Фермата сезон 6 Тема 4 /28.09-04.10/

• 51 889
  • 1 544
  •   1
Отговори
# 240
  • SF
Е, аз пък чичо ви Митко не харесвам. Ей такива селски изцепки очаквам от него. Очите му светкаха от злоба. Не може с такъв хъс  да искаш да злоупотребяваш с власт. Някакво неосъществено ЩАЗИ виждам. Представям си го кмет на селото, в което живее. Ужас некъв!

# 241
  • Варна
Не разбрах защо фермерите отидоха да се забавляват с ратаите си, които очевидно и неприкрито не понасят. Защо се занесоха до тяхната колиба?
Не отидоха да се забавляват, а бяха установили липсата на бирите и отидоха да ги "хванат на местопрестъплението". Нали Милена викаше: "Крий бирите"  на Асен, но останалите вече знаеха.

Е, аз пък чичо ви Митко не харесвам. Ей такива селски изцепки очаквам от него. Очите му светкаха от злоба. Не може с такъв хъс  да искаш да злоупотребяваш с власт. Някакво неосъществено ЩАЗИ виждам. Представям си го кмет на селото, в което живее. Ужас некъв!
Да , сигурно ще пороби жителите.. Откъде ги измисляте..

# 242
Чичо Митко съвсем ми опротивя вчера. Много ми е ограничен.
Петър го харесвах, пак до вчера. Злобар. Калоян не ме грабва от самото начало, като обясняваше, че няма лошо да сваля всички жени, то това нищо не значело.. Пък която върже..
От мъжете харесвам Йордан. Много ми е интересно как ще се развият нещата с Даяна..

# 243
  • London
Този чичо Митко е само с 4 години по-голям от мъжа ми, а мъжа ми изглежда сякаш му е син визуално.  Ако е във Фермата не би допуснал някой да го чичосва, нито би се представял за бащата на Фермата хах. Не знам тоя човек защо дедее и визуално и ментално там. По-скоро мога да го асоцирам с баща ми, който е към 60 те някъде....

Искам повечко Милена/Ангел, ако я пратят на дуел само гледайте реакциите на Ангел. Bowtie

# 244
Аз пък нито вчера видях нещо толкова скандално в поведението на Петър, нито разбирам коментарите против него. Че за три седмици досега, гласът му не се чу, но за сметка на това му лазиха по нервите добре. Особено във вчерашния епизод, Милена и Асен се постараха да ги вбесят и докато Калоян си обгрижва Тонито и гледа да угоди на всички, за Петър остава да е лошия. Като цяло е доста търпелив, но търпеливите хора са така, накрая избухват от нищото. Милена си е провокатор - остави ги без достатъчно храна в нейната седмица, изгърби ги от работа, особено Калоян, Петър и Боби на покрива, заяде се миналата седмица с етноса на Боби, макар че вината за ниския бюджет беше нейна и продължава да ги провокира безпирно. Какъвто и да е Петър, търпението му не е безгранично. Той си позволи да им влезе в тона, но то с такива хора няма друг начин. Само да вметна, че и Кустев не беше по толерантен към техните изпълнения и не им влезе по-малко в тона. В крайна сметка, Петър не е затрашил никой с поведението си. Забравяте че е предаване и това с чашата дали беше обмислено и нарочно или в яда си стана по рязко и я бутна, не е ясно. Виждаме само режисираната версия. Ако беше толкова застрашителен, адвокатите нямаше да се хилят неадекватно.  Каквото повикало, такова се обадило.
И аз съм на това мнение Simple Smile

# 245
  • пак там
Аз не разбрах - кое ви изглежда нормално в поведението снощи на Милена? Че краде от общото? Че се гаври с хората? Че нагло се хили на потърпевшите? Че подло подложи Асен на пангара вместо себе си? Той че си е подлога - това е ясно, но да го използваш така...

