Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми.Преди,сега и в бъдеще /Тема 40/

• 32 752
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте на всички. Изгледах епизода още вчера, нямам представа защо рейтинга слиза надолу, според мен не би трябвало, но това си е мое мнение. Толкова много сте писали, че нямам време да прочета всичко, браво на вас Simple Smile Имаше моменти, които не бяха съвсем добре,  имаше и такива , които много харесах - когато Серкан посрещна Еда на стъпалата и нещата , които и каза, че явно иска да го побърка , защото не може да я докосва и т.н. Много добре изигран образ на влюбен от страна на Керем, но това не е ново за тези , които са гледали предишни негови сериали, дори смятам, че може и още по-добре Simple Smile  Селин, направи огромна грешка с тези акции, поддаде се на чувствата, а както знаем в света на бизнеса , чувства няма, защото се правят грешки, както в случая. Интересно е да видим там как ще се развият нещата. Не знам какво решение ще вземат родителите на Серкан, те бяха под стрес и реагираха първосигнално. Много ми харесва това , че Сейфи е на страната на Еда и сцената , когато тя се криеше беше супер Simple Smile Въобще образа на Сейфи е много сладурски и репликите са точно в целта Simple Smile По отношение на реакцията на Сркан в последният кадър, разбира се, че няма да стои като пън и ще отиде да види какво се случва, със Селин са приятели от деца израстнали са заедно, много по-неадекватно щеше да бъде ако не се намеси. В крайна сметка те си изясниха чувствата, той ясно заяви, че е влюбен в Еда и Селин няма на какво да се надява, Еда вече знае, че Серкан не обича Селин, не виждам причина да се мисли, че неговата реакция е някакъв вид пренебрежение към Еда, но предстои все пак да видим. Ферит и Джерен, някакси не ми изглеждат добре като двойка ( не външно), просто за мен, по-скоро отношенията и с Енгин, загатваха за прерастване в нещо повече. За новият актьор, на мен лично не ми харесва, не знам как играе, понякога външността лъже. Simple Smile Това е накратко за сега.  Прекрасен слънчев ден ви пожелавам. Simple Smile

# 406
  • София
Момичета, да се запиша и аз днес - то вече не е добро утро, ами добър ден... с тези прекрасни двама влюбени:

Понеже имам време и реших да загледам още един сериал, първо пробвах някой от препоръчаните ми ромкоми - но не ме грабнаха. Ето защо реших да гледам друг с Керем. Пробвах с Въпрос на чест, но не мога да го издържа. Имам навика, когато един филм е приключил, да гледам последния епизод, за да реша искам или не да гледам целия сериал. Е... плаках през цялото време. Не ми се гледа филм, в който ГГ умира. С две думи - тежка драма. Затова реших да гледам В очакване на слънцето. Първи епизод ми се стори супер. Искам да ви попитам в него нали няма подобни тежки сцени, смърт и т.н. Повече е комедия и романтика, отколко драма или?

# 407
Момичета, да се запиша и аз днес - то вече не е добро утро, ами добър ден... с тези прекрасни двама влюбени:

Понеже имам време и реших да загледам още един сериал, първо пробвах някой от препоръчаните ми ромкоми - но не ме грабнаха. Ето защо реших да гледам друг с Керем. Пробвах с Въпрос на чест, но не мога да го издържа. Имам навика, когато един филм е приключил, да гледам последния епизод, за да реша искам или не да гледам целия сериал. Е... плаках през цялото време. Не ми се гледа филм, в който ГГ умира. С две думи - тежка драма. Затова реших да гледам В очакване на слънцето. Първи епизод ми се стори супер. Искам да ви попитам в него нали няма подобни тежки сцени, смърт и т.н. Повече е комедия и романтика, отколко драма или?
Няма драми, които да не могат да бъдат издържани. Има интрижки, но е лек и все пак смислен сериал. Героите са тийнеджъри и все пак не е инфантилен. Препоръчвам.

# 408
  • София
Дано сценаристите не се възгордеят, че пребориха МГ и да ни впуснат в дълбоки драми и интриги...

# 409
Бърборанке, и аз ти го препоръчвам..Казвала съм, че той е първият турски сериал,който гледах.И изтривам много неща на лаптопа си,но сериите и клиповете към него,които имам- не.Нагледах се в него на целувки, а ето тази ме зариби най-много..
https://vk.com/video360090125_456239478

# 410
Бърборанке, и аз ти го препоръчвам..Казвала съм, че той е първият турски сериал,който гледах.И изтривам много неща на лаптопа си,но сериите и клиповете към него,които имам- не.Нагледах се в него на целувки, а ето тази ме зариби най-много..
https://vk.com/video360090125_456239478

И на мен това ми е любима сцена, изобщо целия сирал е страхотен.

