Университети в Германия и други държави с немски език 15

• 56 716
  • 782
  •   1
Отговори
# 645
  • München, Deutschland
Барбекю, променят разпоредбите през 2 седмици и се отличават в различните провинции. Аз ги следя само когато ми предстои пътуване, иначе ще лудне човек...

# 646
  • София
Дааа, навсякъде различно...лудница с една дума. Дъщеря ми твърди, че официално са им казали, че изпитът на модула за сърдечно-съдова система ще е присъствен, на 26.02. Преди това 2 други, явно считани за по-леки, Humangenetik и Evidenzbasierte Medizin, ще са онлайн.

# 647
  • Бургас
Съгласна съм с вас, че лудницата е пълна. Като чета тук и вътре в провинцията е объркано. Както и да е. Аз и за Англия следя, че другото дете е там. Те пък искат вече 3 теста. Като дойде внучката ще иска пак да влизам в телефона. Какви времена дойдоха.

# 648
  • София
А знаете ли дали на този етап ще е проблем да кацне в  Айндховен и от там с влак да се придвижи до Германия?  Есента така замина, но сега с тези рестрикции, не знам. Ясно е, че е по-добре директно в Германия да кацне, но няма приемливи варианти в момента. .

# 649
Лиани, кацането в Айндховен няма ли да усложни организационно пътуването - трябва да се провери дали все още е в сила изискването за отрицателен резултат от тест, правен 4 часа преди полета, плюс задължителния PCR.

При нас (ТУ-Берлин) вече оповестиха, че всички изпити ще бъдат онлайн. Явно са взели това решение след официалната информация за удължаването на мерките. Купеният билет има вариант да бъде пренасочен за друга дата (оказа се, че Rayanair предлагат такава възможност).

# 650
Горе-долу парите, които допълнително ще дадете за антигеген тест като добавка към PCR за Холандия, стапя разликата в актуалните цени между полетите на Wizz до Айндховен и тези на Bg Air до Германия.

# 651
  • Бургас
Ние купихме комбинирания билет между самолет и бърз влак. В нашия случай беше София Франкфурт и после Франкфурт Дюселдорф. При чекиране взимаш 2 бордни карти - за самолета и за влака. Влака тръгва от летището на Франкфурт и спира на Жп Гарата в Дюселдорф. Оператор на цялото пътуване е 1 и това е Дойче бан. Влака с 300 км в час стигна за около час. Този вариант ни предложи самият сайт. Скоростния влак ICO мисля, че беше има и други маршрути и спирки. Казвам го, ако някой е в друг град може да види и да провери. Сумарно времето с прекачване и придвижване от съответното летище до града се получи същото.

# 652
  • София
Такава хубава организация имаха за изпитите, какво се уплашиха толкова, че объркват децата!
Но моята щерка "намаза" - единият изпит се брои "зачетен" за тези, които са допуснати. Само на когото трябва оценка с цифра, само той ще се явява, но не разбрах как.
Един изпит отлагат за лятната сесия, а за останалите - още не е ясно, но като гледам на къде отиват нещата ...
Но пък при това положение ще могат да се върнат по-скоро Simple Smile

# 653
  • Варна
Bar B Q Може ли да кажеш от кой сайт купихте комбинирания билет? Колко излезе?

# 654
  • Бургас
В сайта на Луфтханза като точка на пристигане в падащото меню избираш жп гарата. Полета е техен. Като се огледаш на предлаганите опции се вижда оператора  Дойче бан. Имат тарифа само с ръчен багаж. Убедихме се, че те са ни също като цена спрямо нискотарифните. При тях до плащаш за дори ръчен багаж. Освен това часовете са им безумни. Ние от Бургас трябва да тръгнем или през нощта или предния ден. Като калкулирам хотел и вечеря парите са същите. Смяна на датата е без пари, а при другите се плаща. Купуваме винаги двупосочен билет, защото цената на еднопосочен е същия. И така гледаме дата около около и като наближи, ако не ни пасва сменяме. В Дюселдорф с трамвая 3 спирки и на гарата се качва във влака. Няма нужда да ходи 2 часа по рано. После слиза и хоп на летището.

# 655
  • München, Deutschland
Момичета, споделям ви един пост от съседна тема във връзка с разпоредбите за пътуване. Жената живее в Мюнхен.

Ако линкът не сработи точно на поста, става дума за мнение #22.

https://bg-mam.ma/p/1304051/42314980

# 656
Здравейте мами  да попитам, някое от вашите деца дали е пътувало до Холандия  с влак .Трябва ли ПСР тест, проверяват ли някъде? Някои има ли представа каква глоба може да се наложи, ако не си направил ПСР тест. Гаджето ни учи в Ротердам и моя хубостник решил да пътува. Ако го проверявали щял да се върне. Можел да пътува до 30км в Холандия, а от там нямало кой да го провери. Ей такива ги приказва, хлапешка работа

# 657
  • Варна
Изискванията за тази специалност в ТУМ бяха да се направи този стаж мисля до края на 3-ти семестър. Синът ми представи служебна бележка от бг фирма за стаж, преведена от лицензиран преводач.

# 658
Мисля, че разбирам. Момчето пита за специалност, в която го искат като условие за прием.
Алекс, това е по-скоро като гаранция, че си запознат с този вид работа и наистина я искаш. Следването е трудно, работата не е лесна и са решили, че няма смисъл да вземат такива, които поне малко не я познават какво представлява. И моят прави стаж преди кандидатстване.  Намираш строителна фирма в БГ, която да е съгласна да те вземе като "момче.за всичко", не общак на обекта, а в офиса, но да кажем, техническият те взема на обекта от време на време, за да видиш как е и там. В един офис винаги ще се намери досадна  работа без квалификация, която да ти дадат, а може и нещо по-квалифицирано, примерно да преведеш техническа литература или да начертаеш нещо, абе ако имат желание, ще ти измислят какво. И накрая ти дават едно писмо с описание какво си правил, превеждаш го с преводач и го пращаш. Няма да те лъжа, че без връзки в бранша ще е много трудно да намериш кой да те вземе. Ако можеш да работиш с Аутокад или друг софтуер за проектиране, това ще е плюс. Изобщо, тръгваш по роднини и познати и търсиш, вашите е те така, накрая досаждаш на всички, които измислиш, и това е. Успех!

Сетих се, че и момчето на GD също имаше такова изискване и прави стаж. Може тя да пише, ако види питането.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 09:57 от Анонимен

# 659
Така е, синът ми имаше изскване за стаж навсякъде където кандидатства . Понеже навсякъде гонеше една и съща специалност, стажът беше един, но бележката за него беше различна, според темплейта който изисква и посочва съответния университет.  Теглиш бланката от сайта, а младежът пише вътре  - всяка седмица какво е правил, с какво се е занимавал. Така както изисква  съответния университет. Синът ми направи стаж в автомобилно представителство, като помощник  на механици общи ремонти. Ползите за него бяха много  - на практика видя неща които след това изучава като теория.  Бележката е с подпис и печат , разбира се, Моя син не е превеждал, всичко пишеше на немски в бланката която пуска университета.  Желая успех!

Общи условия

Активация на акаунт