Истанбул [тема 53]

• 68 007
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
направих резервации за май месец но дали ще може да се пътува никой не знае

# 571
  • София
направих резервации за май месец но дали ще може да се пътува никой не знае
ще се пътува, но не се знае по какви правила.
И в тази връзка се очакват нови правила от 15 март за влизане в Турция.

http://focus-news.net/news/2021/03/11/2851981/ea-daily-turtsiya- … e-v-stranata.html

Ето и линк към формата за регистрация за влизане в Турция от 15 март:

https://register.health.gov.tr/#

# 572
Роже, благодаря ви за инфото.
Рано към 6.00ч на 15 март ще влезем в Турция през КПП МТ. Знаете ли дали ще трябва да попълваме формуляр?

# 573
  • София
Кris_80, по принцип попълненият формуляр трябва да бъде отпечатан на хартия или записан на електронно устройство за представяне при заминаване / пристигане в Турция. Само да допълня, че има и нещо положително в попълването на този формуляр. Тъй като попълвайки го на Вас ще Ви бъде издаден индивидуален Хес код, за който досега трябваше да се изпраща смс, но извън Турция и без турска Сим карта това се оказва към момента мисия невъзможна.
Ето и преведена информацията от сайта:

"Формулярът трябва да бъде попълнен в рамките на последните 72 часа преди пътуването.
Информацията, съдържаща се на този уебсайт, трябва да бъде попълнена, за да защитите вашето здраве и здравето на вашите близки по време на престоя ви в Турция, както и за да ви предостави точна информация за пандемията Covid-19. Въз основа на попълнената информация за вас автоматично ще бъде генериран индивидуален HES код, благодарение на който ще можем да се свържем с вас, ако вие или хората, с които контактувате по време на пътуването и престоя си, имате лица за контакт или пациенти с Covid- 19. По тази причина точността и уместността на информацията са много важни.
Попълването на този формуляр може да бъде проверено на турската граница, в случай че не сте попълнили формуляра или сте го попълнили с подвеждаща информация, може да бъдете изправени пред законови и административни санкции. Също така, може да не ви бъде разрешено да влезете в Турция (ако не сте турски гражданин или нямате разрешение за пребиваване в Турция) "
Информацията  все още не е официално потвърдена от турските власти, но няма да е излишно да се има предвид ако се наложи. Засега единствено се съобщава от руски превозвачи и по-специално от Авиакомпания RoyalFlight. Но все още очакваме официална информация от турска страна.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 18:31 от Роже

# 574
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Защо да е мисия невъзможна издаването на ХЕС код, нали пуснаха международен номер и срещу, грубо казано, 20 ст за СМС много хора си извадихме.
Тук възниква въпроса ако вече имаш ХЕС какво става с него, има ли къде да се посочи или автоматично ти генерират нов? И от тук пак свързване на кода с картата, и изобщо...

# 575
  • София
Шебек, поздравления ! Хубаво е, че си успяла да си извадиш хес код, защото аз със сим карта от Виваком не успях.
Не успяха хора и със сим карти на Мтел. В ФБ групата за Истанбул вече няколко дни чакаме някой да се похвали, но няма такъв.
Би ли споделила от кой оператор изпрати смс, защото ти си първата, която споделя за успешно вадене на хес код  с изпратен смс от България.
В руските форуми доста потребители споделиха, че с някои от операторите в Русия и Украйна не са успели, но с други оператори опитите им за получаване на Хес код са били успешни.

# 576
  • Варна и...духом на Босфора
Peterky,
ТримЕризация и ТримИрене....
Ах,ду майне Лиибе Цайт....ахх..

Каролин Бингли,няма да тримирите,джанъм.
Ако се случи,викай Мистър Дарси със скоуни,сандювчета и чай от Пембърли!

# 577
  • Бургас / UK
Роже, тази правила само за пътуващите със самолет ли са или за всички?

PS: Утре ще пробвам да изпратя смс за ХЕС кода , да пробвам дали ще стане ( не съм в България).

# 578
Да кажа и аз за хес кода. Мъжът ми изпрати от неговия телефон от виваком и получи веднага ХЕС код. Аз пратих от моя А1 и не се получи. След това той изпрати от неговия номер моите данни и пак не получих кода. Незнам от какво зависи но не е заради оператора. После ми помогнаха да получа кода от турски тел.номер и ми го пратиха по ватсап. Само да кажа, че в хотела не ми помогнаха. Като искали код за някой друг техният код се изтривал. 😃

# 579
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Роже, на Виваком ми е номера, информацията видях от твоя пост и пратих - това на 2 март още. Получих отговорите още в същата минута. Първия СМС посочва кода и валидността му, втория дава линк към сайта, за да се свали ПДФ файл с QR кода. Съответно после свързах кода с Истанбулкарта. Моят приятел свърши същото на 3ти март, пак безпроблемно и от същия мобилен оператор.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 00:07 от Шебек

# 580
  • София
Роже, на Виваком ми е номера, информацията видях от твоя пост и пратих - това на 2 март още. Получих отговорите още в същата минута. Първия СМС посочва кода и валидността му, втория дава линк към сайта, за да се свали ПДФ файл с QR кода. Съответно после свързах кода с Истанбулкарта. Моят приятел свърши същото на 3ти март, пак безпроблемно и от същия мобилен оператор.

Шебек, eferia, супер!!! Значи става от български номера. Тогава днес ще продължа да пробвам от други телефони, щом от моя не се получава. Много благодаря за инфото!
Чефи, нямам представа дали новите правила ще важат само за полети или и за друг вид транспорт, но щом има различни графи за видове пътувания /кола, автобус, влак/ се предполага, че ще са валидни за всички видове транспорт.

# 581
  • Бургас / UK
Благодаря , Роже!
Пуснах смс за кода и чакам... Ако не стане ще пробвам като се прибера в България.
Хубав ден на всички!

# 582
В хотелите, в които отсядате може да помолите на рецепцията през турски телефон да ви издадат хес код. Обикновено се съгласяват. Истанбул картата също трябва да се обвърже с този код, иначе не действа. В случая, всеки трябва да си има индивидуална Истанбул карта, което не е ОК, за съжаление.

# 583
  • Варна
Peterky,
ТримЕризация и ТримИрене....
Ах,ду майне Лиибе Цайт....ахх..

личи си учителката по български
мисля че е туристически сайт едва ли трябва да се пълни с хейт

# 584
  • Варна
Не е учителка.
И се шегува.
А сайтът не е туристически.
Само темата е.

Дайте по-ведро.

Само искам да се оплача, че нищо не разбрах за HES кода, ама не че съм простава, ами чета по диагонала. Ако няма скоро да ходим, за какво да го правим, като не се знае кога и как отново ще променят правилата.
Шебечко, ако се засиля нататък, обещай да ми съдействаш, моля!
Отсега се извинявам, че наложи ли се, ще питам.

Общи условия

Активация на акаунт