Бърборанке, как можа да  кажеш какъв е края на Въпрос на чест, направо ме разби, докато разбера какво пишеш и изненада..., аз точно започнах да го гледам. Споко ще го преживея.

# 411
  • София
Дано сценаристите не се възгордеят, че пребориха МГ и да ни впуснат в дълбоки драми и интриги...
Не мисля, че е имало съревнование между МГ и Почукай на вратата ми. Те не са били в пряка конкуренция. И двата сериала се излъчваха по Фокс. Всеки от тях си имаше фенове. Макар и ромкоми са доста различно замислени и не мисля, че има база за сравнение. Simple Smile

Бърборанке, как можа да  кажеш какъв е края на Въпрос на чест, направо ме разби, докато разбера какво пишеш и изненада..., аз точно започнах да го гледам. Споко ще го преживея.
Много съжалявам! Въобще не съобразих. Мислих, че всички знаят какъв е краят на този сериал, понеже е стар. Взимам си бележка и занапред такива коментари ще слагам в спойлер с пояснение да не се чете, освен ако...
Отново извинявай! (засрамено човече)

# 412
За сцените от болницата в следващия епизод има още фен-ски версии. Оосвен бремената Селин, натровения Серкан, Алптекин с инфаркта и припадналата Еда, има версия - че бащата на Селин умира.
Теорията тръгва от там, че той който е много болен, когато вижда как изоставят Селин на сватбата, получава инфаркт и в болницата умира. И смъртта му щяла да сближи Серкан и Селин.
Освен това, Серкан щял да почне да се отдалечава от Еда, защото Айдан и Алптекин ще му кажат, че тяхното семейство е виновно за смъртта на родителите на Еда и че той не може да е с Еда.... Разстроен и нещастен Серкан щял да остави Еда да следва мечтите си.

На мен тази версия не ми допада, ама реших да споделя.

# 413
Здравейте,

Аз се присъединих наскоро и още наваксвам.  Мога ли да попитам  песента, която звучи към час и 57 мин на най-новата серия - тя е и в началото на всеки епизод - някъде дали има превод или коя е песента в оригинал?Предварително се извинявам, ако е обсъждано вече.  Мисля, че музиката е мноого добре подбрана в този сериал и също така, за пръв път има и чуждоземна песен (на английски ез) на няколко места, също така в доста подбран контекст . 

За пръв път гледам този актьор - Керем Бюрсин - и искам да споделя с вас, че според мен, се справя много много добре.  Не  коментирам цялостното му творчество, за пръв път попадам на него, но е като магнит.  Много добре играе - изгражда един доста често срещан в съвременния ни живот образ - за съжаление, робот - ама човек,  - хипохондрик, работохолик, недоверчив и т.н.   Колегите му го мразят - приятелите (Енгин, Селин, Пърл) казват, че играе игрички със всички, в т.ч. и с Еда.  Много добра игра - и реалистична.  Става ти близък, защото сигурно и ти си се сблъсквала с подобни проблеми/човек.

Иначе първите серии - ами няма начин да нямат висок рейтинг, защото това, извинете,  е класическата история за Пепеляшка - бедно момиче, което попада на принц . - и бяга от него, ама къде ти.  И леля вълшебница, хипнотизира всички.  И а-ха, чакаш да докосне старата кола , с цвят и форма на тиква, и тя ще стане каляска,  чакаш, но колата  само се чупи  и чакаш лелята вълшебница да я превърне в каляска, но всместо това принца звъни на майстор и я праща в сервиз.   

И музиката създава емоции в синхрон с тази приказка и всичко съдейства за тази магия .  Красиви градини, красиви актьори и актриси.  Седиш и чакаш вълшебства.  Ами, като дойде момента за бала и "заживели щастливо" everafter, какво ли става?  Вие очаквата драма отнякъде, но аз очаквам да се прояви лелята-вълшебница и да сътвори чудо, когато всичко може да изглежда загубено.  Та ще видим. 

Приятен ден на всички.  Аз, чета ви, и сега успях да пиша, но за мене Ферит наистина доста търпя.  Какъвто и да е героят му - а той може и да не е лош, просто Серкан е недоверчив - ей, на всеки ще му дойде вповече а и Селин прекали.

# 414
Sob
За сцените от болницата в следващия епизод има още фен-ски версии. Оосвен бремената Селин, натровения Серкан, Алптекин с инфаркта и припадналата Еда, има версия - че бащата на Селин умира.
Теорията тръгва от там, че той който е много болен, когато вижда как изоставят Селин на сватбата, получава инфаркт и в болницата умира. И смъртта му щяла да сближи Серкан и Селин.
Освен това, Серкан щял да почне да се отдалечава от Еда, защото Айдан и Алптекин ще му кажат, че тяхното семейство е виновно за смъртта на родителите на Еда и че той не може да е с Еда.... Разстроен и нещастен Серкан щял да остави Еда да следва мечтите си.

Тия дето ги пишат такива ужасни сценарии, да се засрамят нали е ромком. Искрено се надявам да няма нищо общо с нашия сериал, че не само мен ще откажат и хайде край на сериала. Бива ли така?????? Cold Sweat

# 415
  • София
Къзлар, провокирана от многото различни теории на фенове, които искрено ме забавляват, но и отчайват понякога, искам да добавя нещо относно сюжета на нашия сериал. Според мен, ако заложат на следната формула, успехът им е гарантиран поне за един сезон от 20-25 епизода:
60% романтика + 20% драма + 10% комедия + 10% мистерия.

Сега пояснявам кое какво включва според моите виждания:
- 60% романтика включват прекрасно разказана любовна история на ГГ, в която преобладават романтичните сцени, характеризиращи се с щастие, любов, красиви кадри. Включват също любовни отношения между второстепенни герои - хубаво е да имаме поне още една любовна история, която да ни бъде разказана (в която да няма драма). Включват също приятелските отношения от изцяло позитивна гледна точка - моментите на 4-те момичета заедно, например. Случки, свързани с тях. Но едно от важните неща е да има действие, да се случва нещо и да бъде заснето по възможно най-красивия начин.
- 20% драма - тя е задължителна, защото филм без драматичен обрат няма. Но драмата тук е изключено да бъде тежка. Все пак искаме да се придържаме към жанра на ромкома. Драмата трябва да се състои от проблеми, които не са фундаментални и не създават трайни последствия (това с инцидента и вината на Алптекин е голям минус според мен, не трябваше да го вкарват в сюжета, но да видим какво ще излезе). Проблемите трябва да се появяват и разрешават бързо. Дори в някои от тях може да има комичен елемент. Не трябва да са животозастрашаващи със сигурност. Никакви катастрофи, прострелване, сърдечни удари и т.н.
- 10% комедия - трябват си и тези моменти. Но без да се прекалява. И да стоят на място, а не като кръпка. Няколко комични образа, които създават настроение, са достатъчни за целта - както при нас са Ердем и Лейля, вкл. динамиката в отношенията между Сейфи и Айдан.
- 10% мистерия - няма да е лошо да включват и нещо подобно. Например, могат да ползват Фифи за целта. Така или иначе са ни хвърлили ръкавицата с нейния образ. Знаем нещо, ама нищо не знаем всъщност. Това цялото нещо могат да го подсилят. И през целия сериал да стои темата с мистерията “коя е Фифи”. Накрая да ни дадат отговор на въпроса - който може съвсем да не е това, което очакваме. Но със сигурност разгадаването на мистерията трябва да се случи накрая и отново да има положителен ефект.

Толкова от мен. Размишлявах си просто. Колкото и комшиите да обичат драмите, успехът на един сериал се дължи както на добрия актьорски състав, така и на добре разказаната история. Ако им предоставиш интетесен сюжет, който търпи развитие, вълнува ги, изненадва ги, разсмива ги, понякога ги натъжава, но после отново ги разсмива, ако им покажеш пълнокръвни образи, ако държиш добро темпо на развитие на сюжета, ако им разкажеш красива любовна история, не мисля, че липсата на смърт и тежка драма ще ги откаже от сериала. Напротив - всеки има нужда от своята приказка в живота и подобни “леки” сериали са добър вариант. Simple Smile

# 416
Бърборанке, сериала е хубав, лека драма. Но аз имам доста забележки към сценария.
Директорката въобще не ми хареса. Доста психически нестабилна за директорка на училище. А как се преобрази в самоуверена жена, основателка на университет, че накрая и в шивашко ателие стана партньор?!
Номерата, които си правеха учениците бяха прекалени, някои направо си бяха сериозни престъпления. Не мога да приема, че такива неща се случват в училище и остават безнаказани.
Образа на Гюнеш въобще не разбрах защо го имаше в сериала, въобще не развиха историята на героя му, а можеше да измислят нещо много интересно покрай него.
Но всички тези неща се преглъщат, особено ако не тръгваш с големи очаквания. Голям недостатък за мен е продължителността му, но успях да го изгледам Simple Smile
Любовното признание на Керем ми е най-любимомто и романтично, което съм гледала. С Ханде Доандемир също са стахотна двойка, тя е много красива според мен.

Абе, не се чуди, почвай го!

Аз 'Въпрос на чест' го изгледах, но трябва да призная, че не ми е любим откъм сюжет, братята компенсираха с красота и харизма.

Prinx, песента я има преведена в началото на всяка серия.

# 417

И на мен това ми е любима сцена, изобщо целия сирал е страхотен.

