Университети в Германия и други държави с немски език 15

• 57 125
  • 782
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Според съда страната не е взела предвид факта, че пътниците са изложени на по-висок риск от инфекция, когато се връщат от страни с по-малък брой инфекции, отколкото по местоживеене след завръщането си у дома. 
Тоест гледа се общият брой инфекции, а не спрямо населението?

# 331
Ах, каква хубава новина, не знаех за отпадналата карантина (поне за момента, де, като стане време за прибиране може и България да е с по-тежка картина.

# 332
  • Пловдив
Това е точният текст: "Das von den Rückkehrern ausgehende Infektionsrisiko stelle sich jedenfalls bei vergleichbaren Inzidenzwerten nicht anders dar, als wenn sie daheim geblieben wären", schreibt das Oberverwaltungsgericht. Die angefochtenen Regelungen seien daher unverhältnismäßig.
Аз си го превеждам, че рискът ако се завърнеш от някъде не е по–голям от този ако си си бил останал във вкъщи.

# 333
Чудесно, благодаря!

# 334
Отмяната за карантина важи само за прибиращи или за всички. Във фейсбук беше написано за "прибиращи". В нашия случай сина ми ще пътува за пръв път . Той дали ще е освободен от карантина?

# 335
  • София
Може ли линк към информацията за карантината в NRW.

# 336
  • Варна
Може ли линк към информацията за карантината в NRW.

С Google търсене намерих това това и това.

# 337
За Рейн Вестфалия  ясно. Обаче , при кацане примерно на Меминген в момента правят тест на летището и пращат пет дни в карантина. Факт.  Да се надяваме и това да отмине.

# 338
  • София
В другата немска тема , за родители живеещи в Германия, момичетата са дали линкове и обяснения за връщане в Германия.

# 339
  • Варна
За прибирането от България към Германия за NRW. Необходимо ли е да се регистрираш в сайта 72ч преди пътуването? Необходим ли е отрицателен тест, направен в БГ или ще трябва да направиш на летището?

# 340
danien - може ли линк към тази тема?  Благодаря.

# 341
  • София
Не съм danien,но ми се струва,че това е темата на немските мами:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1264516.new#new

# 342
  • София
Ще трябва да чакаме търпеливо. За съжаление решенията се сменят, но звучи опитмистично да няма карантина.
Преди нашето пътуване през септември се подлудих с постоянно четене на новини от летищата, ама оцеляхме Simple Smile

# 343
# 344

А простичко казано Flushed има ли карантина за българите при пристигане от България в Северен Рейн Вестфалия?

Общи условия

Активация на акаунт