Балък екмек традиционно се яде на Еминьоню. Също както кумпира - при Ортакьой. Аз го харесвам, макар да сме яли броени пъти, но тук се е споделяло, че има по-добри (най-вече с по-добре почистена риба и с по-малко лук). Ако помня правилно, на Каракьой. Сигурно и на други места е ОК, но клатещите се лодки на Еминьоню са класика. Та, ако "опрете" до тях (на чудно място са, супер удобно преди/след тур по Босфора и/или между много други обекти) може поне да кажеш да не ти слагат лук ("соансъз"... дори "соан йок" да кажеш, ще те разберат). На първо ходене и там ще ти се услади сандвича. В съседство продават туршия със сок. Добра добавка е.
За мен всеки път е вкусно. И (почти) всичко. Имам си любими неща и мога да ги повтарям до откат. Просто там въздухът подправя вкуса и го прави уникален и неповторим.
Между другото, колкото и странно да звучи за нас, има хора, които се разочароват от Истанбул. Не го харесват, въпреки очакванията. Така че има с какво да отблъсне. Въпрос на усещане, гледна точка и куп други обстоятелства.