Има такива мъже...

• 21 091
  • 555
  •   1
Отговори
# 165
Малко офтопик:

Ахах, това искрено ме развеселява, заради този цитат:
"Не прави на другите това, което би искал те да направят за теб.
Можете да имате различни вкусове."
Б. Шоу

Абсолютно. Винаги съм дълбоко потресена от така обичания във форума съвет "кажи му/направи същото, да види какво е!". Не мога да си представя колко главозамайващо арогантен трябва да е някой, за да вярва, че в една ситуация има само една възможна реакция, и тя е неговата собствена. Тоест, в същата ситуация друг човек с друг житейски хоризонт, опит, усещания е длъжен да реагира по същия начин и просто няма друга опция.

На тоя фон набедените за клишета разлики между половете са бял кахър.

# 166
  • София
Малко офтопик:

Ахах, това искрено ме развеселява, заради този цитат:
"Не прави на другите това, което би искал те да направят за теб.
Можете да имате различни вкусове."
Б. Шоу

Абсолютно. Винаги съм дълбоко потресена от така обичания във форума съвет "кажи му/направи същото, да види какво е!". Не мога да си представя колко главозамайващо арогантен трябва да е някой, за да вярва, че в една ситуация има само една възможна реакция, и тя е неговата собствена. Тоест, в същата ситуация друг човек с друг житейски хоризонт, опит, усещания е длъжен да реагира по същия начин и просто няма друга опция.

На тоя фон набедените за клишета разлики между половете са бял кахър.

Не мисля, че толкова елементарно трябва да се приема сентенцията.
Когато действието в дадена ситуация, е насочено към теб, разбира се, че твоята реакция е важната и тя е само една в този момент.
И разбира се, че другият не е задължен да реагира по същия начин на същата ситуация, ако я насочат срещу него, но пък винаги може да му се спретне друга, на която неговата реакция да е същата.
По- скоро, е въпрос на човещина и разбиране на другия, и мисъл за това, че както на теб не ти е приятно да ти направят нещо, което не искаш, така ще е и за него.

# 167
Няма как да знаеш, че реакцията ще е същата.
А звучи елементарно, защото съветът е елементарен и често се има предвид тоооочно така, ама дума по дума - той си пише с колежка, я започни ти да си пишеш с мъже, да види какво е! Иначе нямаше да го напиша така.
Направо би ми било забавно да видя колко ще е разочарована въпросната като види, че реакция може и да няма или да е съвсем различна Grinning

А вече в по-общ план и малко по-сериозно казано - съжалявам, но не може постоянно да се обвинява друг човек за собствените чувства. "Аз се чувствам зле, защото ти правиш Х" се чува много по-често отколкото "Аз се чувствам зле, защото съм неуверен/а и действието Х е поводът, който аз искам да отстраня, защото ми е по-лесно отколкото да се справя с причината". Лесничко и удобно е да не носиш отговорност за собствените си чувства, а да търсиш провокатора, причинителя и т.н. Примерно, нали, може да е за хиляда други ситуации, не непременно за изтърканата ревност и бла-бла. Но вече много ще отклоня.

# 168
... но не може постоянно да се обвинява друг човек за собствените чувства. "Аз се чувствам зле, защото ти правиш Х" се чува много по-често отколкото "Аз се чувствам зле, защото съм неуверен/а и действието Х е поводът, който аз искам да отстраня, защото ми е по-лесно отколкото да се справя с причината". Лесничко и удобно е да не носиш отговорност за собствените си чувства, а да търсиш провокатора, причинителя и т.н. Примерно, нали, може да е за хиляда други ситуации, не непременно за изтърканата ревност и бла-бла.
Адмирации за горния текст и особено за болднатото! Ти си умна жена,

# 169
  • София
А звучи елементарно, защото съветът е елементарен и често се има предвид тоооочно така, ама дума по дума - той си пише с колежка, я започни ти да си пишеш с мъже, да види какво е! Иначе нямаше да го напиша така.
Направо би ми било забавно да видя колко ще е разочарована въпросната като види, че реакция може и да няма или да е съвсем различна Grinning

А вече в по-общ план и малко по-сериозно казано - съжалявам, но не може постоянно да се обвинява друг човек за собствените чувства. "Аз се чувствам зле, защото ти правиш Х" се чува много по-често отколкото "Аз се чувствам зле, защото съм неуверен/а и действието Х е поводът, който аз искам да отстраня, защото ми е по-лесно отколкото да се справя с причината". Лесничко и удобно е да не носиш отговорност за собствените си чувства, а да търсиш провокатора, причинителя и т.н. Примерно, нали, може да е за хиляда други ситуации, не непременно за изтърканата ревност и бла-бла. Но вече много ще отклоня.

