3 месеца и 1 седмица и все още не проявява никакъв интерес към Софчето, а имаме всички възможни разновидности: малко Софи, средно Софи и голямо Софи + едни кръгчета дъвкалки. Нищо не поглежда, само ръцете си джвака към момента и се чудя дали изобщо ще им обърне внимание. Thinking

В края на петия месец започна да проявява интерес към жирафа. На 6 месеца и 5 дни излезе първото зъбче, още 5 дни след него изби и второто. А аз го купих като беше на 4 месеца. Тогава и тя само ръцете си лапаше и никакво внимание не му обръщаше.

# 707
Малко е бебчето,сега е на етап Ех,че интересни ръце💛
На малката зъбчетата 2те пък избиха през 3 седмици😀

# 708
На 8месеца й излязоха два зъба наведнъж един горе и един долу хаха сега е на 9м и половина и горе има 4, долу 2🤣👍😏

# 709
На моята акула на три месеца й излязоха долните резци, почти едновременно.

# 710
На 2-3 месеца в повече случаи лапането на ръце е свързано с опознаването им. За това и не обръщат внимание на чесалките.
Дъщеря ми точно около 3 месечна си лапаше ръцете, ама целите юмруци се опитваше да набута. После и омръзна и започна да дъвче играчките.

# 711
Да, и ние целите юмруци, или по няколко пръста наведнъж бутаме. Доста пъти е повръщала от това.  
Снощи се почерпих с една чаша червено вино, слава Богу тя си поспа повече и се минаха доста часове до кърменето.
Пия добавки за кърмачки, отделно магнезий, но ставите продължават да ме болят. Дали да си взема и колаген. Вие пиете ли нещо?

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 12:46 от BonniBonn

# 712
Здравейте! Днес без да искам ударих главата на бебето отгоре точно на фонтанелата, бутнах го в масата Sad докато го местех от едната ръка в другата. Чу се звук от удара и бебчо се разплака за няколко минути, сега спи. Случвало ли ви се е подобно нещо?

Забравих да кажа, че е на 2 месеца.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 15:55 от AnMary

# 713
От педиатърката знам, че мембраната на фонтанелата е доста плътна, пред мен веднъж я натисна за да ми докаже, а на мен ми се изправиха косите. Сега не знам колко силен е бил удара

# 714
Мъжът ми колко пъти им е чувал главите тук-там.. нищо им няма Wink

# 715
Не знам,нашата падна на главата си от леглото скоро Стана много тъпо и за секунди,наблюдавахме я ,нищо не й стана.
Бебетата са гумени,но стреса е за родителя.

# 716
  • Terra incognita
Здравейте, идвам със следното питане. Синът ми беше последно на градина на 30.10. След няколко дни 2 майки писаха, че са под карантина с положителни тестове, едната от 03.11, другата от 05.11. Всички са без симптоми, което значи, че не се знае от кога точно са позитивни и е възможно синът ми да е бил контактен с позитивно дете.
Другата седмица имаме час за първите ваксини на бебето ми. Педиатърката каза, че според нея ако децата са добре, няма проблем да се поставят. Но мен си ме човърка отвътре. Хем съм склонна да ги отложа, хем збам, че по- добре няма да стане, имайки предвид факта, че се задава и грипна вълна. Вие какво мислите?

# 717
Аз лично ,ако са здрави децата бих ги сложила,именно че ще става по-зле.В момента всеки трети е контактен ,короната ще се засилва и няма да си тръгне скоро .Това разбира се е личното ми мнение.
На моя позната детето е на шест месеца,има още само ротавирусна,лекарката им искала да слагат другите ваксини далеч от ротавирусната Докато се наканят почнаха зъби,ЦРП високи,таткото болен и все отлагат.И така до Бог знае кога.

# 718
Ние отложихме нашата ваксина, защото в неделя сме били в контакт с недоказано положителен, но имал пряк контакт с такъв.
Говорих с педиатърката и отложихме с една седмица, като до тогава ще са минали и 10 дни от контакта ни, та смятам, че ако има нещо то ще се прояви до тогава.

# 719
  • Terra incognita
То реално от последния контакт до ваксините ще са минали 17 дни. Не знам дали е доататъчно като период. Миналата седмица мм имаше лек гърлобол, който отмина в рамките на едно едно денонощие  други оплаквания нямаме за сега.

Общи условия

Активация на акаунт