Августовски бебета 2020 ! Тема 2

• 17 464
  • 721
  •   1
Отговори
# 615
Даа, според мен явно е била превъзбудена, събота и неделя у нас е пълно с хора и няма никаква тишина, непрекъснато някой се разхожда по коридора,отварят се и се затварят врати, говори се... Просто...

# 616
  • Denmark
Алетея, да не се превъзбужда някак? И моят не може да заспи ако е седял буден твърде дълго. Мине ли час през деня, започвам да го приспивам, защото иначе е ужас. Обаче като има някой вкъщи ми развалят цялата схема Sweat

Пазите ли им тишина като спят? Питам за тези бебчета, които спят леко. Нашето бебе спи суууупер леко и през деня го оставям до абсорбатора с количката, за да не се събужда докато аз изчистя. От няколко дни спи неспокойно вечер и се чудя дали не свиква с шума и май ще спра, пък чистенето ще е в друг живот... Дали е възможно? Важно ми е да си взима достатъчно сън и понякога по час бутам количката вкъщи, за да спи.. Ще се оправи ли това някой ден? Sweat

Напълно възможно е да оставиш чистенето за в друг живот 😂 Гледай си детето, всичко друго да чака. 😉
Понякога и моята спи леко , буквално всичко я стряска. Ако спи върху мен, дори това, че преглъщам я стряска 😀
В крайна сметка бебето трябва да те води. Пробвай различни похвати и не разчитай, че винаги ще е еднакво. Понякога спим в количката много дълго, понякога за 15 Мин, все е различно.
Аз детето си го гледам, просто искам да използвам времето докато спи да свърша нещо вкъщи. Друг ми беше въпроса. Simple Smile

# 617
Момичета, колко общо са храненията на бебоците ви за денонощие?
,На адаптирано мляко е.
6 хранения по 120 мл
Ама май не му стига и ще качвам милилитрите

# 618
Мога да кажа,че при нас всеки път е различно. Като цяло не пазя тишина, защото така ще е много трудно за мен през деня. Някой път заспива и никакъв шум не може да я разбуди, друг път спи много леко и се стряска от най-малкото.
През деня стоим в хола основно и съм пуснала ТВ, готвя, все нещо оправям. Вечер ми е по-трудно, тъй като баща ѝ като се прибере иска да я види, тропа повече и е трудно да пази тишина. Та може би и затова се ляга много късно Confused
Иначе ето сега след хранене си заспа сама, аз започнах да готвя, тя в един момент се събуди и мрънкаше, взех я и сега продължи да спи на мен непробудно Rolling Eyes

За храната още не мога да разбера какво става Hushed сутрин изяжда едва 30-40мл АМ след кърмене, което пак трае сравнително кратко,чак вечер хапва към 80, макс 100мл последните хранения. Не мисля, че имам кой знае колко кърма, но ако беше гладна си мисля че щеше да си яде АМ. Иначе имаме 6хранения през деня (кърма+АМ) и 2пъти кърмене през нощта.

# 619
Алетея, да не се превъзбужда някак? И моят не може да заспи ако е седял буден твърде дълго. Мине ли час през деня, започвам да го приспивам, защото иначе е ужас. Обаче като има някой вкъщи ми развалят цялата схема Sweat

Пазите ли им тишина като спят? Питам за тези бебчета, които спят леко. Нашето бебе спи суууупер леко и през деня го оставям до абсорбатора с количката, за да не се събужда докато аз изчистя. От няколко дни спи неспокойно вечер и се чудя дали не свиква с шума и май ще спра, пък чистенето ще е в друг живот... Дали е възможно? Важно ми е да си взима достатъчно сън и понякога по час бутам количката вкъщи, за да спи.. Ще се оправи ли това някой ден? Sweat

Напълно възможно е да оставиш чистенето за в друг живот 😂 Гледай си детето, всичко друго да чака. 😉
Понякога и моята спи леко , буквално всичко я стряска. Ако спи върху мен, дори това, че преглъщам я стряска 😀
В крайна сметка бебето трябва да те води. Пробвай различни похвати и не разчитай, че винаги ще е еднакво. Понякога спим в количката много дълго, понякога за 15 Мин, все е различно.
Аз детето си го гледам, просто искам да използвам времето докато спи да свърша нещо вкъщи. Друг ми беше въпроса. Simple Smile
Това беше в кръга На шегата. Разбира се, че всяка иска да си свърши нещо.

# 620
Шега, не шега от ОСД съм се превърнала в пълен непукист Simple Smile. Майка ми се опитва да оправя в къщи и съм и забранила да подрежда. Детето ми в много по- важно от подреждане и чистене.
Чистя когато мога!

