Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света?

• 48 839
  • 771
  •   1
Отговори
# 165
# 166
  • Varna
Здравейте,

Имате ли информация как стои въпросът при транзитно преминаване с кола през Германия и Австрия?
Става въпрос за пътуване другата седмица от Нидерландия до България, като обмисляме 1 нощувка в Унгария.

# 167
  • София
Май няма да може нощувка в Унгария. Искат да се излезе до 12 ч. от влизането в страната, лепели някакви стикери на колите. Виж в сайта на МВнР.

# 168
24 часа е транзита през Унгария.Лепят стикер на предното стъкло,на него пише транзит,само че ако вали дъжд ,стикера се отлепя и...Моя стикер се отлепи точно на границата като излизах от Унгария,даже си викам еййй опасни тея Унгарци,точно са го изчислили Grinning,макар че аз излязох за 4 часа,не исках изобщо да се заседявам в Унгария,че много се заяждат.Дават карта с маршрута по който ти е разрешено да минеш и на местата на които ти е разрешено да спреш за зареждане,тоалетна и т.н.Нямаш право да се отделяш от маршрута,а нощувка,освен ако  спите на паркинга на бензиностанция.Спете в Австрия или Румъния,не знам на къде ще се отклонявате след Унгария.Аз не съм спала никъде,директо ДЕ-БГ и после БГ-ДЕ,страх лозе пази.
Минаването през Германия не е проблем, границите,специално А12-3 и А73-57 съответно Холандия-Германия са отворени и не проверяват,освен ако няма акция,но много рядко.Австрия няма никакви проблеми.Може да ви спрат и питат за коя държава пътувате,но го правят избирателно.И за двете държави важи 24-часов транзит.Като цяло,моят съвет е да се изнасяте по най-бързия начин от всяка държава,особено ако сте двама шофьори.
А, има нови камери по трасето(Австрия и Унгария),спазвайте си ограниченията.

# 169
  • Varna
VanessaDE, благодаря ти много за детайлната информация. Hug
За съжаление аз не съм активен шофьор последните години и  не бихме рискували да карам, единствено мъжът ми ще шофира.
Колегите му холандци споменаха, че за да минем през Германия ще ни искат PCR тест. Според информацията в сайта на МВнР, не се коментира за тест, когато се минава транзит и се чудя какво да правим.
Доколкото разбирам скоро си пътувала и щом не споменаваш, предполагам си минала без тест.
За съжаление мерките се затягат все повече последните дни, направо съм в тих ужас как ще се приберем, а просто ни се налага.Fearful

# 170
Цитат
единствено мъжът ми ще шофира.
Колегите му холандци споменаха, че за да минем през Германия ще ни искат PCR тест. Според информацията в сайта на МВнР, не се коментира за тест, когато се минава транзит и се чудя какво да правим.
Лелеее, какъв терор! Тези ограничения ще предизвикат катастрофи! Ужасно...!:scream:
PCR тестта е медицинска манипулация и не би трябвало някой да те задължава за него. Тази медицинска манипулация носи сериозен риск за здравето. Това го изпускат да го кажат, но всеки трябва да бъде информиран и да има право на избор. Ще си замълча за това да ли изобщо има нещо общо с вируса, за да не откланям темата.
Имам една питанка, отговорът на която би могъл да ми даде човек, който е или е бил в продажбите на билети, или пък служител на летище на чек-ин.
Ако купя билети от т.А до т.Б + от т.Б до т.С на летище А ще ми регистрират ли багажа до т.С?
Мъжът ми казва, че ако направя така и самолета от т.А закъснее и не мога да хвана последният самолет ще изгоря с билета. И този вариант било по-добре са съм го купила от фирма за билети (а не както аз предпочитам от сайт), защото в този случай фирмата, която ми е продала билета от т.А до т.С ще ми намери друг билет без да плащам, но аз мисля, че не те ще ме компесират, а авиокомпанията.Thinking

