Има такива мъже...

• 21 070
  • 555
  •   1
Отговори
# 75
И аз тъй. С мъже не се съревновавам. Освен по ум и то, когато искам да ги ковна, вече казах. Иначе се правя на глупавица. То който има акъл, ще разбере, за другите не се Абя.

# 76
И аз тъй. С мъже не се съревновавам. Освен по ум и то, когато искам да ги ковна, вече казах. Иначе се правя на глупавица. То който има акъл, ще разбере, за другите не се Абя.
Хаха. Баш.
Боси, усмихна ме. Тенкю!

# 77
Аз говоря за уважение, вие пак съревноваване виждате. Жената да си знае мястото е точно съревноваване и надпревара кой е по-по-най, ама щом ви влече да се пънете да доказвате, че сте жени, давайте.

# 78
Галче, то човек, пък бил той и жена, се изморява в един момент. Аз със себе си вече не се съревновавам ти викаш с мъже, че и с други жени. Simple Smile Седя си кротко и си гледам рахата.

# 79
Това ми прилича на цитат от любовен роман . Още не съм открила такъв , който да ме накара да  чувствам " женска слабост" . Слава Богу с моят мъж имаме равнопоставеност и гледаме един на друг като партнъори . Подготвил ме е - каквото прави той , да мога и аз да го върша и обратното. Пробвала съм да се правя на " нежната " , " слабата " женичка и в отговор винаги получавам - : "Стига си кифляла ". Харесвам нашите отношения .
Да помъкна торбите с покупки и да сменя гумата на колата, за да бъда равнопоставена- мерси, но не.
Това не е равнопоставеност, а еднаквост с мъжа.
Отказвам да започна да се бръсна, за да не кифлея и отказвам той да има по- хубав и запазен маникюр от мен, защото аз съм сменила гумата.

ПП. За мен, партньорство може да има в бизнеса, а вкъщи е допълване и обич.
Цитат на: Галинор
Манекене, ти май не разбираш, че да се приеме по подразбиране мила, нежна и добра роля на единия пол значи другият да е гаден, груб и зъл и затова някой трябва да се прецака да балансира и търпи. Ми не е ок.

Не мисля, че е така.
Мила, нежна и добра- какво по- нормално за жена, която по природа е призвана да бъде майка?
Това са качествата, задължителни, за да израсте щастливо и с добро самочувствие едно дете.
Докато мъжът като външност, като глас дори, е по- грубо одялан от същата тази природа, за да може да поеме по- тежките, чисто физически, задължения.
Както и закрилата  на жената и децата, особено в най-уязвимите първи години, когато са бебета.

Не знам какъв е този неистов напън да се изкарат еднакви двата пола, като те са напълно различни, но така направени, че да се допълват.
Точно това допълване ги прави равнопоставени, но доста жени не го разбират.
Сменям си гумите , нося си торбите , лепя си плочки , правя си мазилка ... да ми е жив и здрав научил ме е на всичко. Да той е значително по - силен от мен , но никога не ми го натяква , напротив - гордее се , че съм независима. Далече съм от мисълта , че се справям с всичко сама , все пак съм дама , но , когато се наложи и го няма наоколо се справям.  Не бих разчитала на някой друг. Получавам уважение , любов и слава Богу страст . Не съм тръгнала да се меря с мъжете , но това , което умея ми е достатъчно . Честно казано , повечето мъже в обкръжението ми са си бръкнали и с двете ръце в ... , следят промоциите в " Дъглас ..." и дали ще им остане време за фитнеса.

# 80
Изобщо не става въпрос някой с някого да се съревновава или пък да са равни на всяка цена. Напротив. Моето мнение е ,че всяка двойка трябва да определи за себе си какво ги прави щастливи и хармонични. Няма правилно в тия неща. Познавам двойки, в които и двамата са супер грижовни, в които жената е по-, както и такива, в които мъжът е по-.  Баба ми и дядо ми гонят 60 г брак, през цялото време тя е сменяла крушки и е правила ремонти...и се обичат и са идеални заедно.
Това с "правилното място" натоварва и двамата в двойката. Може пък нейната професия да е по-добре платена, или пък той да е по-красивия от двамата. И всичко това е окей. Хора всякакви и за всеки ще се намери другарче,  така че нека не слагаме другите в рамки за "правилен" и "сбъркан".

