Августовски бебета 2020 ! Тема 2

• 17 458
  • 721
  •   1
Отговори
# 645
Шум, шум ама една приятелка си пуска духалката, защото не може да спи без да й шуми. Така са я научили от бебе, сега е на 27г 😄😄
При нас е различно. По някога спи на шумно , друг път не. И обратното.
На люлката не е фен, но кошчето за кола е любимо.

# 646
Аз пък имам чувството,че скоро аз няма да заспивам без приспивни мелодии 😄😄

# 647
Едно е да заспива на шум, друго е нарочно някой да го "разбужда" детето. Когато е неволно или просто е такава ситуацията , да...ама за да си направи някой кефа не бих останала равнодушна. Детето ми не е атракцион и да има копче за включване и изключване.

Лайка, следващия път просто си взимаш детето, когато свекърва ти не се съобразява с това какво разрешаваш или не.

И моята шушулка по едно време обичаше да ака като я вдигна. Вече не ръмжи и пъшка като преди, още малко да заякне( че прави много коремни преси, дори почти излиза от шезлонга и мигрира из цялото легло) и сигурно няма да я усещам, кога ака. Вчера даже 2я път не разбрах, кога е напълнила памперса.

Иначе вече е време да искат да гледат, почват да стават все по-любопитни, но нямам спомен баткото да ми е тежал( буквално) толкова.  За това гледам и през деня, когато е будна и сме у дома да я поставям на различни места, когато мога я нося изправена да гледа или излизаме със слинга. Люлка нямаме, но ползвам един шезлонг ,той си има и дръжки, поне лесно се мести.

До скоро ползвахме климатиците да изстудяваме у дома, сега от сутринта сме на отворени прозорци, докато съвсем не е застудяла да се радваме на прохладен свеж въздух.

Напоследък забелязвам, че ако направи по-голяма пауза без храна( повече от 3-4 часа) и устните и се сбръчкват и "изсъхват" Simple Smile, а това става обикновено сутрин. Вчера сутринта я кърмих в 5, после не беше гладна, докато закараме батко ѝ на градина и да се приберем мина 8ч. Тя пак не беше гладна, спа, играхме си, въртя се пак спа.....и чак към 12 огладня и устните ѝ вече бяха много сбръчкани. Като се нахрани и пак станах пухкави Simple Smile Никога не ми е правила такава пауза за 2 месеца, но явно не ѝ беше такъв проблем. Следобеда обаче хахахха- на 1-2 часа иска гърда.

# 648
Ами да вече отоплявам, иначе без да пускам отоплението сутрин е около 16-17 градуса. Живеем в къща, това също има значение.

# 649
Имах ужасна нощ. Има ли на някоя от вас детето да си мята ръцете и краката докато спи? Цяла нощ ми се мята сякаш кара колело и в същото време се боксира, за капак му дадох и бибата и трябваше да му я намествам в устата няколко часа.

# 650
Да, моят е така, когато е превъзбуден.
И с бибата е така-като е заспал навреме, няма проблем и да я изпусне. Като е превъзбуден обаче-все я търси, нерви се, направо я изяжда, а не си я смучи кротичко.
Савова, нашите синове все едно една майка ги е раждала май май Joy
Доста си приличат по характер.
Снощи, въпреки големия рев, отново заспа към 21,30ч. И понеже беше превъзбуден се мята доста, въртя си главата  а наляво, а надясно.
Ако и тази вечер заспи в 21,30ч., вече ще се похваля, че му е станало навик.

# 651
https://www.hippoland.net/cangaroo-elektricheska-lyulka-shezlong … swing-star-bezhov Нашата люлка е такава, взех я втора ръка за 80 лева много запазена, чиста работа 👌

# 652
Да, моят е така, когато е превъзбуден.
И с бибата е така-като е заспал навреме, няма проблем и да я изпусне. Като е превъзбуден обаче-все я търси, нерви се, направо я изяжда, а не си я смучи кротичко.
Савова, нашите синове все едно една майка ги е раждала май май Joy
Доста си приличат по характер.
Снощи, въпреки големия рев, отново заспа към 21,30ч. И понеже беше превъзбуден се мята доста, въртя си главата  а наляво, а надясно.
Ако и тази вечер заспи в 21,30ч., вече ще се похваля, че му е станало навик.

