Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми.Преди,сега и в бъдеще /Тема 40/

• 32 126
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
nrgmama, много благодаря за Mimar Sinan Fine Arts University. Доколкото знам и Туба Бююкюстюн го е завършила също със специалност рисуване.

Ето как Ханде прилага в действие творческия си импулс:

Хареса ми идеята ѝ за ателие, в което може да рисува, обучава, излага свои и чужди картини!

Лека нощ и чудесни почивни дни!

# 481
Ами те и приятелките й от сериала са положителни образи. И лелята също.  Въобще в "Почукай на вратата ми" засега доста положителни образи.

Аз не знам дали си гледала - в предишните постове някой спомена Птичката - че сложил песента на Демет Йоздемир на телефона си.  Героинята и Санем -според мен - може би е най-положителния образ засичан от мен засега и то защото вкарва в зрителя (в зрителката) едно много силно внушение да продължаваш да следваш мечтите си, да не се отказваш да мечтаеш.  Значи работи в бакалия, в беден квартал, обаче е сигурна,че един ден ще стане световно известна писателка.  Много стимулиращ и зареждащ образ, със силен заряд да те накара да не се отегчаваш от дребните неща - да работиш, все едно от това как ще свършиш днес работата зависи живота ти утре.  А тя е и много силна комедийна актриса.  Тук, в Почукай на вратата ми, също го има това с преследване на целта, (всъщност Айше Кутлу пише част от сериите и на Птичката),  ама на мене ми е някак по-неубедително, защото каква е тя тая мечта - да ида в Италия, че да уча, в сравнение с това да стана писател, пък ще уча ли, няма ли да уча, в Италия ли ще ходя, или в България и ще си стоя вкъщи и ще уча онлайн, или от учебници, или ще се хвана на стаж от друг човек да се  уча, това са подробности от пейзажа,  защото обучението е средство, не цел. 
А, там също я има историята за Пепеляшка.
Ханде Ерчел в интервю за списание Marie Claire, говори за своята героиня в сериала "Почукай на вратата ми" и за хармонията с Керем Бюрсин.

Относно сценария:
„Каква голяма радост изпитах, когато прочетох сценария. Нейната жизненост е невероятно висока. Нейният възглед за живота! Като позитивна жена тя знае какво иска, има сила, инат, импулсивност."

Дано да преведат цялото интервю, защото съм сигурна, че ще ни бъде безкрайно интересно.

Като се замисля, Еда е най-положителния образ, който съм гледала досега в турски сериал.

# 482
  • София
Mira07, постовете ни се превърнаха в диалог, което е май напълно естествено имайки предвид късния час! Nature Stars

Да, и Туба Бююкюстюн е завършила същия университет със специалност дизайн на костюми и декори, докато специалността на Ханде Ерчел аз поне не я знам! Но фактът, че са завършили този университет ги определя категорично като всестранно развити творчески личности! Аз завиждам на такива хора, особено на тези от тях, които непрекъснато развиват и усъвършенстват таланта си!
Хубава вечер и спокойни сънища (за пореден път)! Nature First Quarter Moon With Face

P.S. Prinx, Ninika извинявайте, наистина реших, че в този час от денонощието всички пишещи момичета спят!
Понеже Prinx споменава в последния си пост двата проекта на Айше Кутлу "Erkenci Kus" и ""Sen Cal Kapimi", има една много хубава статия на английски език озаглавена "Sen Cal Kapimi & Bay Yanlis: Контрастните стилове на романтичните комедии". Статията дава много отговори за работата на Айше Кутлу, нейния начин на изграждане на образите, развитието им, използването на архетипове, легенди/митове и много отговори на въпросите, които ние като зрители си задаваме (включително и за ролите на главните актьори). Предварително трябва да кажа, че статията е публикувана още на 21 юли 2020 год., т.е. не може от нея да се правят никакви изводи и заключения за развитието на двата сериала, за техните успехи или неуспехи (имам предвид двата сериала, които се обсъждат и сравняват в публикацията Sen Cal Kapimi & Bay Yanlis).
Линк за статията: https://www.northamericaten.com/sen-cal-kapimi-bay-yanlis-contrast/

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 02:23 от nrgmama

# 483
Slawena, много благодаря за интервюто с Ханде!
Прелестна млада жена, излъчва спокойствие, деликатност и уравновесеност.
Толкова е съвършенна , че тя цялата е изящно произведение на изкуството.
Учи и се усъвършенства, има  различни умения и способности.
Пожелавам ѝ да осъществи мечтата си и създаде работилничка за майсторство на платно.
Моята любима Туба, също рисува,завършва същия университет, но мисля със специалност дизайн и декорация, така си спомням, какво да кажа, талантливи момичета Heart Eyes, рисуването изисква много нежност и красива душевност.

Химията мужду Керем и Ханде,ееее не съм гледала по-вълнуваща двойка или може би не си спомням Stuck Out Tongue Winking Eye, та те са като фойерверки, които разпалват въображението със своите ефекти, така неподправени и истински, сякаш наистина са влюбени.
Скоро гледах сериала "Раят на дамите" с Джузепе Зено, който много, много харесвам, вълнувах се с преживяванията и любовта на двайката, ноооо, Ханде и Керем са в сърцето ми, плувам много навътре с тях в дълбоки води.

Редактирам се, ngrmama, писала съм след теб за Туба, не съм видяла Heart Eyes
Лека нощ и да става утро, че да си погреем Nature Sunny

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 01:46 от Ninika

# 484
Благодаря много за интервюто - чудесно е. За Зодиите потвърждавам, че е вярно. Аз съм близнаци и винаги най-добре съм се разбирала с везни. Само дето и двете зодии са много влюбчиви,  обичат да флиртуват на интелектуално ниво, но ако намерят техният човек са много вглъбени във връзката и дават всичко от себе си  (поне от моят личен опит). Имах прекрасна, много голяма лююбов с везни.... Ех, беше някога Simple Smile  Лека нощ и сладки сънища, въпреки че всички вече спят. Purple Heart

# 485
Героинята и Санем -според мен - може би е най-положителния образ засичан от мен засега и то защото вкарва в зрителя (в зрителката) едно много силно внушение да продължаваш да следваш мечтите си, да не се отказваш да мечтаеш.  Значи работи в бакалия, в беден квартал, обаче е сигурна,че един ден ще стане световно известна писателка.  Много стимулиращ и зареждащ образ, със силен заряд да те накара да не се отегчаваш от дребните неща - да работиш, все едно от това как ще свършиш днес работата зависи живота ти утре.  А тя е и много силна комедийна актриса.  Тук, в Почукай на вратата ми, също го има това с преследване на целта, (всъщност Айше Кутлу пише част от сериите и на Птичката),  ама на мене ми е някак по-неубедително, защото каква е тя тая мечта - да ида в Италия, че да уча, в сравнение с това да стана писател, пък ще уча ли, няма ли да уча, в Италия ли ще ходя, или в България и ще си стоя вкъщи и ще уча онлайн, или от учебници, или ще се хвана на стаж от друг човек да се  уча, това са подробности от пейзажа,  защото обучението е средство, не цел.  

Пропускате във вашите разсъждения важен момент от биографията на Еда. Нейната мечта не е "да отиде в Италия", а да бъде ландшафтен дизайнер. Една от стъпките по пътя към сбъдването на мечтата е да довърши образованието си в най-престижния университет за тази професия. Още една такава стъпка е ученето й в университет в Истанбул. И на двете места се е борила и получила стипендия.
Сега - да припомня историята на Санем от РП. Работи в бакалията на баща си и мечтае да бъде писател. Не търси вариант да учи, за да постигне мечтата си, не се задържа на никаква работа извън махалата, на два или три пъти беше готова да зареже и агентството на Джан, въпреки че там виждаше един по-широк свят. Не обработваше текстовете си. Не правеше никакви други опити освен записване на разсъжденията си в дневника. Успя да напише книгата си чак след като Джан Дивит запраши по широкия свят.
Санем е типичен образ на толкова погрешното внушение, че само с едното искане се постигат нещата в живота.
Докато Еда показва на зрителя, че трябват усилия и борба за постигане на желаното.
На който просто да има мечти му е достатъчно - неговия човек е Санем Simple Smile

В една от сериите Серкан отиде до цветарницата и свари Еда да рисува цветя. Показахъ в кадър един лист с нарсуван ирис. Дали не е бил оригинален акварел на Ханде?

По отношение взаимодействието между Керем и Ханде - различно е от това между Демет и Джан. Сега когато мога да направя сравнение - това на Керем и Ханде ми харесва повече. Има спойка, настроение, партньорство. Но се вижда и кавалерство и професионализъм.
Докато навремето Джан беше повлечен от стихията Демет и потънал до ушите и отгоре още преди да излезе първа серия Simple Smile
Общото между двете двойки е, че на снимачните площадки има много смях и добро настроение.
В Птичката смеха извираше от Демет, тук очевидно е от Керем.
Като чета какъв им е работния процес наистина си трябва по един двама ядрени реактора на добро настроение, за да върви работата.
Усмихната събота момичета.

