Августовски бебета 2020 ! Тема 2

• 17 309
  • 721
  •   1
Отговори
# 105
  • София
По същия начин сме и ние с ноктите на краката. Не растат и се съм ги рязала. Тези на ръцете режа с ножичка, по-удобна ми е от нокторезачката.

Веждички почти няма, затова пък има сууупер дълги миглички, дано да си останат такива Heart Eyes

От вчера на обяд е със сериозно сълзене на едното око и докато спи се образува белезникав секрет. Уж супер много внимавах, но явно съм й замърсила едното оченце Persevere Чак утре ще ходим на доктор, дотогава почиствам регулярно с физиологичен разтвор на тампонче. Имате ли други идеи какво бих могла да направя?

# 106
Loewin,и ние от вчера сме със сълзене на лявото око, незнам запушен слъзен канал ли е, или нещо друго, ние сме на лекар вторник, и аз се чудя какво да правя.

# 107
Нашият поп нищо не искаше. Оставих му кутия сладки.
Питата все на някой комшия ще отчупиш. То не е за някого всичкото това. Правиш го за себе си и здравето на детето. Води се по себе си, ако отдаваш внимание на всяка дума, вярвай, от тук натам ще ти е много трудно

# 108
И нашият поп нищо не искаше, МП му остави 20 лв.
Питка се прави за здраве, хапнахме по малко с мед в църквата, а останалата част раздадох на бабите.

# 109
За погачата , нищо не иска. Каза, ако ние прецепим да донесем дарове на Богородица. Ние занесохме червено вино, олио и бонбони.
Аз имях кошмарна нощ и се очертава такъв ден.. колики и много газове. Не знам какво стана, нищо и нямаше на беба. С мм не сме мигнали

Какво мислите за ергономичните раници🤔🤔 не знам дали ми трябва повече за навън или вкъщи. Намерих модел на eegobaby, който става от новородено до 11 кг. Майка ми ми удари хейт, като казах ,че основно ми се иска  да я взема заради носенето в нас. Има и раница , която е от 65 см до 20 кг, но мисля че в момента ни е най-важно носенето

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 12:29 от Daisy1123

# 110
По същия начин сме и ние с ноктите на краката. Не растат и се съм ги рязала. Тези на ръцете режа с ножичка, по-удобна ми е от нокторезачката.

Веждички почти няма, затова пък има сууупер дълги миглички, дано да си останат такива Heart Eyes

От вчера на обяд е със сериозно сълзене на едното око и докато спи се образува белезникав секрет. Уж супер много внимавах, но явно съм й замърсила едното оченце Persevere Чак утре ще ходим на доктор, дотогава почиствам регулярно с физиологичен разтвор на тампонче. Имате ли други идеи какво бих могла да направя?

Чай от лайка много помага. С тампончето мини само веднъж, ако се наложи да се мине още веднъж -  с ново тампонче.

# 111
За погачата , нищо не иска. Каза, ако ние прецепим да донесем дарове на Богородица. Ние занесохме червено вино, олио и бонбони.
Аз имях кошмарна нощ и се очертава такъв ден.. колики и много газове. Не знам какво стана, нищо и нямаше на беба. С мм не сме мигнали

Какво мислите за ергономичните раници🤔🤔 не знам дали ми трябва повече за навън или вкъщи. Намерих модел на eegobaby, който става от новородено до 11 кг. Майка ми ми удари хейт, като казах ,че основно ми се иска  да я взема заради носенето в нас. Има и раница , която е от 65 см до 20 кг, но мисля че в момента ни е най-важно носенето
Вече не знам какво да кажа! Минахме през какви ли не периоди. Преди спеше много добре, сега не мога да го накарам да мигне през деня. Само де циври и нищо не го успокоява! Нося го на ръце и пак реве. Заспива за по 5-10 Мин и се буди... буден е вече 5 часа и не знам кога ще заспи!

