Августовски бебета 2020 ! Тема 2

• 17 297
  • 721
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте! Промениха ли се косичките и оченцата на вашите бебчета след раждането и кога? Какви станаха? Също мъхчето по челото кога падна ?

Нашия бебок се роди с доста косичка, която порасна още повече.
Очичките са кафяви от ден първи, и все още има мъхчета по челото и гърба, по ръцете и краката паднаха.

ebk_kbe  пробвахте ли с позата тигър на дърво, нашия като имаше колики, винаги се успокояваше така.

Алетея  косата ти е страхотна ☺

Последна редакция: пн, 05 окт 2020, 00:37 от Verchy

# 76
Нашата госпожица засега е със синьо-сиви очи, но всички ми казват, че като спра да я кърмя, ще потъмнеят. А много ми харесва така!
Мъхчетата по гърба и ушетата още й седят, но са малко. На други места не е имала.
Новата й косичка е малко по - руса от тази от раждането, но като че ли е по - плътен новият косъм, не е така мекичък.

Иначе ръчичките й рядко са свити на юмручета, все разперени са й пръстчетата.

# 77
При нас положението със съня и храненето се нормализира някак от самосебе си.

Косичката сега започна да му расте, вече има мигли и вежди 😊
Очите са му все така изкрящо сини😍
Обича да лежи по корем и да спи по гръб.

# 78
Вчера бяхме на голямото град с Беба. 5 часа разходки и тъкмо влезнах в ДМ и се събуди озверяла от глад и се наложи да я накърмя на една пейка в парка. Истинско приключение беше, справих се, но не бих повторила. Беше ми неудобно, притеснено и изобщо трудна работа.
Нашата "коса"почна да пада отгоре, остана само по тила и мъха си стой.  Мисля, че ще е светлоока ,надявам се да е с моите зелени очи.
Благодаря,за темата.

# 79
5 часа навън абсурд Simple Smile. Дори да седна да го нахраня някъде пак не става.
Най- много 2 часа и то около блока Simple Smile.

# 80
Здравейте момичета, чета ви редовно, но се включвам рядко. Паола, благодаря за новата тема!Вчера за първи път и ние бяхме на разходка на центъра,около 4-5часа, стигнахме и започна да пищи, хранихме се на главната, а беше пълно със хора(само на кърма сме), и на мен не ми е от любимото да кърмя навън,не мога да се отпусна.Относно очите в момента са сиво-сини, но едва ли ще останат такива, с таткото сме със кафеви. Вики страхотна коса, и мойта беше такава, но след първото раждане явно от хормоните се изправи, и сега е по скоро чуплива, отколкото къдрава.Във вторник и на нас ни предстоят ваксини, но се надявам всичко да е наред, свило ми се е сърцето.

# 81
Момичета, имаме сходни проблеми😂
При нас положението е катастрофа...
Заспива си в 3  4 часа през нощта, има колики, но не са някакви тежки. Седя  на абсорбатора и имам чуството, че ще ми гръмне мозъка вече. Храни се в 00 и до 3 4... там съм.
Режим нямяме.. всичко зависи сутрин в колко ще се събуди. Всеки път е различно. Храни се на 3 часа, но понякога е  10-13-16..., друг път става направо в 12ч... следователно вечер нямям идея кога да я къпя. Отново хаус. Храненетата не ги намалява.
Относто очите-зелени са и се надявам да си останат такива. Аз съм със сини, както и цялото ми семейство, а мм и родата му са с кафяви.
За косата, имаме си доста.
Все още давам кърма, колкото имам.
Чудя се обаче, дали мога да отида на фризьор за боядисване 🤔 имам скоро рожден ден и ми се иска да се освежа.

# 82
Момичета, страхотна тема!

Относно разходките - И ние не излизахме много, но вече две лекарки ми казват, че трябва да излизаме всеки ден. Че така ще спи и ще се храни по-добре, ще е по-спокойна и като цяло е полезно.
Днес я водихме даже на пикник извън града. На смесено хранене е. Бях си иззедила кърма, после и направихме АМ. На връщане я кърмих на теферич. Имаше и малко плач, но поносимо. Сега спи.