Това са две различни неща, аз говорех за елементарните отношения.
Не можеш да ме обвиниш в неувереност, ако побеснявам, че "милото" пикае върху седалката и отръсква мъжката гордост върху плочките пред тоалетната чиния.
Да, ще се чувствам зле, ще викам, ще съм обидена, защото това са нарочни действия от страна на провокатора и причинител.
И ако трябва да понеса отговорност за чувствата си, ще стане след като му осигуря възможност, случайно да се подхлъзне в същата тази баня, пък каквото сабя покаже.

# 170
Това са две различни неща, аз говорех за елементарните отношения.
Не можеш да ме обвиниш в неувереност, ако побеснявам, че "милото" пикае върху седалката и отръсква мъжката гордост върху плочките пред тоалетната чиния.
Да, ще се чувствам зле, ще викам, ще съм обидена, защото това са нарочни действия от страна на провокатора и причинител.
И ако трябва да понеса отговорност за чувствата си, ще стане след като му осигуря възможност, случайно да се подхлъзне в същата тази баня, пък каквото сабя покаже.
Е, защо с рогата напред? Не е ли по-добре да направиш така, че той да няма желание да прави горното? Без скандали и овиквания, така и ти ще си спестиш лошото настроение.

# 171
Сериозно? Вярваш, че зрял мъж ще уринира нарочно върху седалката?!
Ако това е така, мисля, че би ставало дума за непоправими дефицити - или поне такива, каквито аз лично не бих имала желание да поправям.

Абсурдно е да е нарочно.

Страшна адекватност на взетите мерки обаче - да осигурим условия да се пребие, после с половин уста ли ще признаваш или ще се правиш на ударена, като виси пред невролог и скенер?

The Stranger - благодаря Simple Smile

# 172
  • София
Сериозно? Вярваш, че зрял мъж ще уринира нарочно върху седалката?!
Ако това е така, мисля, че би ставало дума за непоправими дефицити - или поне такива, каквито аз лично не бих имала желание да поправям.

Абсурдно е да е нарочно.

Страшна адекватност на взетите мерки обаче - да осигурим условия да се пребие, после с половин уста ли ще признаваш или ще се правиш на ударена, като виси пред невролог и скенер?

The Stranger - благодаря Simple Smile

Трудно схващаш алегориите, затова реших да дам крайност, която пак не схвана.
Ще обясня- ако си казала сто пъти, че трябва да вдигне седалката, за да не я изцапа и ако капне капка урина на пода, да я избърше, а нищо от това не се случва, абсурдно ли е да приемеш, че е нарочно?

Или ако всеки път като яде, си оставя трохите и чиниите на масата, въпреки пак 100 пъти си обяснила?
Абсурдно ли е да си помислиш, че е нарочно?
Дали от някакъв инат, дали защото не те бръсне за нищо, дали защото иска да си наложи привичката, без значение.

Както и да е.
Най- смешното е, че приемаш заканата за осигуряване на падане в банята насериозно.

# 173
Най-вероятно човекът си е обикновен простак. Или вече е дементен. Или нещо друго необратимо. Пък ти викай и крещи колкото искаш.

# 174
Много си далеч от алегориите, впрочем, далеч не е това похватът, който имаш предвид.

Няма смисъл да се продължава спорът, имаме много различни критерии и дефиниции за нормално поведение, за търпимо такова от отсрещната страна и т.н.

Извинения от моя страна, че отклоних темата.
Но и не схванах напълно каква е тя освен да се сподели написаното в първия пост. Вече има тема "как ни зарадваха мъжете" или нещо подобно.

# 175
Не е същата, в повечето пъто е доста по-бурна Simple Smile
Но не виждам защо трябва да се разглежда кати отмъщение или провокация. Всъщност партньорът му показва, че уважава неговите разбирания и започнва да се съобразява с тях.

# 176
Има и такива мъже, които не забравяш и след години ги желаеш по- силно и по- силно!

# 177
Има и такива мъже, които не забравяш и след години ги желаеш по- силно и по- силно!
Само не казвай кой е мъжа, че ще ти го откраднат веднага Simple Smile

# 178
Само не казвай кой е мъжа, че ще ти го откраднат веднага Simple Smile
А, пазя си го, пазя си го само за мен!

# 179
То има мъжове, които си е късмет да ти ги откраднат.

Общи условия

Активация на акаунт