Фермата сезон 6 Тема 4 /28.09-04.10/

• 52 006
  • 1 544
  •   1
Отговори
# 915
Мери Ан,
Със сигурност една тема четем. Много добре ме познаваш още от старите Сървайвър теми и много добре знаеш, че гледам много внимателно форматите. И между редовете също така. До тук повечето от нещата, които се случиха във Фермата ги усещах и винаги съм се аргументирал защо и как. Изтъквал съм причините. Чета и темите и следя тенденциите. Те са важни, а и е въпрос на уважение към останалите потребители. Милена спечели доста поддръжници, факт. Но насила така да се каже. Защото другите се обърнаха срещу нея и започнаха да я подритват. Така тя автоматично стана симаптична. Народопсихология. Да ти напомня, че през седмицата докато тя беше фермер, тук във форума бе масов хейт по нея. Буквално форумен линч. Аз обаче никога няма да забравя така услужливо фактите поради които се стигна до всичко това (т.е. какво сама си докара със собствените си глупави действия) и няма как да мина от единия лагер в другия. При мен тези неща не действат. Думите ми не бяха точни, защото често пиша бързо и не се замислям, че вечно бързам. Не си писала в едно изречение, че е лицемер, манипулатор и егоист, но писа, че си разочарована от нея и доколкото си спомням ти остана само Боби като фаворит, но и той под въпрос ако задълбае по ромската тема (което слава богу не прави). За мен Милена е егоист, лицемер и манипулатор, а ти просто писа, че снемаш подкрепата си за нея. Толкоз. Нищо повече ако добре си спомням. Ако сега пак ти е станала личен фаворит за крайната победа, ок, това си е твое право разбира се. Ама го напиши черно на бяло, за да знам. Не прогноза за победител, а личен фаворит по симпатии. Иначе и според мен тя няма шанс да спечели ако зависи от избора на зрителите. Тук засега мислим еднакво. Но това е към днешна дата. Ако предаването свърши сега. Какво ще стане след 1 месец не мога да кажа. Това все пак е режисирано предаване и могат да извъртят нещата по всякакъв начин. След 1 месец (ако е още в играта) ще си дам отново мнението за нея и шансовете и. Но като цяло те са минимални, защото в нашите родни формати, такъв тип участници по 'дифолт' не печелят крайната победа.

Именно, хората забравят защо стигна тя до това положение. И както бяха разочаровани от постъпките и това, че остана сама срещу всички изведнъж другите станаха виновни, а си е виновна самата тя с постъпките, които прави предните седмици. Отделно ние сме Видяли няколко неща, а колко са се случили, които не са излъчили можем само да гадаем.

# 916
  • София
Много сте писали. Нямате изчитане. Simple Smile

Преди много страници някой написа, че неприязънта към Милена беше създадена целенасочено от Надежда, с помощта на Ангел и неговото "шефката Ф". Напълно съм съгласна. Милена разклати позициите си с неуспешното фермерство, но това беше само почвата, в която Надежда пося семената на хейта и неприязънта към нея. И към Милена започна типичен булинг от страна на групата. Не напразно не могат да отговорят на въпроса какво е направила Милена на всеки един от тях поотделно. Ами - нищо не им направила. Буквално нищо. Но ако попитате и една група насилници, които тормозят дете в училище, какво име направило това дете - и те няма да могат да отговорят. Защото този, над когото се упражнява насилие, в общия случай не е навредил на никого с нищо.

В този ред на мисли - моите поздравления за Даяна. Единствената, която се изправи срещу доминиращите хейтъри, единствената, който заяви позиция, единствената, която изказа на глас, че не одобрява това сдружаване, с цел да бъде ритан и мачкан един човек.

Антония нали щеше да отмъщава за Жанета? Нещо направи ли по този въпрос? Simple Smile

Данчо спечели романтична вечеря. Някак всички подразбраха, че ще я сподели с Даяна. Тя самата - също. Вероятно ще е в ресторанта на Ирина. Минутки за реклама. Simple Smile В един от предишните сезони водиха група жени там. Чудно ми е - ако наградата беше спечелена от Антония - как би я оползотворила, след като отпадне (това е почти сигурно). Simple Smile Или ако беше спечелена от Мария - кого би избрала да я придружи?
И също - дали сложиха в кутията "романтичната вечеря", защото Данчо беше един от тримата участници в търга? Както миналата година продукцията побутваше отношенията между Поли и Красимир, така и тази няма да остане по-назад - ще "помага с каквото може" на Даяна и Данчо. Така ми се струва.

