ОСМИ клас, 2020/2021 - Звънецът удари за новия час

• 27 815
  • 785
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Red, аз от личен опит мога да разкажа как на тази възраст започна да ми става лошо. Бях 6-7 клас някъде. Водиха ме на множество прегледи, включително кардиолог,  правеха ми изследвания и накрая заключението беше, че бързо съм израснала на височина и сърцето трудно наваксва повишените нужди. Кръвното ми пада, причернява ми и падам. Казаха, че ще се оправя като мине пубертета. Наистина се подобриха нещата след няколко години. Въпреки това и днес си имам едно на ум ако се налага да чакам на опашка, ако не съм яла, горещо е и има много хора около мен, ако съм била дълго в банята и т. н. Малко шише вода се старая да си нося, нещо за хапване, може да поседна някъде. Също така сутрин закусвам.
Добре е, че сте говорили с ЛЛ, ще я наблюдавате.

# 526
  • София
Red, д-р Велковски бих ти препоръчала, ако искаш да направиш консултация за спокойствие. Работи в 3та градска (НКБ), предполагам, че може да преглежда и на други места.Иначе аз досега си имам подобни епизоди, просто вече си знам симптомите и реагирам бързо, та не стигам до припадъци. Хубаво е да легне в такъв момент, ако може с крака нависоко, кОла, айрян със сол, вода, шоколад. Никога не се къпя с гореща вода, не влизам в сауна, не правя вана. Това са нещата, от които задължително кръвното ми пада още повече. По време на летните жеги е хубаво да внимава да и пие повечко вода.

# 527
  • София
А някакви идеи за добри детски кардиолози?

ние сме ходили при д-р Велковски в Сити клиник на Околовръстното. много ценен лекар.
цените обаче са жестоки и се вдигат всяка година. последно беше 95 лв прегледа.
знам, че в Трета градска болница има много и добри детски кардиолози, има и прием с направления, но чакането е сериозно.
предполагам, че и ЛЛ може да препоръча някой.

# 528
  • София
Мерси много!

# 529
  • софия
Ред, от познати знам, че Чилингирова е изключителен детски кардиолог - https://superdoc.bg/lekar/d-r-nezabravka-chilingirova-10383

# 530
  • Пловдив

Момичета, да ви питам имали ли сте такъв проблем или просто аз съм карък. Пазарували ли сте от онлайн книжарницата на Бг учебник? Направих поръчка на 21.09 и оттогава ни вопъл, ни стон. На телефоните никой не отговаря, на мейлите също. Направо ми е трудно да повярвам, че толкова не им дреме. В интерес на истината ми се случи в няколко книжарници да ми кажат, че не работят с тях, та може и да не е само мой проблемът. Тази вечер ще издирвам учебниците на набора отново и ще ги поръчвам от другаде, не мога да ги чакам повече.
Моята поръчка също е от 21.09, тъкмо преди 2 часа получих мейл, че е изпратена

# 531
И аз да се включа по темата с припадането и в статистиката, за да те успокоя, че е често срещано. От гимназиалните ми години редовно ми причернява и си припадам, точно като НикиК. На кардиолог не са ме водили, ходих сама преди 5-6 години за профилактика, слава Богу нищо ми нямаше. Ния припадна в час по фвс в смг на бягане 1 км преди 2 години. Не съм я водила, но е добра идея да я заведа за профилактика. Аз съм голям привърженик на всякакви профилактики, но всяко ходене на лекар ми е супер критично, толкова много се притеснявам, ужасна съм паника Sad.

# 532
  • София
Аз го помня вашия случай, Мария, ама днес далеч не е ставало дума за подобно натоварване.
Иначе откакто станах родител, рязко започнах да "чувам" лошите новини, та ми се струва важно да се правят профилактични прегледи.
Иначе дечицата с вродени сърдечни проблеми като един вид правило, обичайно са много, много слаби. Дъщеря ми никога не е била в тази категория, тя е някаква златна среда, та предполагам включително и затова никога никой не ни е пращал на кардиолог.

# 533
Тъкмо исках да пиша за Велковски и аз! И в 3 градска, и в сити клиник преглежда. Силно препоръчвам! Освен добър специалист, ще успее да ви обясни! Има отношение! Спокоен е.
Моите деца също са припадали, дъщеря ми повече, но и младежа също. Него след припадъка го вкарах в болница Head Band, ама съм паника. Мина ендокринолог, кардиолог, очен, абе всичко. Дъщеря ми също куп изследвания. В крайна сметка- това си е. Няма нищо сериозно. Случва.

# 534
  • Между гори и планини
Аз също събирам границите. Абсурд да закусвам, а с кафето сутрин вдигам долната и почти я изравнявам с горната, която също е ниска. Става ми лошо в джакузи, вана, обикновено сутрин. Обикновено ми става горещо, а ме облива ледена пот, искам да легна, задължително да откопчея и разхлабя дрехи, ръцете ми чак изтръпват. 15мин легнала и после бавно ставане и ми минава.

# 535
  • София
Знаете ли, май у дома сме малко параноици и на някои възрастни също започнаха да им прескачат сърцата.
А да знаете добър кардиолог за профилактични прегледи за големи хора?
В смисъл, че сигурно не е лошо някои от нас също да минат на преглед. Имам предвид мъжа ми, естествено; той от ИП започна да тича, обаче пък нещо сърцето му прескача, а гони 50-те.
Срам не срам, аз само за котешки кардиолог съм проучвала до момента. 🤣

# 536
Добър кардиолог за възрастни е Емил Димитров-Сити Клиник.

# 537
Red, според мен е ниска кръвна захар и/ или повишен кортизол от тренировката. Не се притеснявай. Но няма да навреди, ако я заведеш на лекар.

# 538
  • София
Безценни сте просто!
Благодаря на всички!
Дано на никого да не трябва, но да си кажа, че от своя страна знам разкошен детски гастроентеролог.
Добри невролог, УНГ и гастро за възрастни.
Иначе не знам, първото, което ми хрумва вече, е да се консултирам тук, точно в тази тема. ❤️
Пък вижте какви хубави връзки се изграждат между хората заради проклетото НВО. 😁

# 539
  • Между гори и планини
Между другото, много хора си живеят спокойно, включително и аз с инсулинова резистентност. Когато ми играе кръвната захар, също имам такива пристъпи . Преди време бях на хранителен режим 2 години и нямах и един пристъп. Изследвах си кръвната захар и беше доста висока. И не е задължително човек да е пълен, или слаб.

Общи условия

Активация на акаунт