Ратаите по дефиниция на изначалната версия на формата са втора ръка хора (да, не ми харесва, но това е част от играта, а вие нали харесвате играта все пак!) и не би трябвало да крадат, а ако крадат - си го отнасят - къде с бой (едно време), къде с липса на храна. И това именно каза Митко. Сега, на кой му е противен, че е стар, на кой - че му се привидял луд поглед, на кой - за нещо още по-измислено - това са си само ваши фантазии. На масата знаеха вече, че Милена ги краде и я гледаха с интерес как ще продължи да се излага.

На фона на случилото се разбирам и защо Петър избесня. Ако щете - ме смятайте за простак,  но съм съгласна с него.  Дали е насилник - няма как да разберете от една изпусната реплика и една счупена чаша. И не, това не е от алкохола, това е реакция на кражбата.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 14:11 от Не се сърди, човече

# 246
  • SF
Да , сигурно ще пороби жителите.. Откъде ги измисляте..

От това, което виждаме.
Всичко, което пиша за тези хора, е на база това, което ни показват. Не ги познавам лично и не се натискам.

"Аз ще му кажа: ТАМ ЩЕ СТОИШ и няма да мърдаш! И няма да ядеш, ако аз реша, тогава ще ти дам!"
Казано с такава злоба, че и поробване даже е слаба дума. Насилие и угнетяване по стар, стар, непристоен начин.

# 247
  • Другата България
Скрит текст:
Петър-докато мълчеше му симпатизирах. Дадоха му малко правомощия и показа истинската си същност. Грозни закани, хвърляне на чаши, гавра с "подчинени"-чиста злоупотреба с власт. Колкото и да не харесвам отбора на Милена и Асен, заканата с килограмите беше много низка. Ванчето пък влюбена-загубена, но пък едва ли ще я огрее.

Митко-разочарование. На две ракии колко словесна помия изрече. Много грозни приказки за ратаите, сякаш ще му е приятно някой да го третира по този начин. Не мога да го възприема като човек на 48 години. Държи се като сърдито старче на минимум 90 години.

Надя-люта женица, затова не й стана сиренето. 😂 Облизва пръсти, после пипа храната. В един от първите епизоди, в който тя вадеше мед от кошера, мк направи впечатление как облиза ножа, а после го даде на Ангел. Като прасета са.

Калоян как изми  краката на кухото Тонче? 😁 Ами тя на свой ред колко щастлива беше, че ще ходи с подгъната носия? Абсолютно безполезна нимфетка.

Поли с този силен контур...🤦

Не съм почитател на Милена, но държанието на Ангел прелива чашата, особено с дървения "армаган", който размотава. La Catrala  май ще се окаже права за симпатиите на Анго към Милена. Той така или иначе е толкова недодялан.
Едно към едно подкрепям горното мнение.
Очаквах седмица на простотията, и явно няма да сбъркам. Явно ще е седмица И на агресията.
Първо - не прочетох да сте коментирали продължаващите закани на Дана към Милена и коментарите ѝ за нея.
Това за мен продължава да е мистерия, как е възможно млад човек да изпитва такава омраза и да е събрал такъв гняв в себе си? Към жена на двойно повече години, майка може да ѝ бъде? Продължавам да смятам, че Дана е първата жена, която трябва да си тръгне оттам, немедленно.
Второ - чичА ти Митко. От ден първи този човек не ми допадна. Не можех да определя защо, просто не ми допадна нещо в него. Е, имало е защо, интуицията ми не ме е подвела. Този е с някакво освен робовладелско, и патриархално възпитание, манталитет и поведение. Всичко това, съчетано с явното самочувствие, което притежава - веднъж като "незаменим" майстор  /виковете и крясъците по Ванчето ги помня, когато не залепи камъчетата на мандрата както ТОЙ го прави/, и втори път като най-умен от всички там /видно е с какво задоволство всеки път след тестовете по история коментира СЕБЕ СИ, и визуално му личи/. Тази комбинация логично доведе до видяното снощи. Догади ми се.
Трето, но не последно - Петър. Изобщо не го харесах, и него от ден първи, явно е имало защо. Скрита лимонка, потвърждение, че тихите води са най-дълбоки. Затова писах многократно - предпочитам Милена, която поне говори и е ясна на всички, от мълчанието на Пешката, който така както мълчи, така ще ти счупи чашата в масата без окото да му мигне. Евала на Милена, че успя да го провокира до такава степен. За другото е ясно, дразнител от най-големите е, явно на място се усеща повече.
Четвърто - Надка. Едва сега разбирам защо с шестопръстия са си "дупе и гащи" от първия ден. Ами те еднакви бре! Селяндури, със самочувствие на "великани", най-знаещи и можещи, всичко останало е под нивото им, и с едно презрение ги гледат, с едно омерзение....а сиренцето като млекце потече от тавата на "майсторката", мдаааа, охлаждането е виновно.....
Пето - Калоян  Заканата му към Асен беше направо.....нямам думи. Допускам емоция и пилотско влияние, но все пак, толкова грозно прозвуча, че повече няма накъде.