Не видях да сте писали...... Забелязахте ли, че докато всички играеха на фунийки в по-миналия епизод - Поли седеше и четеше алманаха. Ама насред "бойното поле". Стори ми се ужасно нелепо. Simple Smile

За Ангел. Мисля, че ще подкрепи Милена от човещина. Дивен простак е, но има нещо добродушно някъде у него. Ще стои в края. Може би няма да я насърчава, няма да й подсказва.... Но и самият факт, че ще е сред малцината подкерящи я, ще й е достатъчен. Той така подкрепи и Дана - стоеше в страни от агитката й, не подсказваше, но показа отношение, все пак.

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 09:05 от Vivi

# 917
Пешко трябва някакъв курс да е карал, едва ли е учил във ВВВУ в Долна Митрополия.
Така като го гледаш, изглежда ли ти много умен, dany_nik? Simple Smile
Не че задължително един пилот трябва да е умен, просто ти това попита.

Не смятам, че Петър не е умен, тъй като няколко пъти съм се вслушвала и вкарва епитети, които само човек с богат речник може да ги употребява. Вярно, че като си изпусне нервите става друг, но и ние не сме безгрешни.
Отделно курсът за пилот не е шега работа, така, че да говорим, че е тъп не ми се струва окей(мое мнение). Отделно си има и други изисквания тази професия и трябва да бъде практикувана от отговорен човек, който отговаря за екипаж и пътници.

# 918
Така ли? Аз пък на няколко пъти го чувам да използва думички, чието значение не знае. Не ми се гледат стари епизоди, за да ти кажа точните думи, няма да си направя този труд, но малко по-назад съм писала за поредната заучена фраза, чието значение Не Разбира. Богат речник?
И защо смяташ, че за да изкараш курс за пилоти, задължително трябва да си много интелигентен?
И много неуравновесен за пилот, да си изпуска така нервите за глупости...

А Ангел е хитрец и се замислям, че заставайки в агитката на Милена, май иска да се разграничи малко от "тълпата" (за пред публиката - най-малко), нищо че той, така да се каже, даде тон на другите да започнат с хейта по Милена. Разбира се, не изключвам възможността да изпитва и някаква емпатия, има човещина в него, не ми се струва толкова лош човек, въпреки просташкото поведение.

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 09:57 от Ензим

# 919
  • SF

Ами не личи да се шегуваш. И гаджета не биха станали в реала. Това ти казвам.
Антония е една интересчийка и се мисли за тарикат, ама й излязоха криви сметките. Калоян пък мисли с долната глава и те така..

Ами не личи, че се шегувам. Поне личи ли, че много се вълнувам за тях и искам да се оженят? Писах и на продукцията. Много ми е важно те да се оженят и ми е важно точно така да го разбираш.
Пренебрегни всичко, което съм изписала за тях и се концентрирай върху това, че искам да се оженят. Не е шега, не е майтап. Сериозно съм се фиксирала в тази моя идея.

# 920
  • Варна
Ох, мен вече ме е страх да се качвам на самолет, като гледам родните пилоти. Flushed
Милена остава, то това е ясно като бял ден. Следващата седмица ще бъде много интересно.

# 921
Колко интересни теории се развиха тук Smile

А Данчо за втори път ми прави впечатление, че като танцува с Даяна и едната си ръка я оставя да виси (може и в джоба). Тийновете танцуват така, щото са прекалено готини да прегърнат момичето с двете ръце. Много ми е смешен. :р

Щото е Близнак - не можеш напълно да ги притежаваш - все усещаш, че ти бягат, че се изпълзват, че се пазят, че мислите им са заети и с друго (и те наистина са)... Никога не са на 100% с теб. Имала съм гаджета Близнаци, имам и деца Близнаци - заложено им е, не го правят нарочно.

Много сте писали. Нямате изчитане. Simple Smile

Преди много страници някой написа, че неприязънта към Милена беше създадена целенасочено от Надежда, с помощта на Ангел и неговото "шефката Ф". Напълно съм съгласна. Милена разклати позициите си с неуспешното фермерство, но това беше само почвата, в която Надежда пося семената на хейта и неприязънта към нея. И към Милена започна типичен булинг от страна на групата. Не напразно не могат да отговорят на въпроса какво е направила Милена на всеки един от тях поотделно. Ами - нищо не им направила. Буквално нищо. Но ако попитате и една група насилници, които тормозят дете в училище, какво име направило това дете - и те няма да могат да отговорят. Защото този, над когото се упражнява насилие, в общия случай не е навредил на никого с нищо.

