Има такива мъже...

• 21 171
  • 555
  •   1
Отговори
# 135
Базила, да, съгласен съм с коментарите ти, не е само "ръгане". Simple Smile
Обичам да натрупвам напрежение с прелюдия, както и има случаи ни се иска директно, веднага, до ситуации и хора си е. Спонтанността сякаш идва при вече напасната двойка.
Сексът в двойка винаги е по-добър, защото сте на 100% отпуснати и се познавате, както и има доверие и сигурност, или поне се предполага да е така.

Вълшебна, извинявай, не разбрах - обичаш в ушите, или с ушите също? ThinkingRolling EyesYum

нещо против метлите ли имаш? Angry
Ххаха, сещам се за един израз - може да има против "сухите пасти". Cake
Ето ти едно ментово бонбонче Candy малко да те буустне и оправи мрачното настроение. Nature Cloud Wink

# 136
"суха паста" с ментово бонбонче и метла? лоша, много лоша комбинация!
за околните имам предвид Grinning

# 137
С моя мъж си легнахме на първата ни среща. Интелектът не пречи на спонтанността, напротив даже. Преди това бяхме контактували само виртуално. Без снимки.
Има си хора за всеки. Идеалите са за книжките и постове/мемета във Фейсбук.

# 138
  • София
Аз съм в толкова мрачно настроение, че въобще не съм сигурна на кой свят съм. Мъжът ми го няма и не съм особено сигурна дали искам да го има. Разбира се, че ми е длъжен. И аз съм му длъжна. Ама нещо почвам да се чудя кое е повече - дългът или любовта.  🌚🖤🧛

# 139
Жените, които мислят в подобни идеализирани клишенца, обикновено завършват сами. С котката. Силвеее, Силвеее, дано си докъм 10-и клас, че иначе зле.

Нали там се корени мъжката сила - в женската слабост - това е едно от най-тъпите неща, които съм чувала изобщо, а аз съм чувала много глупости Grinning
  Сами с котката остават самодостатъчните, оправните, жените-мъж. Жени, които мислят в подобни клишета, но наистина мислят, не четат и наизустяват, такива жени не остават сами и за ден, дори 70годишни. Особено в модерните времена, когато всяка жена е мъж Wink.
 Колкото до клишетата- на 13 сляпо вярваме в тях, на 25 вече знаем всички истини и яростно ги отричаме, а като наближим 40-50 и открием, че повечето клишета вече са ни се случили или сме наблюдавали отблизо, лека полека започваме да вярваме на очите вместо на мозъка си.

# 140
Пуснах темата единствено и само като позитивно намигване в дъждовните дни напоследък Simple Smile Без значение какъв е вашия идеал за мъж, имах предвид, че той съществува и най-вероятно се намира до вас. Но покрай битовизмите, сивата монотонност, много често спираме да забелязваме и пропускаме да благодарим за мъничките жестове. А трябва. Защото никой не ни е длъжен. И както ние имаме нужда да се чувстваме ценени, така и мъжете биха се радвали на нежно отношение, от което да прозира благодарност и любов.
Не работи така. Да не мислиш, че като го прочете това една жена, плясва се по челото, отива при мъжа си и му казва “Нека ценим малките моменти! Благодаря ти за мъничките жестове!” с нежно отношение, в което прозира благодарност и любов.

Тези неща се случват спонтанно, случват се с причина, пораждат импулс, който се предава на другия и без думи и не са обект на ничие подсещане

Колкото до клишетата- на 13 сляпо вярваме в тях, на 25 вече знаем всички истини и яростно ги отричаме, а като наближим 40-50 и открием, че повечето клишета вече са ни се случили или сме наблюдавали отблизо, лека полека започваме да вярваме на очите вместо на мозъка си.
Кафе, подсладено с 20 лъжици захар нито на 20 нито на 50 нито на 100г ще пия, така и със захаросаните истини