# 112
Loewin, на моя Никола като беше на 1-2 седмици му се запуши слъзно каналче и образувяше секрет. Почиствах с физиологичен разтвор и правих масажче 2-3 дни. Нищо особено - мина си. За масаж - виж в гугъл - има клипчета - много са лесни - с един пръст - от вътрешния край на веждите с лек натиск мажажираш между окото и носа - първо така няколко пъти надолу, а после няколко нагоре. Дано и при вас помогне!
Daisy1123 аз съм писала, че съм много доволна от ергобейби - без нея просто не мога. Много ми е удобна, в нея спи с часове - вкъщи, навън...Модел, подходящ за новородени - и той е спокоен, и аз. И почти всичко мога да правя.
Ноктите и аз не ги режа още. Ако има счупен го "обелвам". Изобщо не се дере, само първите 1-2 седмици го правеше. Надежда Стаменова в лекцията Грижа за новороденото го беше казала това за ноктите и с каката също така правих. Не помня на колко месеца почнахме да ги режем...
Алетея - косата ти е върха - ама тя и бързо да расте, за дължина бая време ще й трябва...докато се завъртят малките къдрички...И как я поддържаш с малкото тиранозавърче, както я наричаш, направо не знам!

# 113

Вече не знам какво да кажа! Минахме през какви ли не периоди. Преди спеше много добре, сега не мога да го накарам да мигне през деня. Само де циври и нищо не го успокоява! Нося го на ръце и пак реве. Заспива за по 5-10 Мин и се буди... буден е вече 5 часа и не знам кога ще заспи!
Май във всичко вървим заедно... същата история. Заспива по 10 мин и пак рев... само на ръце... от този рев и колики не можа да яде... все още реве.. беше заспала за 10 мин и пак се събуди😑😑😑

# 114
Ходихме на молитвата. Купих на попа сладки и сок. Запалихме свещ и си тръгнахме, всичко това за 10-15 Мин. Погачата ще си направя, когато имам време, което май ще е след 18години 😄 Сега и двете деца спят, но и на мен ми се спи. Вчера целият ден мина в кърмене до 2ч. вечерта. Отивам да режа нокти, че деколтето ми е като след война надрано.

# 115
При нас ден с ден не си приличат.
Вчера беше лошо бебИнцИ, днес е супер спокоен.
Сутринта в 4:30 се събуди да яде и заспа чак в 6:00 , но нито е плакал , нито нищо. Говорихме си, гуках му, той се усмихваше и накрая го полюшках малко и заспа. Мисля,че е ключов фактор спокойствието което излъчва майката Simple Smile
Днес си е едно прекрасно бебе с режим като по учебник.
Нотите му ги режа всяка седмица, още от родилното.

За коликите давам абоколикен.
Приспиването е само и единствено на голяма, мека възглавница слагам на колената си, мятам бебчо отгоре и люшкам на ляво на дясно. Само така заспива.

# 116
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Моето бебе се разболя Sob Първо беше болен баткото (както си и мислех,че ще стане след 3 дни на градинка), след това аз и сега то. Водихме го на лекар в частна клиника (Велата) - зачервено гърло и сополи. Казаха ако до два дни не мине, ще трябва антибиотик Flushed Къса ми се сърцето, само на месец и 20 дни е. И ме е страх отсега щом се почва, как ще е зимата.

Иначе той се роди със сини очи, и сега е със сини, като мен. Таткото е с пъстри, на баткото му бяха сини до годинката,после му станаха пъстри. Коса си има, малко капе, но не е оплешивял.Не знам кога израства нова,този процес мина незабележимо с баткото.
Ноктите ги режем с нокторезачка от ден първи.
Само се чудя КАК и КОГА да му давам вода. Докторката каза,че е обезводнен и да пие вода. Ама той не иска,плюе,дави се. Ако глътне малко,после я връща.

На 40-тия ден никъде не успяхме да идем, таткото много работи, аз не успях да се организирам, и нито питка, нито църква,нищо.

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 17:10 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 117
  • София
Paula, bebiflebi, благодаря. Ще пробвам юромивка с чай от лайка и масажчета и се надявам да премине бързо.  Grinning

# 118
На всичкото отгоре, плъзна този обрив.. вчера беше малко по едната бузка, а сега чело.. лице.🤔
Някой имал ли е такива пъпки🤔

# 119
Да. Бебешко акне или претопляне. Не ги различавам. При нас акнето е с бял връх, а от претоплянето седят червени.

Общи условия

Активация на акаунт