НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 7

• 46 737
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Относно теглото на бебето, в 32+1 следящият ме АГ измери 2120 грама , а ФМ 2112 грама на следващия ден. Следователно, или мерят еднакво, или няма грешка. Имам доверие и на двамата, изключителни лекари са. Бебето върви с 5-6 дни напред.

# 601
Аз искам да кажа, че минах ортопед и ревматолог и засега ще изчакаме с предприемането на каквото и да е било. ЯМР ще правя, но може би след раждането, което се очертава след средата на ноември. Определено има нещо в таза и наистина може да е некроза, но ортопеда ме увери, че не вижда спешно нещата и може да се изчака секциото. Интересното е, че болката намаля изведнъж не изчезна, но определено по-малко ме боли.
Чакам до дни да ми монтират мебелите за бебето и ме чака страшно разместване на дрехи, с което не виждам как ще се справя Joy

# 602
Относно теглото на бебето, в 32+1 следящият ме АГ измери 2120 грама , а ФМ 2112 грама на следващия ден. Следователно, или мерят еднакво, или няма грешка. Имам доверие и на двамата, изключителни лекари са. Бебето върви с 5-6 дни напред.

Моят опит е противоположен. В рамките на два дни двама различни лекари го измериха със 150 грама разлика.

# 603
Ангелче и аз се тревожех така, че ще му избера аз датата, обаче лекарката вика, ток ако иска да излезе по рано, ще си излезе по рано, спокойно Simple Smile

Аз пък хич не искам дебело бебе. Айде няма нужда, едвам да го нося и да ми окапват ръцете..не съм фен на това с дебелото и пухкаво бебе. По норми си е най добре.

# 604
За кг моята лекарка ми беше казала, че мерят коремчето, понякога то е по-притиснато  или празно и бебето може да излезе малко на кг. Освен това всеки мм отклонение дава голяма разлика. Тя каза, че го мери по 4 пъти всеки път. Не се вглабявайте е тези кг.
По ехограф моето бебе беше  на 11.09 2кг. И 2.700 на 28.09., а аз не съм мръднала на кг, ме знам как е възможно. Сега ще видя на 20ти какво ще ми кажат, като ми казват че ще е голямо бебе, а в същото време съм с тесен ханш и ако е голямо няма да ми разрешат да раждам естествено. Малко си противоречат на всеки преглед. Мислете позитивно, мен ми остава много малко до термин и гледам да не го мисля. Гледам да избутам всеки ден един по един. Не се страхувам, защото ми е първо раждане и не знам реално какво ме чака. Последните дни болежките ми изчезнаха, краката са ми тройно подути, нямам никакъв апетит, младежа си прави разместване на органите ми както и когато си пожелае. Още ремонтираме и нямаме име, но гледам да съм над нещата иначе ще полудея.

# 605
  • Варна
Освен това пък забравих да спомена, че на кумата ми бяха казали, че ще роди голямо бебе - над 4 кг, с голяма глава (и тя се наплаши, защото бащата наистина е с голяма глава Grinning), та я убедиха за секцио. Е, като излезе се оказа 3600 - съвсем нормално. Не знам меренето ли беше грешно или манипулация от страна на лекарите, нооо... това е положението. Confused

В същото време имам и позната, която роди 6-килограмово бебе по естествен път! (Но в Германия, в БГ не знам дали ще има лекар да се навие да направи такова израждане.)

# 606
Непосредствено преди предишното ми секцио измериха сина ми 4100 гр., роди се 3620 гр.

# 607
  • Тук... някъде
Винаги има +/- в измерването на ехографа. Бебка на тоновете миналата седмица я измериха близо 2,500кг и аз много се зарадвах, че не изостава заради плацентата и тогава док ми каза - нали знаеш, че има отклонение, в случая беше 370гр, но пак 2,100 е добре

# 608
Добре де, аз ли нещо не разбирам, или просто наистина вече влизам в предродилни филми някакви... Като за 35гс и 3 дни, бебето би следвало да е достатъчно голямо, че да не може да
,, плува,, свободно в мехура, поради липса на място. Как тогава, обяснете ми, през час гърбът на младежа е ту от двсно, ту отляво на корема ми. Как така хълца в един момент ниско долу вдясно, а по-късно ако хълца, е на съвсем друго място. Да не говорим, че като гледам какви коремчета снимате и качвате във ФБ групата, ми че то моят е не просто двоен, а все едно съм изяла и Хензел, и Гретел, барабар с вещицата...Все сънувам, че като кажа как се казва бебето в родилното и ме питат-а другото как ще наречете?
Знам,че се филмирам, знам, че няма как да са 2 и да не се е видяло до сега и все пак...

# 609
Gerta,  не си само ти във филма. Моето уж върви голямо, уж корема е малък и ме питат къде го събирам това същество, пък не спира да танцува вътре, само се радвам, че е достатъчно умен да си държи главата на едно и също място, че ако е увита наистина пъпната връв ще е тъпо да я мести . Явно е като в онзи виц за градския транспорт, че винаги има още място, колкото и да ти се струва обратното.
Теоретично погледнато, в края на бременността водите малко намаляват, поне така съм чувала, може би просто при нас не се случва това.

# 610
  • Варна
Gerta, и моето хълца на различни места и нямам идея как става! Grinning Последните 2 месеца като ходя на прегледи уж все си е в една и съща позиция, така че явно не се мести. Нямам идея, явно моите усещания не са в ред. Grinning

# 611
Моето не е в една и съща позиция. Точно това е, че няма обяснение на това как се мести чак така. Но то се и напипва- в един момент коремът е мек от едната страна и се напипва гръбче от другата, после пък обратно... Как не се е заплел, не знам, да не дава Господ....

# 612
Герта звучи много странно наистина. Аз също усещам на различни места да хълца, но предполагам, че е защото все пак като хълцаш корема се свива и се тресе тялото. Но това с гръбчето е много интересно. Аз пък единствено крачетата познавам къде са, и дупето 😂 дори си го потупвам като се опъва. Уж е с глава надолу ама понякога се чудя дали не е застанал на шпагат и как успява да рита едновременно отляво и отдясно 🤷🤷

Редактирам: за пъпчето говорехте по-рано моя последните дни е изпъкнал, като младежа ако много шафи пак се прибира. Така сме даже май и от месец. Имам много гадна линия, която е и покрай целият ми пъп, а от края на 7ми месец тръгна и нагоре над пъпа, дано се оправят нещата след като родя. 🤞 ММ го е страх даже да ме погали ако я вижда.

# 613
Моят пъп не се прибира, ами сакаш павече изпъква навън. Дано не се наложи операция, но това ще го мисля след раждането. Ще се консултирам с хирург.

# 614
Герта, дъщеря ми беше така в 38/39 седмица, шугава колкото искаш и не да си мисля, че се върти ами на ехограф се беше видяло. Така се случи, че за 1 ден 3 пъти ме гледаха на ехограф, веднъж тонове, един път следящия по ЖК и надвечер АГ-то при който раждах. Сутринта с главата надолу, след няколко часа беше напречно като в лодка и привечер беше се обърнала седалищно, но тя от преди това си беше и с 2 пъти увита пъпна връв. И така си и остана, но това беше вече заради пъпната връв, тя не и позволи повече да се обърне. Всички лекари много се чудеха къде има място в тези седмици да се върти толкова, но и корема ми беше огромен.

Общи условия

Активация на акаунт