# 486
Добро утро прекрасници! Sparkling Heart

# 487
Добро утро, тук на морето денят е прекрасен, пожелавам такъв и на вас! Simple Smile За когото представлява интерес - пускам ви една статийка от моята любима астроложка - Линда Гудман, за зодия близнаци. Имам нейната книга от години и трябва да ви кажа, че по- добър анализ не съм чела никога. Всичко е много точно и вярно и е написано по прекрасен начин - така е за всички зодии. Вярвам, че Керем притежава много от чертите описани тук.

https://myplacebg.wordpress.com/2015/09/29/%d0%b7%d0%be%d0%b4%d0 … 0%b3%d1%83%d0%b4/

# 488
Слънчево и топло е, усмихнат ден ви желая, мили романтички!

dariVale, твоя пост напълно съвпада с моето виждане , много ми хареса и твоето описание на образите на Еда и Санем.
 Да си кажа, започнах да гледам Ранобудна птичка, заради външността на Джан, а продължих по причина - Демет, мисля, че това момиче има много талант.
Ноооо, Еда е моята фея! Тя е като любимите ми лалета, погледнеш ги и поглед не можеш да отделиш. Силна и отстояваща се, но в същото време носи чистотата на надежда за светло бъдеще.
Има мечти, който иска да сбъдне, бори се, учи, а можеше да получи всичко толкова лесно /знаем произхода ѝ/.

По-напред в темата ти беше писала и за взаимоотношенията между двете двойки/тогава нямях възможност да пиша /,но също мисля като теб.
Керем и Ханде така добре оживяват своите герой, още преди да са се докоснали, с поглед запалват чувства. Съвършенни са! Има една нежна имтимност, копнеж, флирт между две тела. Допир, който те кара да гориш и да си нетърпелив да разбереш какво следва. Ласка, която те милва и се потапяш в блаженство.

Чудесни са, иска ми се да ги гледаме повичко с интересен сценарий и да сме запленени както до сега.
Извън сета се вижда, как добре се забавляват всички, а Керемче това момче е луда глава.
Слънчево да ни е и да мечтаем.........

Редактирам се, imagine, моля те погледай малко морето и заради мен People Rowboat

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 12:13 от Ninika

# 489
Все едно Биге я няма. Като цяло все едно няма нищо наоколо, освен тях двамата и тези погледи, ако Ханде гледа всеки по-този начин, то съм сигурна, че 90% от хората ще са влюбени в нея 😂😂

Ps:  Бърборанка с розови очила, сега загледах един клип, където се вижда, че точно при целуването се снимат повече от два пъти 😂😂

Вярно, камерата първо вътре снима, после показва отвън и после пак вътре, може да са се попрегръщали, но УЖ нямаше такива бързи и неубоздани дживения 😂😂😂

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 12:20 от Nalbantova

# 490
  • София
Ето тази сцена ми беше толкова реалистична. Тук изглежда все едно Керем и Ханде просто са оставени насаме, забравили за камерите, а някой отстрани си ги снима. Докосванията, усмивките и тази близост са типични за истинска двойка. Не знам как са ги режисирали, но имам усещането за взаимност, за двама влюбени, все едно режисьорът и целият екип са отстъпили встрани и просто са им казали: “Не мислете за нас, отпуснете се и си представете, че срещу вас стои любимият ви човек.”

Линк > https://www.instagram.com/p/CF3_nRijFG0/?igshid=1978z1t5pbn3o

# 491

Редактирам се, imagine, моля те погледай малко морето и заради мен People Rowboat

Заповядай Ninika! Лична снимка. Simple Smile

# 492

Заповядай - лична снимка Simple Smile
Сърдечни благодарности, обичам морето, във всеки сезон е вълнуващо, влюбена съм в неговото лято, обожавам пролетта му, наслаждавам се на есента му,  даже когато е бурно, зимно и страховито пак ме вълнува.

# 493
Извинявам се ако е било публикувано по-рано. Много хубаво клипче, за настроение! Simple Smile

Eda & Serkan - funny moments {eng subs} 1x2

https://www.youtube.com/watch?v=bIH9ANUB89E

# 494
Ново от сета:

Керем и Ханде на корици на списания:

Хубав ден ви пожелавам Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт