Има такива мъже...

• 21 076
  • 555
  •   1
Отговори
# 255
Въпросът  за хората от улицата не е бил поставян - красиви ли са, грозни ли, умни или прости, макар и за много хора лепенето на етикети да е толкоз важно . За друго идеше реч.

# 256
  • София

Принципно съм винаги морален стожер, подкрепящ, стимулиращ, вдъхващ, помпащ самочувствие, когато трябва и т.н., но няма как да толерирам, подкрепя и позволя нещо, от което и двамата да сърбаме попарата, и/или духаме супата.
Имам много силно изразено чувство и интуиция за "може", "не може", "става", "не става", последствия и т.н.
В този ред на мисли не съм "послушен" и "удобен" да "следвам" капризите на "милото".
Ако нещо толкова много й се иска, с нейни си ресурси и действия, макар и да не ми е приятно, правейки всичко възможно да не се случи, ще я оставя да си счупи главата, защото после знам, че ще се върне, и ще каже "прав си", което се е случвало безброй пъти.

Все по- натрапливо се държиш като петел в кокошарник, поставил си за цел да превъзпита кокошките по свой образ и подобие.
Че и високомерно- покровителственото отношение се засилва- като не иска някоя да прочете, да се съобрази, да отговори на въпросите ти, да ходи у лево.......

Та, в този ред на мисли, относно хвалбата ти, която съм болднала.
Да ти е минавало през ума, че ти си си избрал сгодна женица, неособено интелигентна и способна на логически заключения, и с неособено високи собствени доходи?
На която винаги можеш да резнеш мерака за каквото и да било, от висотата на "чичко-паричко" и умнягата, пред когото тя се е проваляла безброй пъти?

Аз, лично, с такъв мъж като теб, не бих могла да съжителствам, но и ти не би се завъртял в обкръжението ми, защото не отговарям на критериите ти за жена, с която би живял.

# 257
  • София
Щото той нали е безгрешният, никога не греши и винаги знае кое е правилно. Бррр, тръпки ме побиха.

# 258
Абе той че е безгрешен, няма спор, проблемът е, че жените не мислят така.

# 259
Не виждам да има разлика да отглеждаш момче и момиче. Ползваш стереотипите, които са ти насадени и това е.
Като родих момиче, много се дразнех от една приятелка, която по същото време роди момче и ми разправяше колко на мен ми е лесно, а на нея видиш ли трудно, понеже с пишка ли, що ли. Та за късмет родих после и момче, за да мога да претендирам, че еднакво лесно / трудно се гледат. Всяко си има своите проблеми.

Франганс Фанатик, понеже всячески даваш за пример своите връзки и собственото си правилно отношение, и пишеш в други теми неща като "обичам ги влюбени" за жените, позволи ми да полюбопитствам колко години е най-продължителната ти връзка. Благодаря.

# 260
Абе той че е безгрешен, няма спор, проблемът е, че жените не мислят така.
Той ли ти беше казал, че нямаш никакъв шанс при него, понеже си се завтекла?Joy

# 261
Нима всеки, който не ръси груби (и непоискани) "истини" на килограм, е лицемерен? Хайде стига, това го вярват само децата и бабичките с "каквото ми е на ума, това ми е на езика".

А за силно изразената интуиция за какво е правилно и какво не е... то това всеки го вярва за себе си, мисля Grinning
А пък аз (и много други хора всъщност, далеч не съм уникална) най-обичам приятно, с усмивка и лекота да демонстрирам, че нещо "може" на някого, който е казал, че "не може". Чудесно е усещането Simple Smile

# 262
Аз пък съм убедена, че след поста на FragranceFanatic много жени въздишат пред екрана и си мислят "Ех, има такива мъже!". За всеки влак си има пътници и той със сигурност е идеалният за тези, които искат мъж, глава на семейството, който винаги има последната дума.
Личното ми усещане е, че и двамата губят много и не виждам минуси от семейство с мъж, който не ме приема като заплаха за мъжествеността си, ако вземаме решенията спрямо това чии аргументи са по-солидни в конкретния случай.
Което съвсем не значи, че става мирно, тихо и без емоции и от двете страни, но не сме в детската градина, за се заблуждаваме, че сме винаги прави.

Скрит текст:
Дъщеря ми беше такъв дивак като малка, че майките на момчета ме потупваха със съчувствие по рамото.

# 263
  • София
Моята дъщеря е дивак, обаче в същото време е много общителна, адаптивна, усетена.
С малкия тръгнах като с нея, обаче се оказа, че въобще не е такъв, а е един мега чуствителен мъж и трябва много повече да се съобразявам.

# 264
Мъже има всякакви..
Срещаш един, който ти влиза под кожата. За всички може да е "черен", но за себе си го усещаш като идеален.
Напасвате се, години може да сте в синхрон и после нещата да се объркат.
Променяме се, губим се.
Той пак може да е идеален(същия), но ти да си различна и вече да не искаш това.
Хора всякакви, ситуации различни.

# 265
Понеже по-горе стана дума и за парите. Кой като ще да го разбира,но почнат ли мъж и жена да делят парите,(вместо да са общи),с любовта им е свършено на мига.

# 266
Остави ти парите, почне ли да те е страх да го помолиш нещо да свърши, тогава свършва любовта.

# 267
Любовта и хармонията така или иначе малко двойки огрява така, че и двамата да са дългосрочно доволни. Хората си живеят обаче, къде в “задължения”, къде в “навици”. Не знам кога свършва любовта в чуждите отношения  и не ме интересува, но наблюдавам как умират поради сравнителни изчисления кой какво дал, как го дал и какво е взел.

# 268
  • София
Мъже има всякакви..
Срещаш един, който ти влиза под кожата. За всички може да е "черен", но за себе си го усещаш като идеален.
Напасвате се, години може да сте в синхрон и после нещата да се объркат.
Променяме се, губим се.
Той пак може да е идеален(същия), но ти да си различна и вече да не искаш това.
Хора всякакви, ситуации различни.

Всъщност, това е основния проблем в наше време- дори не минават много години и се оказва, че вече не искаме "това", защото е изчезнала първоначалната тръпка и ореола около милото.
Ежедневието иска друг поглед върху качествата на човека до нас, с оглед на други приоритети, които са се появили.
Но, често искаме хем сегашното, хем предишното, а ние самите също не сме предишните и дали е лесно на мъжете ни да се примирят с вечно недоволна, мърмореща, правеща забележки, че и вдигаща скандали, жена?
Нямаща нищо общо с момичето, което са избрали да им роди децата.

# 269
АбсурТ, обратната картинка е същата.
Искат те все мила, усмихната, желаеща..Или амбициозна, идейна и т.н. Пък човек не е всемогъщ. И почнеш ли да усещаш разочарование, но да си замълчаваш. Мълчанието става все по-дълго. Разочарованиято по-голямо . И идва момента в който се предаваш.
Едни слагат край.
Други го приемат и продължават заедно,но всеки със себе си.
Малцина са тези, които успяват да съхранят. И евала им!

Общи условия

Активация на акаунт