Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света?

• 48 844
  • 771
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! Някой да е пътувал служебно до Германия след въвеждане на карантинните мерки? Би следвало да няма проблем, ако е свързано с обучение или неотложна професионална причина, но доста се притеснявам.

# 136
  • София
Доста писах на предните стр. за пътуване до  Германия, снощи се върнах. Аз си бях на лично посещение, но за ММ го направихме като командировка. Просто нямаше как да остане там 2 седмици за да спази карантината. Уж от определена фирма го викат да ги консултира нещо.  Тук направи ПСР тест 48 ч. предварително в Рамус - централна лаборатория. Там от фирмения мейл бяха си писали  с корона отдела на провинциалното М-во на здравеопазването. Поискаха сканирания тест и  попълнената форма/от сайта на МВнР София/. Кацнахме в неделя и в понеделник следобяд на основание  на тези документи го освободиха от карантината. Другия вариант беше на 5тия ден да прави там платен ПСР. Това за Баден Вюрт.

# 137
Благодаря за информацията! Дано, като пътувам в работен ден, да стане по-бързо, защото деня след полета съм на изпит във връзка с работата...

# 138
В Танзания няма абсолютно никакви мерки срещу китайската настинка. Много европейци и американци я посещават днес,за да могат свободно да си карат сърфа и гуляят по кръчмите...о,ужас! - без маски!
Да живее свободна Танзания! Yum

# 139
Тайланд може ли вече да се посещава, без да е необходимо14 карантина при влизане и 90 дневна виза?

# 140
Здравейте! Ако съм разбрала правилно за пътуване до Германия с кола, не трябват ПСР тестове? Обаче те карантинират 5 дни, докато не направиш тест? За прибирането трябва ли да се направи тест? Тъй като все пак се минават няколко граници...

# 141
Тайланд може ли вече да се посещава, без да е необходимо14 карантина при влизане и 90 дневна виза?
Не,14-дневна карантина в одобрен карантинен хотел(резервацията трябва да се докаже преди заминаването),задължителен тест и виза.

# 142
Съжалявам, че пак се включвам, но колко часа преди пристигането трябва да се регистрирам в платформата? PCR-ът ми ще е готов вечерта, а кацам на другия ден по обяд.

# 143
  • Наблизо
Доста писах на предните стр. за пътуване до  Германия, снощи се върнах. Аз си бях на лично посещение, но за ММ го направихме като командировка. Просто нямаше как да остане там 2 седмици за да спази карантината. Уж от определена фирма го викат да ги консултира нещо.  Тук направи ПСР тест 48 ч. предварително в Рамус - централна лаборатория. Там от фирмения мейл бяха си писали  с корона отдела на провинциалното М-во на здравеопазването. Поискаха сканирания тест и  попълнената форма/от сайта на МВнР София/. Кацнахме в неделя и в понеделник следобяд на основание  на тези документи го освободиха от карантината. Другия вариант беше на 5тия ден да прави там платен ПСР. Това за Баден Вюрт.
А това за транзита си важи още ,нали? Гледахме мути и т.н,но не споменаха нищо за границите.

# 144
  • София
Транзита си важи. Ние ходихме в Страсбург на разходка - нито КПП видяхме, нито ни спря някой.
Цвети, за сега за връщане в БГ не се изисква тест и няма наложена карантина. Но как ще е утре - не се знае.
Регистрацията в Einrei .... може да се направи няколко дни предварително. И да не пътуваш - не пречи да си я направиш, че после и това е губене на време последния ден.

# 145
Aisha, благодаря! Най-добре ще е да си направим тестовете непосредствено преди заминаване за да избегнем карантина. А регистрацията е задължителна, така ли? Дори да не си със самолет?
Извинявам се за глупавите въпроси, но не сме пътували откакто е ситуацията с Ковид.

# 146
  • Berlin
Здравейте!
Другата седмица летя Германия-България за 5 дни (не е служебно). Имам ли нужда от тест и има ли задължителна карантина?
За връщането обратно до Германия намерих формуляра както и видях, че има 10 дни карантина. Това не ми е проблем, така или иначе работя от вкъщи.

# 147
  • BG-DE
Не, в България няма карантина за пристигащи от Германия, вчера влязохме в Бг.

# 148
Здравейте някой знае ли дали ще има полети за Германия от утре

# 149
Трябва да летя в четвъртък, засега не е отменен.

Общи условия

Активация на акаунт