Августовски бебета 2020 ! Тема 2

• 17 302
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Нашият много се стряска от ръцете си, особено като замахне насън и се тресне по главицата Smile Опитах се да го повия, но няма никакъв шанс да му задържа ръцете.

На нас в болницата ни казаха 1 месец да не пипаме ноктите и беше голямо дране. Сега вече два пъти му ги изрязах - горе-долу веднъж седмично се пада.

Като плаче му се мокрят миглите иначе не са му се стичали сълзи по лицето.

# 91
И при мен днес е малък ад. През деня беше що годе ОК и спа на пресекулки няколко часа, но след обед стана непоносимо.
Два пъти ми повърна като фонтан от новото мляко, към 6.30 го изкарах навън да се успокои малко, но като се прибрахме беше по- зле. Виждам че е ужасно уморен но явно имаше болки и като го взема в ръце и почва да ми дърпа тениската, да търси с уста какво да засмуче, мята се насам натам, удря си главичката в мен и целия ми врат и деколте са одрани от него. В момента дреме я количката в хола, а аз седя на нокти ...

# 92
При нас сълзи още почти от началото си има , още 1,2-ра седмица

# 93
Ние обаче все още нямаме сълзички докато плаче. При вас как е?

Само когато изпадне в истеричен рев...

# 94
  • София
И при нас няма сълзи още, но вече мокри мигличките. Темето й беше оплешивяло, но вече има 2-3 мм пух, който е по-светъл от косичката отстрани, с която се роди. Очите й са още мътни, но ще са кафяви, то и двамата с ММ сме с тъмни очи, той е с черна коса, а аз съм тъмно кестенява. Каката е светло кестенява, може би и малкото ще е така.
Навън си излизаме, но без много да се отдалечаваме, че аз навън нямам смелост, а и желание да се разхвърлям да кърмя. 😄 Иначе колкото и да реве навън, не ми пука от никой. Хубавото е, че само чака да я сложа в количката и да излезем и заспива блажено. Лошото е, че не ме оставя да седя на едно място и мечтата ми да си чета книжки засега е мираж. Така бях и с голямата - четях докато кърмя, а на разходките газ и обиколки на улиците.
Ebk_kbe, дръж ни в течение как сте. Знам,  че и баща ми е бил много ревлив и баба ми и дядо ми са се видели в чудо от него. Ако са колики, до края на 3ия месец отшумяват. Стискам палци!

# 95
При нас от скоро започнаха да се насълзяват леко. Ноктите не ги режа, но ги пиля. В комплектчето, което взех с нокторезачка, четки и тн има и няколко пилички и използвам тях от самото начало, все още с нокторезачка мисля, че е рано.
Излизаме навсякъде, включително и извън града. Тя много обича навън и спи, но няколко дни при нас беше лошо времето и не сме я изкарвали и сега като я изведем, не иска да спи и в количката, освен ако не я возим и то през възможно най-големите дупки.. Само че спрем и хоп, събужда се.. Преди със самото излизане заспиваше, но вече започнаха номерата 😕
Планували сме почивка с 1 нощувка следващата седмица и ще видим как ще е. Малко съм на тръни дали не рискуваме с това малко дете, но ще пробваме

# 96
Нокторезачката не е за толкова малки бебета. Ползва се тъпа ножичка. На мен акушерка ми показа как да ги режа. После леко ги запилвам, но пиленето си е мое решение.

# 97
На нашето Северинозавърче ѝ текат сълзи по лицето, когато плаче истерично още от преди да навърши месец. Ноктите ѝ ги режем с ножичка, но не знаех, че трябвало да се изчака един месец, каква е причината за това? Иначе аз почивка с моето чудовище просто не си представям, даже се чудя дали и догодина лятото изобщо ще можем. Просто ще правя същото, което правя и вкъщи на различен фон, но без удобството на дома... Аз съм пас 😬

# 98
Еее, чакай де... Колко вода ще изтече до тогава. То ще започне да яде от вашата храна, ще е по- лесно. Първата ни почивка с големия беше хубава.
Ако бях изчакала месец за ноктите щяхме да сме надрани постоянно

# 99
Аз й режа ноктите от 2ра - 3та седмица, преди това си "падаха" сами. Сега използвам или ножичката, или нокторезачката, но с втората определено ми е по - лесно.

Сълзички още нямаме, но започват да й се навлажняват очите, когато плаче, че е гладна. Сигурно ако плаче по - дълго, ще тръгнат, но не искам и да разбирам дори.

Ноктите на краката още не съм рязала, защото не растат. При вас как са?

# 100
И аз още не съм

# 101
И моят няма сълзички и му режа само ноктите на ръцете.
Още на втория ден след родилното му ги изрязах.
Вчера беше спокоен ден и кошмарна нощ.
Изобщо не знам кога е заспал. Но аз по едно време се предадох и заспах. Баща му уж да спи при нас, то направо ужас беше, та пак се премести в хола.
Носили са се, не знам какво са правили, за да заспи малкия. И 5 мин след като заспи, маха с ръцете и краката и се събужда.

# 102
Моят господин е синеок, така и ще си остане, понеже и двамата с баща му сме със сини очи. Започна да му излиза по-светла коса, старата му пада както кучетата си сменят козината и чаршафчетата му са като постелка на куче😃
Гледам всеки ден да го извеждам, а събота и неделя, когато баща му си е вкъщи понякога излизаме и по 2 пъти.
Ноктите ги рязах за пръв път няколко дни след изписването, а сега 1-2 пъти в седмицата. На краката не съм все още.
Сълзички не са му текли още, но миглите му се мокрят.

# 103
И при нас ноктите на краката не растат. Заглеждам ги, но са си същите.
Косата й пада и чаршафите са в мъхчета, а отзад все още си седи косата, много смешно. Все едно само темето й е обръснато, а отзад е пропуснато. Има още и косъмчета по тялото, по рамената по-скоро. Кога напълно се сменя косичката, някой знае ли

# 104
Още не смея да пипам ноктите.
Сълзи няма. Тя кака му на скоро си ги пусна, а е на 1г и 10м.
Вчера свекървата ме ядоса и после ММ. Сега се чудя да стана ли да отида на молитвата. За какво ми била пита нямало да има на кого да я дам. После как така нищо не искал попът. А му звънях и човека нищо не иска.

Общи условия

Активация на акаунт