Като стана на 1 месец, нещо се случи изведнъж. Има много неспокойни, превъзбудени периоди все около храненето. Ако не се случи веднага, ако не се наяде бързо, започва да се мята, да скрибуца, да реве. Като се успокои, пак започва да яде нормално, докато не се превъзбуди отново. На някого случвало ли се е?

Аз се боядисах сама. Проблем ли е боята?

При нас също е хаос. Храня я с каквото мога-кърма, ам, когато иска. Направо не мога да повярвам, че още няма колики. Млякото е Хип. Щях да го сменям, но неонатоложка ми каза, че не е хубаво да се сменя. И само с това си кара от раждането. Пия и много чай за кърмачки. Той май успокоява коликите, нали има анасон и копър.

Очите са и тъмно сини. Трябва за станат кафяви. Всички сме с кафяви.

# 83
Момичета, страхотна тема!

Относно разходките - И ние не излизахме много, но вече две лекарки ми казват, че трябва да излизаме всеки ден. Че така ще спи и ще се храни по-добре, ще е по-спокойна и като цяло е полезно.
Днес я водихме даже на пикник извън града. На смесено хранене е. Бях си иззедила кърма, после и направихме АМ. На връщане я кърмих на теферич. Имаше и малко плач, но поносимо. Сега спи.

Като стана на 1 месец, нещо се случи изведнъж. Има много неспокойни, превъзбудени периоди все около храненето. Ако не се случи веднага, ако не се наяде бързо, започва да се мята, да скрибуца, да реве. Като се успокои, пак започва да яде нормално, докато не се превъзбуди отново. На някого случвало ли се е?

Аз се боядисах сама. Проблем ли е боята?

При нас също е хаос. Храня я с каквото мога-кърма, ам, когато иска. Направо не мога да повярвам, че още няма колики. Млякото е Хип. Щях да го сменям, но неонатоложка ми каза, че не е хубаво да се сменя. И само с това си кара от раждането. Пия и много чай за кърмачки. Той май успокоява коликите, нали има анасон и копър.

Очите са и тъмно сини. Трябва за станат кафяви. Всички сме с кафяви.

Ако е хванала боята, значи проблем няма🤣 знам ,че понякога боята не хваща. Боядисвах се докато бях бременна и си беше загуба на пари и резултата беше... задоволителен 😂 не беше търсения ефект и затова се зачудих сега дали ще стане.
Иначе за очите...  в началото бяха мътни сиви и сега последователно стават светли. Не означава ли ,че ще си останат такива 🤔

# 84
Не повивай ръцете, а само крачетата и телцето за да не се мята. Моя и той не понася да му повиввт ръцете.
Аптекаря ми препоръча Optibac probiotic на капки. Струва към 16 паунда за месец.

Не мисли ,че се заяждам ,но точно обратното е правилно. При повиването ръчичките трябва да са пристегнати,за да не си ги извади, а на крачетата да им е свободно и да останат в естествената си поза “жабче”. Днес ще пробвам метода на Harvey Karp,дано помогне 🙏🏻

# 85
Момичета, благодаря Ви на всички за съветите и куража....ние отново преживяхме ужасен ден и накрая събрах целия багаж и заминахме на планина. Остана ми да пробвам само това - чист въздух и борова гора, разходки по цял ден пък дано се успокои мъничето. Надявам се сред природата да е по - спокойна.
Пожелавам на всички ви неразположенията на бебчетата ви да отминат бързо и да са спокойни и игриви. 
Съжалявам, ако съм натоварила някой, не пиша много, но ви чувствам близки и имах нужда да споделя като на приятел.
Благодаря!

# 86
Очичките са ни все още сини, каквито си бяха от раждането. Надявам се да вземе моите пъстри очи Simple Smile

Иначе май при нас спряха коликите, но пък доста пръчка и това я мъчи.

