Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Преместване в Германия

  • 1 031
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 42
Здравейте,
Имам възможност за релокация и работа в Германия и по-конкретно Берлин. Имам няколко въпроса, за които ровя из интернет, но не успявам да намеря отговори и ще съм благодарна, ако успея тук. Вървя в пакет с мъж и дете на 2г2м 😅 Идеята за Берлин е за 1 година, след което да се преместим в друг град, тъкмо да си подобря немският, който в момента е едва Б1 като ниво.
- При подаване на документи за Kitagutschein изисква ли се информация за бащата и по-конкретно трябва ли и той да е регистриран и да работи в Германия, ако майката е регистрирана и има работа? По-скоро в началото той може би ще работи дистанционно за компанията си в БГ, ако и те са окей.
- Дават ли ваучер за ясла/ детска градина, ако само единият родител е работещ, на пълен раб.ден и на колко часа/ ден имаме право в такъв случай?
- Знаете ли дали в бюро по труда или другаде мъжът ми може да намери информация за магистратури или специализирани технически курсове (на английски език), за да промени професията си впоследствие?

Благодаря предварително!

# 1
  • Мнения: 177
Здравейте! Имам много важно питане, ако иска чавек да напусне страната и да се прибере в България, времето за предизвестие за квартира, ток,газ , интернет и т.н , няма ли как да е по малко от 3 месеца?Връщат ли калцион , приравнения и прочие? ... Някой, ако е запознат моля да ми пише. Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт