Августовски бебета 2020 ! Тема 2

• 17 467
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
Малеее, само ние ли ядем между 10 и 12 пъти ???
Ами нашият калпазанчо постоянно е на цица и може и повече от 10,12 пъти да яде , просто не ги броя , защото няма смисъл. Виждам,че си яде и наддава перфектно и не се затормозявам да следя хранения и брой памперси 😁.

Последна редакция: пн, 19 окт 2020, 14:32 от Paola.georgieva

# 601
Аз днес си инсталирах едно приложение, с което да следя сън и хранения.
Да видя как се движим.
Ето днес имаше едно хранене за 2 мин, което беше напъллно излишно, но ми се стори, че е гладен. Е, не е бил гладен явно.
Искам да видя кое мога да подобря.
Засега се движим със сън по 50мин, през час и половина точно.
Ще видим как ще е по-късно през деня.
Също така го наблюдаваю и как спи. Преди все тичах да му давам бибата, когато си я изпуснеше, защото си мислех, че ще се разсъни без нея. Сега го гледам, че си върти главата, опитва се да си яде ръцете и когато заспи дълбоко просто престава.
С тая биба явно само съм го разсънвала.

# 602
Моят Алекс е като на Ванеска Алекса Simple Smile яде към 7-8 и после пак заспива до към 10-11. Аз също рядко имам свободни сутрини, защото спя с него Simple Smile
За пазаруването, обикновено мъжа ми пазарува. Аз ходя само до пазара, че е до нас.
Днес за първи път поръчах продукти он-лайн. Тъкмо ми ги доставиха, човека се качи до третия етаж, много съм доволна Simple Smile
Алекс все по-често пропуска нощни хранения, но при нас проблема е напикаването. Еееее, по 2-3 пъти сменям дрехи през нощта. Спи му се, не е гладен, но се събужда, че е мокър. За 77-ми път сменям марката днес, стискайте палци тази нощ да е сух.

# 603
Моят Алекс е като на Ванеска Алекса Simple Smile яде към 7-8 и после пак заспива до към 10-11. Аз също рядко имам свободни сутрини, защото спя с него Simple Smile
За пазаруването, обикновено мъжа ми пазарува. Аз ходя само до пазара, че е до нас.
Днес за първи път поръчах продукти он-лайн. Тъкмо ми ги доставиха, човека се качи до третия етаж, много съм доволна Simple Smile
Алекс все по-често пропуска нощни хранения, но при нас проблема е напикаването. Еееее, по 2-3 пъти сменям дрехи през нощта. Спи му се, не е гладен, но се събужда, че е мокър. За 77-ми път сменям марката днес, стискайте палци тази нощ да е сух.

Ако повдигаш пишката нагоре и е по-тесен памперса нормално да се опишква. Майка ми ми беше казала този остарял метод още като се роди малкия и постоянно пропускаше и бях като теб.. сменям памперс заедно с това и преобличам. И просто сама спрях да го правя , акушерката като идва вкъщи на преглед каза , че само била чула от една друга българка , но няма нужда да се прави. От както спрях да повдигам пишката и нямам проблем.

# 604
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.

Болен или сополки от аклиматизация? Да не е на алергична основа? Личния лекар дава ли предположение?

Не вярвам сополите да са от аклиматизация, имаш превдид настинка ли? Гъсти, големи жълти сополи Confused ... Бяхме до ЛЛ, тя каза, че не му е зачервено гърлото и да му пусна посявка от нослето, за да знае какви капки да изпише. Но резултатът ще е готов от 2 до 4 дни Flushed Той дотогава ще се е излекувал Joy Но поне ще знаем дали има нещо.

# 605

Verchy, вие излекувахте ли отита?

Днес бяхме при УНГ на контролен, Слава Богу всичко е наред. 7 дена беше на антибиотик, аз 7 дена на тръни 😕
Стискам палци всичко да е наред при вас и бързо да се отървете от сополките ❤

Ние сме на АМ, но и ние имаме 10 хранения на ден, това бебе все е гладно 🤦‍♀️

# 606
Paola, не, не вдигам пишката. Даже умишлено я нагласям надолу, защото четох, че може да е от това. През деня почти не се случва да протича. Не знам какво става през нощта. Някой ме е урочасал, че ми спи бебето, хаха.

# 607
LovelyWife, дано да се излекува....но както ги описваш почти сигурно е да изолират бактерия, знам че могат да са много упорити някои от бактериалните инфекции и дори да няма сополи отвън, има назад, което налага почти постоянен контрол и периодични лечения. Поне ако можеш да ги махаш, за да не се стичат назад и да раздразнят гърлото. Ако си по-смела може промивка на нос със спринцовка. Има специални такива, но не и тук в БГ( поне аз не намерих и си поръчах отвън) Но може и с обикновена спринцовка. Има много клипчета в нета с добри обяснения. А за мен и за ММ преди години още купих каничка Джала Нети( Лоти нети) и като имаме сополи правим промивки с нея, че и профилактика понякога.

За пишката......с моя синковец съм пробвала какво ли не като позиция, най-помагаше малко по-широк и дълбок памперс и пишока свободен вътре, където си иска. А съветите за посоката са предимно заради тестисите, които са чувствителни на топлина и притискане ,и често пък при някои момченца мигрират. Момичета не забравяйте, че все пак една от "работите" на пениса е да еректира, а при бебета я има физиологичната ерекция.( обикновено сутрин рано) Няма как пишока да остане там където вие искате и/или сте го сложили. На баткото също правя промивки ако е зле работата.