Моя заспива между 7.30-8.30. Вчера бяхме на ваксинация и спа цял ден. Като стана 10 вечерта и се ококори! Цяла нощ какво ли не    правихме. Ужасно му се спи, но нещо му пречи и се мята постоянно. Не иска на ръце, не иска в леглото ... не знам дали изобщо знае какво иска. Рева и се тръшка цяла нощ! Може и ваксината да се отразява, но имаме същите вечери и без ваксина.

# 653
https://dundio.com/brevi-%D0%BB%D1%8E%D0%BB%D0%BA%D0%B0-althea-f … 56-388-53813.html

Това е нашата, седи по 20-30 Мин на нея понякога, друг път 15 Мин, за деня общо около час и половина, което за мен е много. Отгоре играчките се въртят и има лампички, говори им и се забавлява с тях. Дори понякога не му пускам люлеенето, а само лампите и музиката.
Днес Алекс става на 2 месеца, но отлагаме ваксините, защото още е със сополки.

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 09:42 от Дари Дункова 667471

# 654
Миша като я видя, че рипа така с ръце и крака- Първо я взимам при мен в лвглото, като е гушната се успокоява понякога; Второ- пробвам да я изпръцкам като й свивам крачетата, доста пъти се мята когато има газове;
Трето - почвам да я разхождам и да пея тихичко докато се отпусне.
Все някой от тези методи до сега ми е вършил работа.
И тя прави големи паузи от храна понякога. Ако нощно време яде по-често, през деня е наистина много много малко.

# 655
Това е в реално време, с често споменаваната от вас Ася Демирева:
https://www.facebook.com/1naum/videos/366220061246243/?notif_id= … wer&ref=notif

# 656
Дари, като видя Алекс, все едно моят Антонио виждам Heart
Честит да е и да се махат скоро гадните сополи Hug

# 657
Ръце и крака мята, когато си гледа играчките и им говори. Когато спи и е неспокойна, обикновено ръмжи и си мята главата.
От няколко дни имаме проблем с яденето, видяла съм се в чудо. Когато започвам да я храня, тя реве и си иска ръцете, биберона го плюе, бута с езика.. Завира си ръцете в устата и си хапе езика... Яде по 1час като се лигави, мести си бибата с език, плюе... Изобщо нямахме такива проблеми, ядеше си без проблем, а сега е мъка. Записвам си храненията, ами тя си е намалила и количеството.... Не знам какво да я правя. Ето сега последно яде в 19.30ч 60 гр, изкъпахме я и към 21ч заспа... А аз не мога, защото знам, че не е яла..
На 12ти направи 2 месеца, а все още не сса бити ваксините. Трябваше миналата седмица, но педиатърката ни вдигнала температура и ги отложихме до не знам и аз кога.... Чакам я да се оправи, но мина и тази седмица и започвам да се притеснявам.
Какво би следвало, ако се забавят ваксини, има ли някакъв проблем?

# 658
Ние сме с конюктивит. Всяка седмица ново 20. Обадих се на доктора и ни изписаха капки. Надявам се да помогнат защото малката много я дразни окото. Само се чуди как да си навре ръката там.
За ваксините не се притеснявайте понякога се забавят. Сина ми беше с ужасни екземи и започнахме ваксините след шестия месец. В крайна сметка си ги навакса.

# 659
S_Petrova, освен че ще се изместят ваксините и няма да се движите много по план. Ти можеш да я попиташ кой я замества, но не знам дали друг би сложил ваксините.

Вчера голям "газов" концерт ми изнесе малката. От обяд като се почна до към 18:00  едно пърдене......Simple Smile Всякакви варианти на сила на звука, ритъм, честота, интензитет....добре че не я боли, даже почна да ѝ става смешно по едно време. А и беше странно като кучето пръцна, докато стоеше до шезлонга ѝ и тя почна да се оглежда изненада.

Оф ,разбрах че маскит пак ставали задължителни. Страхотни разходки ще си правим, километри бързо ходене с маска.... Не обичам да вървя бавно или да обикалям в кръг пред блока и ще има да се дава с собствен сос през маската.

Общи условия

Активация на акаунт