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 14:00 от G.Savova

# 621
Тайната при нас е малкия да заспи на шум, пускам му бешия шум, усилвам телевизора , ако имаме гости си говорим на висок глас и заспи ли , няма да се събуди. Обачее заспал ли е на тишина и само леко да мръдна и се събужда. Така че гледам като съм сама поне телевизора да е усилен , въпреки че изляза ли от стаята ме усеща и пак се събужда 😁. Аз мога да изчистя и сготвя само докато е буден и подчертавам послушен хаха.
Иначе в нас поддържаме температура 19-22 градуса. Не искам да го изнежваме пък и аз не мога да вирея на много горещо, мразя и да спя на горещо. Малкия изобщо не го навличам, на тази температура си стои с потник- боди и отгоре с пижамка-боди или боди с дълъг ръкав и клинче и чорапки. Вечер понеже спи при нас се завива с нашето одеало 😁

# 622
И моята София спи много леко, което с 3 деца си е проблем, защото когато големите не са на училище спи само навън или на втория етаж. Като спи през деня чистя в другата стая и после сменям. Поне заспива навсякъде и Сама стига да и се спи.

# 623
Тайната при нас е малкия да заспи на шум, пускам му бешия шум, усилвам телевизора , ако имаме гости си говорим на висок глас и заспи ли , няма да се събуди. Обачее заспал ли е на тишина и само леко да мръдна и се събужда. Така че гледам като съм сама поне телевизора да е усилен , въпреки че изляза ли от стаята ме усеща и пак се събужда 😁. Аз мога да изчистя и сготвя само докато е буден и подчертавам послушен хаха.
Иначе в нас поддържаме температура 19-22 градуса. Не искам да го изнежваме пък и аз не мога да вирея на много горещо, мразя и да спя на горещо. Малкия изобщо не го навличам, на тази температура си стои с потник- боди и отгоре с пижамка-боди или боди с дълъг ръкав и клинче и чорапки. Вечер понеже спи при нас се завива с нашето одеало 😁
Недей казва на health visitor, че завивал детето със същото одеало с което спите.
В Англия съветват детето да не се повива с никакви завивки докато не стане към 2 годишно.
Моята знае, че спим заедно но не съм и казала че спи върху мен и завити с едно и също одеало.
Тук ползват повече спалните чувалчета или има едни ватирани нощници като космонавти.

https://www.jojomamanbebe.co.uk/meadow-print-2-5-tog-sleep-snuggler-e2930.html

# 624
Недей казва на health visitor, че завивал детето със същото одеало с което спите.
В Англия съветват детето да не се повива с никакви завивки докато не стане към 2 годишно.
Моята знае, че спим заедно но не съм и казала че спи върху мен и завити с едно и също одеало.
Тук ползват повече спалните чувалчета или има едни ватирани нощници като космонавти.

https://www.jojomamanbebe.co.uk/meadow-print-2-5-tog-sleep-snuggler-e2930.html

Знам имам чувалчета , но не ги харесва особено или ги ползвам за през деня като спи на друго място. Иначе като спи при нас как да остане развито , а ние завити? Аз му сменям страните, зависи от коя цица е ял последно 😁. И да ,вече ми звъняха и ме питаха къде спи и казах в неговото си легло в нашата стая 😁.

# 625
  • София
Моето спи най-добре в количката. Като откърти и по 2-3 часа откарва, особено ако излезем навън - не я търси. В нейното легло рядко спи, вечер си е на спалнята при мен. Ще си спи при мен докато е мъничка, после ще я местя - мисля, че сега има нужда от близост и да усеща присъствие до нея.

# 626
Свекърва ми дойде тази ввчер да види малкия.
Детето сега е превъзбудено и се дере.
Оставила съм го на баща му да го носи.
Да звъни на майка си сега да го приспива като не ме слуша какво ѝ говоря. То не бе вдигане нагоре надолу, че чак детето повърна, то не бе люлеене на колената ѝ (аз това не го правя и неведнъж съм ѝ правила забележка да не го прави и тя)
Сега синът ѝ да се оправя с детето.

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 08:53 от Лайка

# 627
И това ще мине. Не се впрягай за такива неща

# 628
  • София
И аз днес мога да се оплача от роднини. Сутринта дошла братовчедката на МП с дъщеря си и седнали със сестра му трите кокошки и като си приказват и като се смеят гръмогласно ама все едно в тая къща бебе няма, бебе не спи... Ма на какво прилича това?! Остави ни нас, че не сме се събудили още, ми поне детето да пощадят.
В този ред на мисли, Ясен спи на сравнително тихо. Обикновено заспива докато го кърмя в спалнята и то там няма какво да създава шум. Одеве сме легнали и разгеле заспа и пак сестрата се прибира с нейния и се почват едни разговори в коридора едно подвикване през стаите... той естествено се събуди и се разрева. Обаче, след 1 месец като се роди нейното, ще я питам дали "не е добре да го учи да спи на тихо това дете". Rage

# 629
О, впрягам се и още как.
Защото моето дете се дере сега. Тя си хвана чукалата и си тръгна. Направила сигурно снимки утре да праща да я видят колко добра баба е.
Полудявам направо! То му говориш едно, то си прави, каквото си знае!
Как може детето да е така превъзбудено след като тя и свекър ми дойдат не знам.
Майка ми вчера идва. Опита се да го вземе и видя, че детето ще ревне и ми го даде на мен.
Свекървата няма да пусне обаче братче! Детето се дере, тя обаче го мята насам натам. Тя всичко знае, тя всичко може! И накрая какво-обу си токченцата и ме остави аз да се оправям. Тя нейната си я свърши!
Чак сега го приспах с носене.

Общи условия

Активация на акаунт