Много ми стана криво, днес сутринта се скарах на баткото, защото от няколко дни съм по-изморена от обикновено, а той е още по-енергичен....та не искаше да си слага дългия панталон, а да излиза с къси гащи за градината. По принцип бих го оставила и съм го правила, но просото нямах сили да разиграваме сценката пак излизаме, вижда че е студено, прибираме се и 30 мин да се чуди кой панталон да сложи, да се стопли и пак да иска къси гащи....сутринта ми обясняваше пак как ме обичал и как съм му приятел, а аз да му се скарам... Sad

Снощи така се случи на 2 пъти, че развалихме съня на малката.....е върна ни го, то на мен де, татко ѝ така хърка, че не я чува, баткото милия също не я чува като заспи по-дълбоко( и добре че е така)

# 608
И тази нощ нямахме успех с новите нови памперси. Отново две напикавания. Пробвах и с по-широко, както казваш Хариста, но там от към краката изпуска. Няма оправия. Дано по-бързо мине този период.

# 609
Момичета, на колко градуса спят вашите бебоци, как ги обличате и завивате, и как проверявате дали им е студено или топло? То за топлото говори изпотяването, но че им е студено - нос, шия, гръб, гърди? Кое?

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 12:56 от Lusisita

# 610
Момичета, на колко градуса спят вашите бебоци, как ги обличате и завивате, и как проверявате дали им е снудено или топло? То за топлото говори изпотяването, но че им е студено - нос шия, гръб, гърди? Кое?
Не гледам градуси, сега е студено и съм я завила с пухкава леко одеяло( с която спи и вечер), по обед като се стопли ще го сменя с тънка пелена, ако е будна и е хладно слагам тънко елече върху бодито с дълъг ръкав, защото  шава и се отвива. Проверявам крака, ръце, уши, нос, което ми е достъпно. Ако почне да става розова- топло ѝ е, ако е бледа- студено, понякога е топла, но ръчичките са хладни, за това не се доверявам само на тях. Ако спи спокойно и аз съм спокойна, ако мрънка и се върти може да е корем, може и да не ѝ е добре температурата...проба -грешка, важното да не се страхуваш да пробваш как му е добре на детето и да се примириш, че не винаги можеш да нацелиш точната комбинация и ще се налага облича и събличане по няколко пъти.

# 611
Трета поредна нощ 2 часа сън, аз съм ходещо зомби... Не знам какво му става на това дете, ама почвам да получавам бърн аут

# 612
Обличам с боди с къс ръкав и отгоре ромпърче или боди с дълъг ръкав и клинче. Понякога слагам елече ако ми се стори по-хладно. Като излизаме все още слагам само тънък суитчър върху дрехите с които е в къщи. Проверявам дали и е студено по нослето и крачетата, ръцете почти винаги са и студени. Вчера ходих да и купя няколко по-дебели одеалца, че само тънки имах до сега. В къщи гледам да не поддържам много висока температура, гледам да е 20-22 градуса. А днес пък е с боди с къс ръкав, чорапогащник (зимен) и рокличка с дълъг ръкав.
От няколко вечери започнах да затоплям повече стаята по време на къпане, не мисля, че ще се разболее ако не затопля, просто на самото дете си личи, че му е некомфортна температурата, загравам на 25 градуса докато я облека и след това отварям вратата.
Тази нощ беше спокойно при нас, яде последно в 21:00 и към 21:30 заспа. Събудите се да яде отново към 4:30 и продължи да спи. Към 6:30 започна да мрънка и да се гърчи, взех я при мен на спалнята и се успокои, спахме до 9 Heart Eyes
В четвъртък пак сме на плуване и нямам търпение Heart Eyes

# 613
  • Denmark
Алетея, да не се превъзбужда някак? И моят не може да заспи ако е седял буден твърде дълго. Мине ли час през деня, започвам да го приспивам, защото иначе е ужас. Обаче като има някой вкъщи ми развалят цялата схема Sweat

Пазите ли им тишина като спят? Питам за тези бебчета, които спят леко. Нашето бебе спи суууупер леко и през деня го оставям до абсорбатора с количката, за да не се събужда докато аз изчистя. От няколко дни спи неспокойно вечер и се чудя дали не свиква с шума и май ще спра, пък чистенето ще е в друг живот... Дали е възможно? Важно ми е да си взима достатъчно сън и понякога по час бутам количката вкъщи, за да спи.. Ще се оправи ли това някой ден? Sweat

# 614
Алетея, да не се превъзбужда някак? И моят не може да заспи ако е седял буден твърде дълго. Мине ли час през деня, започвам да го приспивам, защото иначе е ужас. Обаче като има някой вкъщи ми развалят цялата схема Sweat

Пазите ли им тишина като спят? Питам за тези бебчета, които спят леко. Нашето бебе спи суууупер леко и през деня го оставям до абсорбатора с количката, за да не се събужда докато аз изчистя. От няколко дни спи неспокойно вечер и се чудя дали не свиква с шума и май ще спра, пък чистенето ще е в друг живот... Дали е възможно? Важно ми е да си взима достатъчно сън и понякога по час бутам количката вкъщи, за да спи.. Ще се оправи ли това някой ден? Sweat

Напълно възможно е да оставиш чистенето за в друг живот 😂 Гледай си детето, всичко друго да чака. 😉
Понякога и моята спи леко , буквално всичко я стряска. Ако спи върху мен, дори това, че преглъщам я стряска 😀
В крайна сметка бебето трябва да те води. Пробвай различни похвати и не разчитай, че винаги ще е еднакво. Понякога спим в количката много дълго, понякога за 15 Мин, все е различно.

Общи условия

Активация на акаунт