аз съм точно от тоя тип хора - които без нищо да правят предизвикват другите да ги булват. Заложено е и се излъчва - не можеш да избягаш от себе си. То е в жестовете, мимиките, израчението, походката, интонацията... във всичко.... Отделно и ти сам си го правиш по един или друг начин, въпреки, че е несъзнателно, но дори да го осъзнаеш, но не можеш да спреш да го правиш. Една от причините е, че хората усещат, че си извън техния контрол - не се поддаваш и не реагираш на провокации. Хората очакват когато се опитват да те ядосат, да те видят ядосан. Но когато не успеят това ги побърква и все повече се озлобяват и ожесточават. Това е едно от нещата, които Милена прави и така ги предизвиква. Аз също го правя, но по-фино и при мен изглежда естествено, за разлика от при Милена, при която е демонстративно и се вижда, че е целенасочено. Не го правя нарочно, просто така си ми идва отвътре. Хората усещат, че не могат нито да ме манипулират, нито да ме засегнат, нито да ме накарат да направя нещо, което не искам, нито да ме провокират да си изпусна нервите, нито да спечелят дискусия с мен, защото винаги намирам начин да им ги покажа от друга гледна точка и да им объркам аргументацията. И проблемът не е че съм такава, а че първоначално създавам впечатление на лесна и удобна жертва и в последствие ги разочаровам и правя тях самите за смях. В резултат - много хора ме мразят без да имат НИКАКВА причина за това - напротив - все такива, с които съм била прекалено добра и съм им помагала в трудни моменти. В крайна сметка аз съм разочаровата. Но лека полека почнах да гледам нещата от друга перспектива, и вече не се чуствам толкова зле заради чуждата злоба и простотия - в крайна сметка не е. оя вината, че хората са толкова жалки. Дори съм късметлия, че това ми качество ми дава възможност да ги опозная по-добре и да отсявам плявата.

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 10:32 от Skrekkelig

# 922
  • София
Може би и Милена го излъчва. Simple Smile
Вероятно не й се случва за първи път да попада в такава ситуация, защото се държи много хладнокръвно - въпреки непрестанните нападки към нея и въпреки демонстративното отношение на групата.  Сякаш е свикнала и вече има оттренирана реакция.

Мое много близко и прекрасно дете също понякакъв начин привлича хорската лошотия. На връстниците му, де. СамО си казва, че е магнит за идиоти. Но все още много страда заради такова отношение.

# 923
Ох, мен вече ме е страх да се качвам на самолет, като гледам родните пилоти. Flushed
Недей така, българските пилоти са признати, като едни от най-добрите в света.

# 924
  • при късмета
Много сте писали, няма изчитане. Милена, като всички, които парадират със смелост и се мислят за силни на арената, разбира се, избра най-слабия противник. Е, имаше и друг мотив, но все пак. Страхливо и недостойно. Но каквото и да си говорим, половината мозък е в пъти по-безполезна и е по-добре тя да си ходи.
Аз продължавам да не разбирам това "настройване". Един от тук не си призна, "да, на мен така може да ми се повлияе", но пък всички твърдите, че Надка и Ангел са повлияли на 20 човека. Е как да стане? Пак да питам, вие, ако харесвате някого, в състояние ли е трети човек да ви обърне и промени мнението? Ако нито един от тук не отговори положително, т.е. вас не може, на какво основание се смята, че Надка и Ангел могат да го направят с участниците вътре? Лично на мен в тази насока никой не може да ми повлияе. За даден човек си създавам мнение от личното общуване или пребиваване заедно, примерно на работа и по никакъв друг начин. И ако вече имам такова никой с неговите аргументи или опит (примерно различен от моя) не е в състояние да ми обърне мнението в противоположното. Наистина ли повечето от тук са податливи на такова нещо, че за отношението към Милена не допускат друга възможност? В този ред на мисли, продължавам да смятам, че сама си го направи. Милена е по-вероятно да остане, но ще ѝ е много трудно без поддръжници вътре. Асен не го броя, на Даяна може да ѝ дойде друго просветление, всичко може да стане. Приказките ѝ, че целта ѝ е да е всяка седмица на дуел е защото го предполага, а не защото го иска и е приритала всяка седмица да е на там. Ако мисли, че някой вярва, всичко, което се опитва да каже за себе си, отива по дяволите.
Калоян разбира се, се оплете като пиле в калчища и не знае как да се разплете
Надка и тя не е за коментиране, започва да си вярва все повече и от много по-високо ще падне. По-нататък, но и нея ще приземят. Не я харесвам точно толкова,колкото не харесвам Милена
Ангел само можем да предполагаме защо смени позицията. Даже мисля, че не я е сменил, не е за никоя в момента, а има доза сърдене и към двете, затова така се държи. Казаното пред камерата за мотивите си, не ми се стори искрено на 100%