Данчо и Боби. Това са най-нормалните мъже във "Фермата". Продължавам да съм за Боби, вече и за Данчо.
От жените продължавам да харесвам Даяна.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 14:12 от Не се сърди, човече

# 248
  • София
Не прочетох някой да е одобрил постъпката на Милена. Нито да я смята за нормална. Нормална като за Милена- да. Нормална по  общоприетите правила за поведение - не.
Но това, което гледаме, е игра - все пак. Дали и доколко хората вътре постъпват така и в реалния живот - няма как да знаем.

А в кой момент стана ясно, че групата е разбрала за откраднатите бири? Това, че Асен каза на Милена да ги скрие, не означава, че другите са знаели. А и като знам колко им е къс фитилът на повечето - ако знаеха, щяха да отидат със скандал, а не с бавна стъпка. Simple Smile

# 249
  • España
Положението става все по-трагично...какъв е тоя  “велик каст”( според И и А) , какво е това чудо...нямам за кого “да се закачА”! Противняк до противняка “мила моя майно льо”😟.
Една Даяна ми остана....мислех за Поли , но тя по някакъв натрапчив начин ми наподобява и визуално и не само на Мира Добрева...същото лице-месечина и излъчване на стерилизирана краставица.

# 250
  • SF
Поли някаква известна певица ли е?

# 251
До сега, винаги седмицата с носиите е минавала много задружно и са загърбвали всякакви различия, които е имало преди това и лични вражди. Тези нарушиха "традицията" и се изложиха, почти всички. Само Кустев и Даяна усетиха "започна се" и се разграничиха от цирка.
Калоян хем иска да угоди на всички, хем усеща, че няма как да стане, визирам угаждането на капризите на Милена и стоте ѝ искания и доста се обърка. Петър сте обсъдили, ще се повторя. От Митко и аз съм изненадана. Обяснявам си всичко с алкохола и това, че всъщност никой не може да понася Милена и затова са им такива реакциите.
Самата Милена от началото си личеше, че изобщо не ѝ е приятно да е ратай и цялата радост и хилежа ѝ са безкрайно насилствени. Стана ѝ кристално ясно, че тя освен Асен и половината мозък не може никого другиго да  манипулира и сметките ѝ са излязли криви и никак не е доволна. Даже половината мозък е на път да мине в другия лагер заради Калоян. Самата Антония, според мен и половин мозък няма, много е зле горката.
Надка се изложи, но точно като Милена, няма да си признае. Оправдания с температура и не знам си какво. Призна де, ама само пред камерата, не пред другите. Не разбрах защо тя все пак прави сиренето, а не дойде човек да показва на всички, както бяха обявили в началото. Може би рецептите са им оставили, защото не са направили всичко от задачата и не дадоха на кои е разпределена тази задача. Поне аз не видях.
Обичая много забавно го представиха Ангел и Данчо.
Разправията за млякото на масата беше и излишна и смешна. Дана се фръцна, че я били юркали да сервира, а хората просто поискаха мляко. В същото време, разбирайки, че няма да има за всички продължаваше да си гребе от буркана и да си слага. Иначе мрънка, че не отчитали тя какво иска от пазара. Детска работа, макар вече да не може да мине за дете

Погледне пак видеото Дана не слага на себе си, а на другите, които са я помолили и обясни, че са преценили всеки сам да си слага мляко за да няма сърдити. Иначе се видя в няколко кадъра, че тя е сервирала храната, но без млякото.
Как си ги съчинявате все такива...