# 141
Сигурно много време сте били онлайн преди да минете офлайн.
Опознали сте се малко, или много.
Сегашните бързаме да минем в реала, не ни се чати до + безкрайност, и по-добре.
Ако някой е "несигурен" (аз не съм от тия), не всеки е склонен да поизчака, да го чака, именно защото "на опашката" има още няколко готови веднага.
Много пък са пълни с предрасъдъци, страхове.
На мен са ми чужди, може би защото съм мъж, не знам.
Въпреки че опортюнистки не малко съм срещал напоследък.
Богата е палитрата.
Много се радвам за теб, Базила, защото това си е "уцелване на кьоравото". Wink
Особено в сегашното положение, което си го знаем, и да не го описваме.
Да "отгатна" ли, че мъжо ти е по-малък?
Ти ли си "водещият", локомотивът Steam Locomotive във връзката?

Фрий, криза на средната възраст май?
Битовизъм, отговорности, деца, финанси и т.н.
Я си направи една освежаваща напитка, пусни си нещо музика, или разсей се.
От облачното време ще да е.

# 142
Нищо не е на сляпо, ФФ. На сляпо само парфюми поръчвам (даже и тях ги проучвам преди това). Дори и форекс не играя на сляпо. Всички наши избори са последствие от определени решения, които имаме време да обмислим и осъзнаем в главите си.
Няма локомотиви. Тези връзки с единият дърпа, другият влачи не са за мен. И двамата сме изявени индивидуалности, това е водещото. Па и се "търпим", оле, не знам, не знам.

# 143
Ramkin, нищо в написаното не насочва, че авторката е човек, който си е самодостатъчен - напротив, звучи като инфантилно и идеализиращо. Жените, които са си самодостатъчни, обичайно не биха точили такива захарни памуци - те са доста по-земни, самоиронични и спокойно приемащи света без розови очила. По-близко до идеята, че всички сме просто несъвършени човешки същества и е достатъчно разбиране и обич, нежели такива излияния и венцеславане на партньора:) Просто мои лични наблюдения Wink

# 144
Ok, Basila, добре звучи. Simple Smile
То в това е разковничето - да се търпите, един път единият, друг - другият.
Така е, палитрата на "локомотивите" и отношенията, е много разнообразна.
Важното хората да се откриват, и намират, каквото искат и търсят, не само партньор.

# 145
Има такива мъже, но никой не знае къде са  LaughingLaughingLaughing

# 146
Аз съм меко казано неромантична и тези цитати в първия пост са ми тотално неразбираеми. Направо не мога да си представя, че възрастен човек ще седне да ги реди такива. И още повече, ще вярва, че всяка жена си мечае за такъв мъж.
Например, когато са кисели някои предпочитат да бъдат оставени на спокойствие, други пък съвсем не примират човекът до тях да "работи неуморно" и т.н.
Смятам, че подобни текстове създават крайно грешно впечатление у мъжете/жените.
Като изключим основните положения, които се подразбират при едно нормално възпитание, натам всеки човек е различен и партньорът му трябва да се води по неговите конкретни предпочитания (и своите, разбира се), не по клишета според пола. Така стават най-големите гафове.

# 147
  • София
Явно, има и такива жени- всеки с натюрела си, както сама казваш.
Не мисля, че каквито и да било текстове трябва да се взимат насериозно от хората и да определят собствените им отношения с когото и да било.

ПП. Не може да се нарекат различията между двата пола "клишета", особено ако са не само видими, а и доказани по всякакъв начин.

# 148
Под клише имам предвид повтаряните неща в Космополитън и разни любовни романи. Не мисля, че са доказани по какъвто и да е начин, дори обратното, животът показва съвсем друго.

# 149
  • София
Под клише имам предвид повтаряните неща в Космополитън и разни любовни романи. Не мисля, че са доказани по какъвто и да е начин, дори обратното, животът показва съвсем друго.

Той и "50 нюанса сиво", не доказва нищо, затова пиша, че никой не бива да си вади заключения за отношенията от нещата извън него самия.
И от елементарното правило "Не прави на другия това, което не искаш на теб да направи".

Общи условия

Активация на акаунт