Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света?

• 48 540
  • 771
  •   1
Отговори
# 630
Ще попълним Sworn statments, а за Pasenger location form пише, че е необходима ако оставаме повече от 48 часа в страната.
В случая ще е така, но проблема е кой къде да се регистрира. Престоя в болницата ще е 3 дни. За придружителите има  запазени нощувки в хотел. Но не са 7 дни, а по-малко.

А иначе със самолет е най-лесно, но цената на билетите, трансфера от летището до града плюс още разходи за транспорт и болнични такси е почти непосилна за нас. С кола би трябвало да излезе по-евтино.

Утре ще звъня в МнВР, ще се опитам да сесвържа с клиниката, но осврн с ковид трябеа да се съобразявам и с Великден и с неработещ секретар в клиниката....

# 631
  • София

А иначе със самолет е най-лесно, но цената на билетите, трансфера от летището до града плюс още разходи за транспорт и болнични такси е почти непосилна за нас. С кола би трябвало да излезе по-евтино.

Наистина мисля, че трябва да сметнете още веднъж. За произволна дата ( 5 май ) билетът с ръчен багаж е 34.50 лева с Уиз до Шарлероа. С кола трябва да нощувате някъде, магистрални такси, винетки. Помислете го пак

# 632
Много сложно стана всичко. Бетер от соца

# 633
Някой попълвал ли е онлайн форма за влизане в унагрия и Германия?
Става въпрос за транзитно преминаване?
Обадих се на телефоните в МнВР, от там ми казаха да чета на сайта.
Но на сайта пише, че няма проблем транзитно преминаване, има преглед, трябва пср и така...

# 634
  • София
Да, редовно попълвам формата за адрес на пребиваване в Германия.
Тя поне е лесна, има я и на различни езици. На летището от полицията проверяват документите и вземат разпечатания лист с адреса. До сега никога не са ме проверили дали спазвам карантината.

# 635
Въобще не мисля, че има смисъл да звъните в МВнР, те са класически държавни служители....

# 636
Въпроса ми е за формуляр за транзитно преминаване.

След един месец комуникации с държавни служители се моля повече никога да не ми се налага да търся помощ от тях! От над 20 човека, с които водих разговори само 1 момиче беше на място и съдействаше по всякакъв начин!

# 637
  • Berlin
Някой пътувал ли е с антигенен тест до Германия? Или само ПСР признават?

# 638
  • Italia
Някой пътувал ли е с антигенен тест до Германия? Или само ПСР признават?

Не съм пътувала, но официално трябва да го признават:
Цитат
Всички пътници по въздух са предмет на изискването за изпитване на COVID-19 преди заминаване.
Изпитването трябва да се проведе в рамките на 48 часа преди пристигането.
Приети тестове: PCR, TMA, LAMP, бърз антиген. Тестовете за антитела не се приемат.

Ще пусна пак линк към сайта за пътуване в ЕС:
https://reopen.europa.eu/bg/

Задавате начална и крайна държава, има опция и за добавяне на транзитни държави по пътя.

# 639
Нова заповед за влизане в България от 1 май.
Накратко, влиза се с ваксина, доказателство за преболедуване или тест (пср или антигенен).
Карантината за български граждани и постоянно пребиваващи вече освен с пср тест, може да се отменя и с антигенен до 24 часа, направени тук.

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 20:16 от Розова маслинка

# 640
Еми то няма как да излетим без да си направим тест,освен някой с автомобил да се промъкне през границите.
Но,все пак браво на господата бг политици,най-накрая разбраха, че съществува и антигенен тест.
За пътуващите с Райънеър,преди да пристигнете на летището,не забравяйте да си качите в сайта резултата от теста и декларациите!

# 641
От България до Белгия с кола никъде не ми поискаха теста.
В Австрия ми искаха медициски документи, удостоверяващи пътуването. Сърбите ни ровиха в багажа, но пср не поискаха.

# 642
В България сме. На 4 май си тръгваме за Франция. Мъжа ми се притеснява да минем през Сърбия, защото ровят в багажа. Остава вариант през Румъния. Тестове не сме правили и няма да правим. Транзит сме за Франция. Там ако искат, може и карантина да изкараме.

# 643
На нас унгарците ни ровиха в багажа, със сърбите нямаше проблем.

# 644
На нас унгарците ни ровиха в багажа, със сърбите нямаше проблем.
Унгарците винаги ровят в багажа. Не просто поглеждат, а екипирани с ръкавици, обръщат всичко наопъки. Всички коли преравят. Затова на границата там се чака. На изход от страната искат разписка за платена винетка. Сърбите рядко го правят.

Общи условия

Активация на акаунт