# 925
  • SF
Не знам колко е умен Данчо - умен е нещо относително. На изпитите по българска история не блести.
Изключително се притеснява да не бъде отлъчен от групата на силните  - Калоян, Петър - и да бъде запратен при Асен.
Бай Анго не се притеснява от това "да му дойде времето при Калоян". Калоян може и да не е имал нищо предвид с тази закана. Просто се показа като готин пред Антония.
Калоян се е заблудил нещо, защото Антония се държи за него, за да не е сама с Милена в обора. Не я долюбват останалите жени, защото гледат на себе си като на работяги и полезни фермерки, а на нея като на мързелива силиконка, която намига на мъжете и така напредва. Лесно биха я натирили да разменя акъл с Милена.

# 926
Милена е обект на хейта и злобата на Надя и Мария, защото тя е успяла в професията си, образована и интелигента жена. А те са си прости селски пръчки, едната домакиня, другата пчеларка. Сега сигурна съм, че и Милена ги дразни като се фукляви малко повече от необходимото. На мен Милена ми харесва, че си знае цената и е непоколебима дори и целия свят да се обърне срещу нея. За това се изисква много сила.

# 927
И според мен Ангел се опитва да и го върне по някакъв начин на Антония и ако не ревнува, то страшно се дразни, че вече не е той, който я забавлява.
Той започна да става все по-кисел още след приключване на съвместното му ратайство с Жанета. След всички жертви, които направи за нея и добрини, които и стори Stuck Out Tongue, тя веднага се залепи за Петър, който явно вече беше решил да спре да я игнорира. Много малко внимание започна да му обръща и на него му потънаха гемиите. Той затова и не застана на нейна страна, защото беше обиден.
Антония тогава му се ядоса, как можело, толкова били близки, пък той не подкрепил Жани... Според мен им се поразвалиха отношенията още от тогава. И отделно, че тя пак виси само с Калоян и Петър.
На него се вижда, че не му седи от страната на Милена, но му е под потъпканото достойнство да подкрепи Антония.

На предишния дуел аз въобще не се учудих, защо е застанал зад Дана, тъй като и с нея, и с Жанета си бяха близки от началото. Е, все една от тях трябваше да избере. Аз не мисля, че на Ачо въобще му пука толкова за тези момичета, това че подмята някакви неща наляво и надясно, не мисля, че го прави насериозно. Познавам много такива хора, които се шегуват с подобни момичета, но не очакват нищо от тях, камо ли да ревнуват. 😂
 Пък ако Антония наистина го е игнорирала сега като е по-близка с Петър и Калоян, защо да застава на нейна страна? Защо Милена да няма още някой зад нея на дуела? И без това важното е кой те подрепя през останалото време, не щом битката вече е започнала.
В контраст с мнозинството тук - аз много харесвам Ангел. Не е начетен или възпитан, но не е зъл, когато говори на интервютата казва някои наистина умни неща, без да са заучени фрази от интернет. Да, не съм фен на това, че ходи гол или това с дилдото не беше нещо, което вдъхва респект в мен, ама ако търся перфектни хора в тези формати..., по-добре хич да не гледам. 😅

# 928
  • София
Аз продължавам да не разбирам това "настройване". Един от тук не си призна, "да, на мен така може да ми се повлияе", но пък всички твърдите, че Надка и Ангел са повлияли на 20 човека. Е как да стане? Пак да питам, вие, ако харесвате някого, в състояние ли е трети човек да ви обърне и промени мнението? Ако нито един от тук не отговори положително, т.е. вас не може, на какво основание се смята, че Надка и Ангел могат да го направят с участниците вътре?

Надка и Ангел не са повлияли на 20 човека, а на част от тях. На по-простите и по- шумните. За жалост - такова е ядрото на група тази година. Скучни, сиви хора, доста ограничени като манталитет и житейска реализация.

Част от участниците не искат да се набиват на очи и не вземат отношение - така е по-удобно. Поне на този етап от играта. И си мълчат. Не се цепят от групата. Даяна беше права - за да победи злото, достатъчно е добрите хора да не правят нищо. И тези - нищоправещите, дават сила на такива кресилви истерички като Надежда и Дана. А и някои от тях са по-скоро от чергата на Надежда. Милена е съвършено друг тип човек - като начин на живот.

Единици са тези, които заявяват позиция.

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 10:43 от Vivi

# 929
СПоред мен Ангел няма да гледа безучастно дуела, а ще дава наставления.

Общи условия

Активация на акаунт