# 171
Цитат
единствено мъжът ми ще шофира.
Ако купя билети от т.А до т.Б + от т.Б до т.С на летище А ще ми регистрират ли багажа до т.С?
Мъжът ми казва, че ако направя така и самолета от т.А закъснее и не мога да хвана последният самолет ще изгоря с билета. И този вариант било по-добре са съм го купила от фирма за билети (а не както аз предпочитам от сайт), защото в този случай фирмата, която ми е продала билета от т.А до т.С ще ми намери друг билет без да плащам, но аз мисля, че не те ще ме компесират, а авиокомпанията.Thinking
Много зависи. Ако са различни авиокомпании в различни алианси, няма да ти чекират багажа до края  и трябва да го взимаш. Ако са в oneworld или нискотарифни дори и с една компания пак няма да го чекират до края.
Иначе, да, на отделни билети ако закъснее първия полет губиш втория. Авиокомпанията няма задължение да те компенсира, ако билетите са отделни. Дори и от турагенция да вземеш билетите, ако са отделни губиш. Само american airlines ще те третират като че си с един билет. Остави си 3-4 часа между полетите.
Само Kiwi твърдят, че ще се погрижат за теб, ако вземеш от тях билетите, но аз съм малко скептичен по много причини, не съм чувал някой да е успявал, но съм чувал хора са са имали големи проблеми с Kiwi и без да им закъсняват полетите...

# 172
Ella ако трябва да правите тест,то ще важи за всички държави,няма как да изискват да правите тест за всяка държава поотделно,нали.Тестове ще ви трябват, ако оставате в Германия,а вие сте транзит..Освен това,на границата никой няма да ви проверява,границите са отворени,за пред кого ще го правите този тест?
Не е проблем утре да звънна и да питам, ако ще си по-спокойна.Моята последна спирка беше Германия,при мен е друго,вие сте просто транзит.

Camino neuromancer е прав,Купи си билет от т.А до т.С с прикачване т.В,багажът няма и да го видиш до т.С,те си го контролират,чекират и т.н.
В противен случай,ти купуваш билети за два отделни различни полета,вероятно и на различни авиокомпании,но дори и една и съща авиокомпания да е,това са различни полети и дестинации.При всяко слизане си вземаш багажа,излизаш през изхода в зоната за посрещачи,после отиваш в зона излитащи,чекиране,пасконтрола...и се качваш на съвсем друг полет,багажът си е твоя отговорност в случая.

# 173
Camino, търси билет А-С направо в търсачката и ще ти даде на един билет. Тогава няма да взимаш багажа и няма да пресичаш границата, така че не те интересува в междинната държава какви са изискванията. Дори и сайта на авиокомпанията да не продава такива, може да намериш по сайтовете на агенциите, примерно opodo, expedia, lastminute. Ако са ти много зачукани полетите може и агенциите да не ти дадат на един билет, тогава ще трябва да вземеш два и задължително оставяш по 3-4 часа между полетите.

# 174
Искам да ви питам: кой вид маски ползвате в самолета или шлем е по-добре, за по-сигурна защита?
Изобщо някакви препоръки да намалим риска от заразяване на борда на самолета?

Здравейте! Наскоро един братовчед от Плевен отиде на ,,ол инклусив" в Скопие. Интересен избор, като разгледаме ситуацията с коронавируса. Както и да е, коя съм аз да го съдя! Та той си закупи интересен продукт от американския сайт Амазън. Човекът е иновативен и взе балон против коронавирус! Като голямо палто, XXL размер, но си като в сфера и си защитен отвсякъде. Ако искате, мога да потърся линк.  Странно го гледали, но сигурността е пред стила. А маските колко действат е друг въпрос...

# 175
Пътувам с еднократна хирургическа маска, като в зависимост от продължителността на полета, я сменям.
За пътуващите до Германия, днес се прибирам и засега нямаше проблем с пътуването по служебни причини.

# 176
  • BG-DE
Утре пътуваме за Германия и от един час се опитвам да направя регистрацията в сайта на Р.Кох но при верификацията все ми дава грешка да опитам пак, ако така и неуспея електронно проблем ли е да е на хартия и къде се дава?

# 177
  • София
Ние пътувахме края на ноември с Райън ер. Преди качване на самолета питаха кой не се е регистрирал в сайта Einreiseanmeldung.de и дадоха хартиени бланки за попълване. Носете си химикалки за да не търсите от други хора. След кацането докато показвахме ЛК на полицията ги взеха. Аз бях разпечатала подтвърждението от сайта в няколко екземпляра за всеки случай.
За да си спокойна пробвай от друг браузър на лаптоп, но и без това ще кацнете. Лек път!

# 178
  • BG-DE
Благодаря, най-накрая стана 😊

# 179
  • Наблизо
Aisha,ако пътуват двама човека заедно и в регистрацията е упоменат втория в съответното поле..трябва ли и вторият да си прави или не?

Общи условия

Активация на акаунт