Определено откакто стана на 2месеца стана друго дете. Почна да гука, смее се, по-добре спи (вече не спи върху мен, а в леглото си).

Храненето още е странно. Не знам повече кърма ли имам, но не яде такова количество АМ като преди. Пък уж си качва добре. Не знам...

Излизанията...преди спеше като сме навън, а последните пъти все е будна. Добре че не бях сама, че и като почна да мрънка, в центъра само ние се чуваме. Иначе както сме на смесено хранене, винаги си нося доза АМ и топла вода, за да я нахраня.

За боята - и като бях бременна и сега докато кърмя, се боядисах с безамонячна боя на 3chenes , води се най-безопасна. Хваща ми добре, въпреки че имам много бели коси.

# 87
Очите на нашата госпожица се избистриха, все още синеят, но се забелязват парени нишки. Баща ѝ е с пъстри очи, които се менят от настроенията и от светлината. И в двата рода има синеоки и пъстрооки. Коса- като се роди беше по-тъмна, сега изсветлява( татко ѝ е русоляв, а в моя род има също руси), расте на дължина , още не е "оплешивяла". Има си мъх по главата и тялото, но ще опада все някога.
Някой преди време беше писал за ноктите. Първото рязане беше още в родилния дом, че се дереше. От тогава ги режа на 7-10 дни.
И с това дете ми се случва пак едно нещо при кърмене. Баткото и малката в началото си сучеха както трябва, сега както и преди дали от мързел, дали от това, че като засмуче и млякото си тече и тя само преглъща и не иска да захапе хубаво. Да, ама то вакуума не е вечен и се налага пак засмуче, ама го прави така, че все едно за пръв път вижда гърда и все едно до сега не е сукала правилно....дано скоро мине, че почнаха да ме наболяват пак зърната и ми прави смучки.
За повиването, въпреки че съм против като цяло, подкрепям че ръцете се повиват, защото все още някои деца се стряскат от тях, което за мен са глупости. Друго обяснение за ръцете е ,че заради еволюцията, както при възрастните , така и при бебетата е останало нещо като "спомен" , от времето когато сме били маймуни и спели по клоните. Та като тръгнеш да падаш от клона и се будиш и се опитваш да се хванеш за нещо....Ако някой ук или неук реши да търси причини, оправдания, успокоение и обяснение ще намери Simple Smile

# 88
Включвам се и аз с коликите. Мислех, че са отминали, но от 1-2 нощи май пак се завърнаха. Неспокоен сън, мятане и ръмжане, но без рев. Като я сложим с баша й на гърди, както обикновено спи, си мята главата наляво - надясно, удря се, свива се, абе... Капки давам предимно нощем, но все си мисля, че никакъв ефект. От лефакса си позволявям по 1 път на ден, че ме притеснява да не я запече, иначе продължавам с Инфакол, но не знам и аз защо.. По-скоро за мое успокоение.
Чета за ада, който имате някои от вас с ужасните колики. Моя приятелка мина през същото. Не спяха изобщо. Сменяха млека, капки, но нищо. Почна с Фризолак, после Лактана, накрая Фризо пеп (този за алергиите) и така още повече обърка коремчето на детето. Самата тя каза, че съжалява, че е сменила 1вото мляко. Та нищо не помогна, докато сами не си преминаха тези колики. Сега е на 3 месеца, на 2 месеца утихнаха.

Относно очите и косичката. Ние сме руси, аз с кафяви очи, а баща й със сиво-сини.
Роди се с малко тъмна косичка, но вече е с плешиво теме и започва да изсветлява. Тея нейните очи ги гледам всеки ден. На снимки изглеждат супер тъмни, но иначе не са и от няколко дни я забелязвам, че започват да изсветляват и да наподобяват цвета на баща й. Въпреки че не кърмя, все още не са се избистрили

# 89
Ние обаче все още нямаме сълзички докато плаче. При вас как е?

Общи условия

Активация на акаунт