Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света?

• 48 839
  • 771
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз направих 2 отделни за всеки. Нали ММ си тръгна 1 седмица по-рано, да си е отделно.

# 181
  • BG-DE
Аз за всеки случай регистрирах и двама ни, но и ние това се чудехме 😊

# 182
Аз като си правех моята,пишеше че за всеки пътуващ се прави отделна регистрация.Това беше преди месец,сега може друго да са измислили.

# 183
  • Наблизо
Снимайте ли баркод? Нашите нямат,но адреса на престой не е в Германия и не съм писала номера на лични документи?

# 184
В Писанец Пловдив са преустановили пул тестовете, тях ползвахме за Гърция лятото. Знаете ли сега някоя лаборатория дали прави ли пул и да издава индивидуални сертификати на английски?

# 185
  • sofia
Привет!
Бързо питане.
В неделя би трябвало да пътувам до Германия - Баден-Баден. Но от летището директно пътувам с кола за Франция.
Ще си направя ПСР тест - в петък предполагам е ок?
Някакви проблеми в Германия ще имам ли - карантина и нещо друго-? Декларации трябва ли да попълвам он-лайн?
За Франция какво ще ми трябва освен ПСР тест, доколкото чета там нямат карантина за идващите? Декларация за там трябва ли ми?
После, като се връщам тук в Бг на 3-1 карантина ще имам ли, тест..?
Благодаря, ако някой може да се включи.

# 186
  • София
За Германия не се изисква  тест на влизане, засега.
Попълни си теста Еinreizeanmedung, като напишеш адрес във Фр.
Минаваш транзит от летището към Фр. Вече там какви изисквания има не знам. Следи в сайта на МВнР за нови измемения на условията за пътуване. Да не решат като вчера за Лондон.

# 187
За влизане в Испания освен PCR-тест се признава TMA (Transcription-Mediated Amplification). Някой има ли представа какво представлява, в кои лаборатории и на каква цена може да се направи. Посочва се, че е по-евтина алтернатива на PCR.

# 188
Хайде, билетът е купен. Използвах един много известен сайт. Една авиокомпания (не много любима, ама това е), два полета. Това, което е добре да знаете е, че за транзитно преминаващи няма отвратителните изисквания  (PCR-и, регистрации и други crazy неща), които ги има за влизащите в еди-коя си европейска държава.
По-конкретно при мен, изключих като крайна спирка летище JFK, тъй като там има същите отвратителни мерки като в Европа. За щастие, наблизо има и други летища, които работят по нормален начин. Дай Боже, всичко да мине по най-добрият начин!

Честито Рождество Христово!Gift Heart

# 189
Тоест на JFK има мерки, а на съседно летище няма така ли.... а каква е разликата в мерките?

# 190
  • BG-DE
Ако става въпрос за пътуване до САЩ моя приятелка замина преди 2 седмици и специално избра полет през Истанбул, защото за всички идващи от страна в Шенген има карантина.

# 191
Тоест на JFK има мерки, а на съседно летище няма така ли.... а каква е разликата в мерките?
Само Ню Йорк иска отр. тест при влизане в страната, другите щати не, засега.
Иначе за Щатите е сложно, трябва да си техен гражданин или роднина на такъв, иначе не можеш да пътуваш през Западна Европа, дори и само да се прекачваш оттам. Трябва през Сърбия или Истанбул или някъде другаде.

# 192
Newark?

Хайде, билетът е купен. Използвах един много известен сайт. Една авиокомпания (не много любима, ама това е), два полета. Това, което е добре да знаете е, че за транзитно преминаващи няма отвратителните изисквания  (PCR-и, регистрации и други crazy неща), които ги има за влизащите в еди-коя си европейска държава.
По-конкретно при мен, изключих като крайна спирка летище JFK, тъй като там има същите отвратителни мерки като в Европа. За щастие, наблизо има и други летища, които работят по нормален начин. Дай Боже, всичко да мине по най-добрият начин!

Честито Рождество Христово!Gift Heart

# 193
  • София-Младост
За САЩ има полети и през Доха с Катарските аеролинии. Поне до Вашингтон.

# 194
Ново инфо за пътуващите до Федералната Република
Скрит текст:
Обобщение за влизането от рискова зона в Германия 28/12/20
1.Регистрирайте се чрез цифрова регистрация, преди да влезете в Германия: www.einreseanmeldung.de
2.Насочете се веднага на адреса на който ще бъдете в Германия за 10 дена карантина.Тази карантина не се отнася за хората които ще бъдат в провинция Северен Рейн-Вестфалия,но при тях е изискването на задължителен тест преди или след 24 часа.От 11/12/20 Германия признава и бързите тестове от лаборатории в ЕС.
3.По време на карантината е забранено излизането от къщата или апартамента и приемането на посетители. Нарушенията ще се наказват с глоби.
4. Домашната карантина обикновено може да се прекрати с отрицателен резултат от теста най-рано след 5 дни.
Важно: Моля, спазвайте и карантинните правила на провинцията си.На тази страница има всички сайтове на здравните служби на отделните провинции https://www.auswaertiges-amt.de/de/quarantaene-einreise/2371468? … m0x0TDdqYp57ZcXJs

Общи условия

Активация на акаунт