Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света?

• 48 838
  • 771
  •   1
Отговори
# 195
  • Berlin
Днес кацнах на летище Кьолн-Бон... според последната наредба на Северен Рейн Вестфалия трябваше да си направя тест веднага. Отивам да си взема багажа и какво да видя - табела на която тече инфо как тест се прави най-малко 5 дни след пристигане.
Е кое сега е вярно? Снимах табелите ако се стигне до проблем...

# 196
Кацаш на летището,правиш бърз тест и си бегаш,какво има да гледаш табелите.Ако някой застрелян служител е написал грешно информацията пак ли ще се довериш? Като си снимала табелите нищо не доказваш.Ако не си направила теста,имаш още време,звъни утре на здравните и им кажи за случая.

# 197
Ако те пуснат да излезеш от летището си свиркаш, ако не те пуснат правиш каквото кажат. Щом така и така си там...

# 198
  • BG-DE
Тази карантина всъщност откога се брои, от деня в който си кацнал или от следващия?

# 199
Кацаш и се прибираш направо в къщи,така е по правилата,т.е. карантината тече откакто си кацнала.

# 200
  • BG-DE
Супер, така по ме устройва 😊 значи още един ден ни остава 😊

# 201
Да напомня на пътуващите за САЩ и Канада през Истанбул, че се иска ПСР тест и за транзитно преминаващите през летището.
https://www.google.ca/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2020/12/28/309 … D0%25B8%25D1%258F

# 202
  • Berlin
Кацаш на летището,правиш бърз тест и си бегаш,какво има да гледаш табелите.Ако някой застрелян служител е написал грешно информацията пак ли ще се довериш? Като си снимала табелите нищо не доказваш.Ако не си направила теста,имаш още време,звъни утре на здравните и им кажи за случая.

А, ще го направя теста днес, даже е на промоция от 40€ сега Smiley
Въпросът не е там. Никой не спомена за тест нито в самолета, нито на паспортен контрол. Единствено проверяваха по 100 пъти дали имаш Einreiseanmeldung, друго не. На всичкото отгоре тече подвеждаща информация на цялото летище и то на какви ли не езици (немски, английски, турски и пр.)
Ами малоумна работа.

# 203
Да ви кажа това с тестовете е бошлав работа. За Коледа летях до Малта от Брюксел, имаше изискване за тест и аз го направих предварително. На летището в Малта беше пълен хаос и неорганизираност и кой имал тест, кой нямал- всички ги пуснаха. Връщам се във Брюксел и трябва да съм в карантина, но НИКОЙ, пак казвам никой нямаше за проверка, нито декларации някой поиска, хората си минаха съвсем спокойно, за туристите се искаше тест, никой не провери кой има и кой няма. Така че никой не е в карантина и никой не беше с тест, а всички минаха... Само на думи е всичко, поне това което аз видях... Скоро една българка също сподели, че тия дни е пътувала от БГ и също никой нищо не е поискал при кацане и в двете посоки...

# 204
Penny те не са длъжни да уведомяват и контролират кой има тест и кой трябва да има,това не влиза в тяхното задължение.Мисля,че само Турските Авиолинии имаха такова изискване и практика.Даже като щях да летя за Истанбул,изрично от компанията уведомиха,че без тест няма да качват пасажери на самолета.На другите им е все тая.

Lunna то бошлаф,но 25 000 Евро е глобата при нас,ако те хванат гориш.Лошото е,че не се знае на какъв принцип избират при кого да отидат и кого да проверят.На летището никой не ти иска тест,той се показва/доказва пред здравните.А декларацията я показваш на пасконтролата,поне така е при нас.Имаше кацащи без декларация и ги върнаха да си ги напишат.Отделно,от здравните поне на мен ми бяха пратили по имейл указания какво да правя,така че,не е баш бошлаф

# 205
Penny те не са длъжни да уведомяват и контролират кой има тест и кой трябва да има,това не влиза в тяхното задължение.Мисля,че само Турските Авиолинии имаха такова изискване и практика.Даже като щях да летя за Истанбул,изрично от компанията уведомиха,че без тест няма да качват пасажери на самолета.На другите им е все тая.

Lunna то бошлаф,но 25 000 Евро е глобата при нас,ако те хванат гориш.Лошото е,че не се знае на какъв принцип избират при кого да отидат и кого да проверят.На летището никой не ти иска тест,той се показва/доказва пред здравните.А декларацията я показваш на пасконтролата,поне така е при нас.Имаше кацащи без декларация и ги върнаха да си ги напишат.Отделно,от здравните поне на мен ми бяха пратили по имейл указания какво да правя,така че,не е баш бошлаф

За Германия може да е друго...  Лошото е, че по този начин няма да намалят болните, защото мерките не се спазват и на хората тук не им пука. Въвеждат мерки, но после нямат капацитет да следят кой спазва и кой не... Няма вече и паспортна проверка на летището, няма и служители, които може да попиташ нещо, всички сякаш са се изпокрили някъде...Което за мен е странно, но е факт...

# 206
  • София
Значи - браво на турците! Пазят си персонала на авиолиниите и местните граждани. В много извънредни случаи съм виждала сериозно отношение от тяхна страна. А все ги плюем...
Началото на декември бях в Германия 2 седмици, уж да спазя карантината. Никой не ме потърси и провери, не че щеше да ме намери. Обикалях си на воля из града и околностите. Е, имах бг. ПСР тест, но поради друга причина.

# 207
  • BG-DE
Ние пътувахме на 20.12. за Баден-Баден, още преди да се качим в самолета ни питаха дали сме се регистрирали и на тези, които не бяха им дадоха формуляри. Мейл от здравната служба нямаме и досега никой не ни е проверил, а утре ни изтича 10 дневната карантина.

# 208
  • София
Няма и да те проверят, нали това писах в горния пост за същия град.

# 209
  • Berlin
Никой не проверява, вече 3 пъти бях в карантина в Германия заради пътувания до рискови държави. Никой не ме е търсил.

Общи условия

Активация на акаунт