Августовски бебета 2020 ! Тема 2

• 17 244
  • 721
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, аз да се оплача - след каката се разболя таткото, а от вчера и бебе е със зелени сополи. Много ми е мъчно... Мамите минали оттук, дайте съвети, моля🥺

# 661
Споко, маските навън са само ако има струпване на хора и не може да се осигури 1,5м дистанция-тази сутрин това сервираха 😊

# 662
Аз разбрах, че маските са задължителни само при струпване на хора, където няма възможност за дистанция (опашки например). Тоест можем да си се разхождаме без маска.

# 663
Аз както правя бойкот на новините 10-15 години рядко съм в крак с простотиите, които ни заливат, освен ако някой не ми каже или ако не видя нещо ровейки в нета.
За днес бях оставила едно дълго ходене до съседен квартал за пазар да видим....Една позната, която работи в магазин ми сподели, че два дни нейния и съседните магазини са обект на редовни проверки. Постоянно дебнели полицаи колко души влизат, с маски ли влизат, дебнели и за хората в автобусите на близката спирка...

# 664
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Момичета, аз да се оплача - след каката се разболя таткото, а от вчера и бебе е със зелени сополи. Много ми е мъчно... Мамите минали оттук, дайте съвети, моля🥺
Ами ние при най-малкото нещо водим на лекар децата... Защото само той може да преслуша гърдите дали са чисти, да види зачервено ли е гърлото и да каже какво ще изпише. Последния път сега бебето има само сополи и казаха да пръскаме единствено Стеримар спрей за бебета в носа (многократно) и да теглим сополките с аспиратора за нос. Важно е да се теглят, а да не се събират в средното ухо, с баткото имам опит - от средното ухо и избиват на ангина или отит...
П.П. нашия секрет от носа е чист. Сополките са вече по-малко , дано минат бързо.

И моят бебок се мята през нощта, с ръцете, с главата и с краката. И след мятането започва да пръцка и се успокоява. Мисля си, че това също са колики.

# 665
  • Пловдив
И бебчо е от мяткащите се нощем - маха с ръце, върти главата и рита с краката. Като пръцне и се успокоява. Сложих го в чувалче, че не мога да смогна да го завивам.
Нашата стафилококова инфекция започва да изчезва, педиатърката добави още 3 дни за мазане с крема и трябва да е чистичък Kissing Heart
Много се радвам на слънцето и следобедите си ги изкарваме навън, спи по 5ч Astonished Grinning

# 666
Вчера беше някакъв ужас, цяяяял ден мрънкане и реване, през нощта спа при нас.. Попринцип искам да си знае леглото, но понякога просто имам нужда да подремна и аз. Надявам се да се случва рядко това. Та винаги съм си казвала, че няма да спи при нас каквото и да стане, ама като ти дойде до главата..😃
Днес му биха ваксините, така плака милото, че и аз с него. Бързо се успокои, надявам се да нямаме проблеми, че много се притеснявам.
Нашият също е от мяткащите се и го слагам в чувалче вече.

# 667
  • София
Птносно чувалчетата- аз купих на нашето 2, толкова им се радвах, а нашата не може да спи с тях. Свикна още от родилния дом да я повивам и сега като я сложа неповита в чувалчето заспива, но при първото мятане на ръце се буди стресната, рев и отиде на кино спането. Три вечери подред ни се случи това и се върнах на варианта с повиването и одеалце за спане, а чувалчетата ги прибрах за след месец като се надявам дотогава да са преминали съвсем коликите и рефлекса на Моро.

Преди две седмици наех хибридна раница за носене, ами не се спогаждаме нещо с нея.  Беба не я харесва, реве като влеза вътре, пробвах я съблечена, облечена, наядена, гладна.... ами не и не, реве и това е положението. Сега другата седмица ще наема друг тип хибродна раница, за да видя дали аз нещо не я поставям добре или просто бебеносенето не е нашето нещо. Disappointed

# 668
  • София
loewin, пробва ли да излезете въпреки, че плаче? Ясен така плаче винаги, когато го сложа в слинга и не излезем веднага. Затова приготвям всичко, слагам го в слинга, обувам кецовете и изхвърчам. Relaxed Навън почти винаги заспива бързо или гледа без да плаче. Към края на приключението става по-кисел, но ние все сме на ръба да прекрачим времето за хранене и затова се получава така.
И ние сме същите с нощните изпълнения. Обикновено започват през втората половина на нощта и почти през цялата сутрин.
Чувалче имаме, но той засега си спи при нас и може и да го надрасне преди да успее да го използва. Слагах го две нощи в него, но и аз ту го местя отвътре, ту е отвън заради кърменето и когато е по средата не става да го завивам и с нашата завивка върху чувалчето.

# 669
Оф и аз си всех чувалче от Angel baby,но малкият много се стряска от ръчичките си и се буди и после голяма мъка 😩 Та махам чувала,повивам го и тогава заспива спокойно. Не знам как ще се отучваме от това повиване.

# 670
  • София
А всъщност до кога трябва или по-скоро може да се повива? Чела съм нещо от сорта на до към 3тия месец, ама не съм сигурна.

Jamily , в интерес на истината не сме пробвали да излизаме. Тя като се разреве, пищейки, и аз се парирам и я вадя. Другата седмица като дойде новата раничка, ще пробвам с нея да отидем до магазина и да видя дали ще ни намрази квартала Satisfied

# 671
Момичета, някой ако дава Лефакс да знаете, че подарявам половин шишенце, съхранявано в хладилник. Пишете на ЛС

# 672
  • Denmark
Момичета, искате ли да споделим коя какво прави с бебоците като са будни, че аз нещо се изчерпвам Sweat Smile днес дори пях на сина ми "мила кукло барби" понеже не съм много на "ти" още с детските песнички Sweat Smile Ние най-много си говорим като е на повивалника, не знам защо много му харесва. Гимнастиката за мъничко, играчките за още по-кратко. Люлката спрях и да опитвам, а шезлонга използвам като е с мен в кухнята или банята Sweat Smile другото са упражненията по корем иии май това е при нас Confused освен, че си върша и домашните задължения с него на ръце понякога..

# 673
И на моето чудовищенце много ѝ харесва в повивалника, понякога направо си я оставям там и сядам отстрани на стола, колкото да я наглеждам и тя си се занимава там сама. Слагам я в люлката и я обръщам към телевизора, после я слагам в другото ѝ легло и пускам въртележката с играчките и музиката, оставям я на леглото да си поговорим и в много краен случай я разнасям на рамо и крещя "Rolling in the deep" на Адел👌😂 Може и "Елмаз и стъкло"

# 674
LoVeLy wife, благодаря ти много!
Аз звънях на личната лекарка и тя каза също стеримар. И да следя състоянието. Мен също от отити ме е страх, много са малки още Sad
Нека са здравички всичките ни дечица!

Marayah, с каката правих много неща - четях й много - и приказки и романи, и на български и на немски, слушахме музика - бг, инт., класическа; пускала съм музикални канали и съм танцувала с нея, гушната, ходихме на Киндиру от доста рано...
Сега с малкия - ако чета на каката - слуша, къде ще ходи; пазаруваме заедно, защото няма как да го оставя, а няма как и да не пазарувам; слушаме САМО детски песнички, защото каката други не иска, за Киндиру просто нямам възможност и сили 😄

Общи условия

Активация на акаунт