Според мен кадрите с Петър не свършват до там и умишлено не се показа какво е случило след това.

Милена от километри си личи, че е бясна заради това, че е избрана за ратай.

# 252
  • SF
Бясна е, разбира се. Тя имаше други намерения за себе си. Нали всеки формат има по една "умната", "майката", "обединителката", "тази, до която всички се допитват, ценят, хвалят".
Тя затова се завъртя около Жанета и Антония, защото може да им внуши идеите за себе си. И успя донякъде с тях двете и може би с Асен. Асен май се е усетил, но ако не е с нея, няма с кого да бъде. Тя го иска, а той няма ход накъде да бяга от единствения участник, на когото е нужен. И седи, търпи и й се прави на глупак. Не я харесва особено. Вижда, че тя на никого не се харесва и не стига, че е в неизгодна позиция във Фермата, дружбата му с нея допълнително го прави нехаресван.
Зле му тръгнаха нещата от самото начало. Загуби авторитет в първия дуел. Тогава си имаше група поддръжници. Аз също бях за него - млад, жилав, очаквах да бъде равностоен на чичо си Митко селянина.
И така нататък...
Криви сметки си направиха гражданята юристи. Умни, умни, а един имунитет за ратайство не могат да вземат - върху въпроси за Стефан Стамболов и Цар Симеон. Не ги ли скъсват от учене в това право? Изпитът за тези дисциплини не е ли по история? Бях убедена, че историята е в основата на правото. Тъпи на книгите, тъпи и в живота.
С тази сюжетна линия в главата си, с която Милена е влязла, още на втория ден събра негативите.

# 253
Всички са ми противни с изключение на Калоян, Милена, Асен. Първият е чаровнен наивник увлякъл се по поредната фльорца, но пък няма зло в него. Последните двама са интересни за гледане на фона на останалите фалшиви и скучни нагажданчовци, хитреци и гадняри. Изкефи ме как ги изигра с бирата Милена - заслужиха си го. Милена  демонстрира подигравчийско несъществуващо уважение към околните. Реално в себе си ги смята всичките за плебеи, които тя може и трябва да манипулира как си иска, защото се изживява като по-височайша от тях.  Ангел също става за гледане - приличат си с Милена в отношението си към хората, но неговият подход не е толкова дразнещ като нейния - напротив - уцелва какво се харесва на околните и така действа. 
Петър ми е отврат - с огромно самочувствие на Дон Жуан явно насадено от малоумни женки прехласласващи се по гаднярското му излъчване, надменен, агресивен, злобар, егоист, тарикат и безскрупулен интересчия и хитрец - тотално опериран от човешки добродетели. От тия дето успяват в живота само с усет за ситуацията, нагаждане и ми се струва, че е и подмазвач, ако има полза от това.
В такава среда не мога да вирея. Може би само с Асен ще общувам ако съм там.
 Но пък е идеален умален модел на българското общество - точно такива са реалните ми впечатления от нашенците.

# 254
Милена много добре знаеше, че ще е ратай при това управление. Всъщност - всички толкова я обичат, че всеки би я пратил ратай и дуелист. А Миленчиту си е нагло и си играе както знае - и вчера ни го показа - абсолютно безцеремонно изпиха бирата с Асенчо - по нейна идея, естествено. Тя знае и вижда колко я обичат, не е слабоумна.
Обаче бързо ще изхвърчи според мене, освен ако не е много силна в игрите, което ме съмнява, честно казано.

И аз съм в потрес, че адвокатите са толкова боси по история. С български и история кандидатстват право. Но са много зле, милите... Спомням си, че Яни в трети сезон беше учител по история и въпреки това се излагаше и той на исторически въпроси понякога.

Общи условия

Активация на акаунт