И аз като Бърборанка, изгледах осем серии, ама не ме свърташе от любопитство какво се случва накрая, пуснах си финалния епизод, наревах се едно хубаво и до там с филма! Та както пише Бърборанка, не искам да гледам вече преведени филми с всичките им серии, защото устисквам до някъде да гледам, пусна си по някое време края на филма и...

# 418

Това е баш версия като за есента. Няма как да си остане само романтиката и "аз бягам, ти гониш". Като се появи и "Доктор Фостър" другата сряда съвсем ще отидат наэдъното рейтингите.
Все пак историята вече е позната, а на всички е по-интересно развитието в ДЕК и "Неверен"(турски римейк на драмата "Доктор Фостър")
Иначе за справка ще ви припомня "Забранената ябълка". Първи сезон беше точно сюжета на Вратата - спечен началник работохолик и весела безпардонна сътрудничка. После като почнаха едни интриги, хареми, размени, всеки си легна и се ожени за всеки, всеки син/брат/сват на всеки. Артистите в главна роля от 1-ви сезон напуснаха. Нооооооо ромкома кара вече 3-ти сезон и към 80 серии и има намерение да бие рекорда на Дързост и красота Simple Smile
Не казвам да я кярат по този път, но без драма и проблеми няма гледаемост. Силно подозирам, че ние също ще сме от първите, на които шербета ще загорчи Simple Smile

# 419
  • София
Бърборанке, сериала е хубав, лека драма. Но аз имам доста забележки към сценария.
Скрит текст:
Директорката въобще не ми хареса. Доста психически нестабилна за директорка на училище. А как се преобрази в самоуверена жена, основателка на университет, че накрая и в шивашко ателие стана партньор?!
Номерата, които си правеха учениците бяха прекалени, някои направо си бяха сериозни престъпления. Не мога да приема, че такива неща се случват в училище и остават безнаказани.
Образа на Гюнеш въобще не разбрах защо го имаше в сериала, въобще не развиха историята на героя му, а можеше да измислят нещо много интересно покрай него.
Но всички тези неща се преглъщат, особено ако не тръгваш с големи очаквания.
Голям недостатък за мен е продължителността му, но успях да го изгледам Simple Smile
Любовното признание на Керем ми е най-любимомто и романтично, което съм гледала. С Ханде Доандемир също са стахотна двойка, тя е много красива според мен.

Абе, не се чуди, почвай го!

Ще го! Доколкото разбрах от разни форуми, рейтингът не е бил особено висок, но социалните мрежи са гръмнали. Фенове на сериала са писали до телевизията, която го излъчва, че рейтингите се манипулират и сериалът всъщност е доста харесван и гледан. Затова телевизията е излязла с официално писмо, че няма да свалят сериала от ефир и ще разкажат историята на Зейнеп, Керем, Баръш и Мелис. Това е и причината да има толкова епизоди.

Скрит текст:

Това е баш версия като за есента. Няма как да си остане само романтиката и "аз бягам, ти гониш". Като се появи и "Доктор Фостър" другата сряда съвсем ще отидат наэдъното рейтингите.
Все пак историята вече е позната, а на всички е по-интересно развитието в ДЕК и "Неверен"(турски римейк на драмата "Доктор Фостър")
Иначе за справка ще ви припомня "Забранената ябълка". Първи сезон беше точно сюжета на Вратата - спечен началник работохолик и весела безпардонна сътрудничка. После като почнаха едни интриги, хареми, размени, всеки си легна и се ожени за всеки, всеки син/брат/сват на всеки. Артистите в главна роля от 1-ви сезон напуснаха. Нооооооо ромкома кара вече 3-ти сезон и към 80 серии и има намерение да бие рекорда на Дързост и красота Simple Smile
Не казвам да я кярат по този път, но без драма и проблеми няма гледаемост. Силно подозирам, че ние също ще сме от първите, на които шербета ще загорчи Simple Smile
Не съм съгласна. Историята може да е "клиширана" и да сме гледали подобни сюжети, но сериалът е много различен и оригинален въпреки това. Рейтингите не са ниски, дори напротив. Драми като ДЕК привличат една различна аудитория, но не смятам, че ние трябва да залитаме в тази посока, за да бием конкуренцията - напротив, това ще означава да си подпишем "смъртната присъда", защото сериалът от ромком ще стане манджа с грозде. Неверен също не ми се струва особено опасен конкурент - там става дума за римейк, който дори не се знае дали ще допадне като история на турския зрител. Джансу Дере е харесвана актриса, но останалите актьори не са особено популярни и любими. Освен ако не предложат изключително интересен сюжет, не мисля, че дори ще се задържат на екран дълго. Но рейтингите до края на този месец ще покажат дали съм права. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт