Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света?

• 48 859
  • 771
  •   1
Отговори
# 105
Може ли някой да ми отговори как стой въпроса с пътуване до Австрия. Какви са изискванията за да отида до там

# 106
Моля, препоръчайте лаборатория за ПСР на английски. И по възможност да става от днес за утре. Благодаря!

# 107
  • СОФИЯ
Може ли някой да ми отговори как стой въпроса с пътуване до Австрия. Какви са изискванията за да отида до там
Австрия и мен ме интересува. На сайта на нашето външно министерство намирам само това като последна иф
https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/26804

# 108
  • Mediterraneo
ПСР на различни езици ли се прави?! Стига, де!

# 109
Не очаквам в Испания да могат да разчитат резултата на Бг.

ПСР на различни езици ли се прави?! Стига, де!

# 110
  • София
В централната лаборатория на Рамус Дружба издават документа на англ. При плащане казахме, че го искаме за пътуване. Има и спешен тест 200лв

# 111
А предварително ли трябва да се обадя в лабораторията за да запазя час за тест за ковид? Колко дни предварително?
Около Коледа дали работят лабораториите? Рамус, цибалаб?

# 112
  • Sofiа
В Геника дават резултати на английски и стават от днес за утре.
Работят със записани часове (както и без) и сайта им е доста user friendly 😉

# 113
  • Mediterraneo
Какво му има да се превежда на PCR +/-? Или както се изписва позитивен, негативен, не знам, честно казано. ПСР си е ПСР на всички езици.

# 114
Къде имаше списък с лабораториите на които признават резултатите при пътуване в чужбина?
Помня, че бях гледала някъде преди, но сега не мога да го открия.

# 115
  • София
Искат имената да са изписани като на ЛК. Отидохме без час в Рамус Дружба, нямаше хора към 14.30ч. четвъртък. Резултата беше готов в петък 9.30. Проверих в сайта и го взех на място. Принтират го в момента.

# 116
  • BG-DE
Здравейте, живеем в Германия но ни се налага да отидем до Бг за седмица и като се върнем ще бъдем 10 дневна карантина, някой има ли представа дали минават на проверки и кой минава?

# 117
  • София
Днес ми е 11 ден в Германия, никой не ме е потърсил. Може да си направите тест на 5тия ден и с него карантината приключва. Това за Баден Вюрт.

# 118
  • BG-DE
Благодаря, и ние сме в тази провинция, а след 10-я ден тестът задължителен ли е или и без него карантината свършва?

# 119
Menerva,ако стоиш 10 дни под карантина,след като изтекат няма нужда от тест.Ако искаш,на 5-ия ден си правиш тест,като получиш резултата,ако е отрицателен,веднага си свободна.Теста е безплатен,не виждам смисъл да седиш затворена 10 дни,аз едва изкарах 7,докато излезе теста.
Мои колеги два пъти бяха под карантина,и двата пъти ходиха от Gesundheitsamt да ги проверяват.Имам съседи румънци,тях пък 7 човека отбор дойде да ги проверява.При мен за 7 дни никой не дойде.Не знам на какъв принцип избират къде да ходят

Общи условия

Активация на акаунт