# 81
Мил, нежен, добър са прояви спрямо някакъв обект, това е отношение, което човек априори е редно да има. Сила, издръжливост и прочее също зависят от място и време.

Явно някои са си патили да правят всичко в една връзка и извода им е да не си дават толкова зор за работа, която изисква физическа сила. Но много хора без "да си знаят мястото" проявяват каквото отношение им идва отвътре и просто са щастливи със себе си и човека до тях.

# 82
  • София
Между "Всеки да си знае мястото" и "жената да си знае мястото" има разлика.
И от кого е казано- също.
От друга страна, непрекъснато чета феминистки декларации за еднаквост с мъжете, но не съм прочела същото от мъж.
Мъжете просто си траят и отстъпват чисто мъжки територии, помпайки мускули във фитнеса и скубейки вежди в салоните. И да- с кеф делят сметките, с кеф бършат прах, докато булката се е покатерила да  смени крушката.
После се чудим, защо не ни уважават и ценят като жени, а като партньори, които когато могат, ще прецакат да свършат повече работа.

# 83
Тая тема ми напомни един виц:
-Нашата връзка няма да я бъде, защото ти си педал!
-Кой е предал, ма! Само да ми изсъхне маникюра и ще ти разбия устата!

# 84
Сменям си гумите , нося си торбите , лепя си плочки , правя си мазилка ... да ми е жив и здрав научил ме е на всичко. Да той е значително по - силен от мен , но никога не ми го натяква , напротив - гордее се , че съм независима. Далече съм от мисълта , че се справям с всичко сама , все пак съм дама , но , когато се наложи и го няма наоколо се справям.  Не бих разчитала на някой друг. Получавам уважение , любов и слава Богу страст . Не съм тръгнала да се меря с мъжете , но това , което умея ми е достатъчно . Честно казано , повечето мъже в обкръжението ми са си бръкнали и с двете ръце в ... , следят промоциите в " Дъглас ..." и дали ще им остане време за фитнеса.
То е ясно, че жените можете всичко, но нужно ли е? После защо се чудите, че мъжете нищо не правели.

# 85
Темата е готина , дано не се превърне в мъже срещу жени
Забавно е с това , че да смениш крушка е върховно умение, според доста
Жена съм и ми харесва да съм такава , също мисля , че щем не щем половите си имат своят роля ,но ако някой не ми е в къщата, все ми е тая, в тях си как са разпределени ролите , стига да не се обобщава и обижда чуждото

Най-интересно ми е, когато чета СО е как се обяснява , че мъжът е длъжен да издържа жена си т.е. определят се роли според пола
В същото време, се обяснява как домакинските задължения трябва да се делят по равно т.е. определят се като равноправни личности

# 86
То е ясно, че жените можете всичко, но нужно ли е? После защо се чудите, че мъжете нищо не правели.
Това , че го мога и ме е научил не означава , че той нищо не прави . Чувствам се удоволетворена . Била съм във връзка преди това , в която само как облачета не ми сваляха , да стъпвам на тях и на финала се молех да избягам  жива .

# 87
  • някъде в орбита...
После защо се чудите, че мъжете нищо не правели.
Това че се оправям от А до Я не означава, че мъжа ми не го може и върши същото.

# 88
Чудя се какво я грее една жена какви мъже (жени) има на света, след като тия, за които си мечтае не си мечтаят за нея. И надали ще я срещнат.
И друго. Осъществената мечта не е вече мечта.

# 89
Много крайни виждания имат списващите в темата и затова се прописа и за състезания. Всички знаем, че златната среда си е класика.
Едните виждат жените като нон- стоп левщи бетон, сменящи крушки, жонглирайки с вентроверта.
Другите пък виждат мъжете само по диваните.
Не, че не съществуват и тези крайности.
Но надявам се, тук се пише за средата, златната.
И в края на краищата- кой както го чувства.
Не знам защо се спори и се натъртва на една фраза толкова.

Общи условия

Активация на акаунт