Лотария "Зелена карта" 2022

• 84 709
  • 1 233
  •   1
Отговори
# 1 200
Лъки 109 визи са издадени за ДВ2020 статистиката за дв2021 още я няма. Simple Smile
[/quote]
Абе и аз се усъмних, но честно казано 2021 бяхме 348 изтеглени, не знам колко от тези кейса са минали интервю, няма да са и половината дори.

# 1 201
Ей големи са схеми, ето разликите в инструкциите между ДВ2022 и ДВ2023
Връзват си гащите, защото ако има дела, както с ДВ20 и ДВ21 да има с какво да се измъкнат. По - добре да я закриват тази лотария и да не си играят с надеждите на милиони.

# 1 202
Като гледам доста хора пиха "студена вода" с ДВ2021. Доста жалко. Но от България до сега никой не е "изревал". Скоро излезна и статистиката за издадени визи за ДВ2020 за България, издадени са 109 визи от 343 изтеглени (т.е. 343 изтеглени това означава че всеки изтеглен може да има членове на семейство). По груби сметки само 50 изтеглени ( 109 визи деля на коефициент 2.2) от тези 343 са продължили и са получили визи. Много странно.

Според мен сметките са малко по-различни:.
Например за 2022г. са изтеглени общо 220 човека. Това са всички хора (не случаи), така както са кандидатствали в лотарията (заедно с техните членове на семействата), което прави около 100 кейса. По статистиката на Саймън, около половината случаи не продължават процеса. Което значи, че   около 50 случая ще продължат процеса (заедно със семействата около 100 човека). Това би трябвало да означава около 50 интервюта от ноември 2022г. до септември 2023г. (за октомври до колкото разбирам няма данни за насрочени интервюта в световен мащаб).

За 2021 бяха, ако не се лъжа 348 изтеглени, което прави около 150-160 случая. Според последните данни до 30.09.2021 са минали 45 случая (99 човека общо). И ако сатистиката на Саймън е вярна, то  от около 175 човека, са минали 99, което не е чак толкова зле в предвид обстоятелствата. Simple Smile

# 1 203

Например за 2022г. са изтеглени общо 220 човека. Това са всички хора (не случаи), така както са кандидатствали в лотарията (заедно с техните членове на семействата), което прави около 100 кейса.
Как така 220 човека изтеглени не са 220 кейса?! Всеки изтеглен има кейс номер, с който продължава напред. След това този човек, може да се яви с още 2,3,4 члена на семейството си и да получи съответен брой визи, за неговия кейс номер.

# 1 204

Например за 2022г. са изтеглени общо 220 човека. Това са всички хора (не случаи), така както са кандидатствали в лотарията (заедно с техните членове на семействата), което прави около 100 кейса.
Как така 220 човека изтеглени не са 220 кейса?! Всеки изтеглен има кейс номер, с който продължава напред. След това този човек, може да се яви с още 2,3,4 члена на семейството си и да получи съответен брой визи, за неговия кейс номер.
220 човека са броя на селектираните, заедно с техните производни(съпруг/съпруга/деца), не броя на случаите(кейс номерата), което е нещо друго.
Тук е обяснено всичко много добре: Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=9NhbLPti9MQ

# 1 205

220 човека са броя на селектираните, заедно с техните производни(съпруг/съпруга/деца), не броя на случаите(кейс номерата), което е нещо друго.
Тук е обяснено всичко много добре: Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=9NhbLPti9MQ
Аз лично преминах процеса и съм наясно, какво е кейс номер.

# 1 206
  • Sunshine state
Лъки е права - ако има 220 човека изтеглени , то те всички си имат кейс номер. Отделно са тяхните бенифициенти, тоест роднини. Изтеглен=кейс номер. 👍🏻

# 1 207
Лъки е права - ако има 220 човека изтеглени , то те всички си имат кейс номер. Отделно са тяхните бенифициенти, тоест роднини. Изтеглен=кейс номер. 👍🏻
Toчно това обяснява и Саймън във видеото, как тази година са твърде много селектирани, и големите номера може да пият студена вода, именно защото малките кейс номера ще дръпнат визи (отново 55 000, а не повече както се говореше от демократите предизборно).
Тъй де, томато, томейто.

# 1 208
Здравейте Simple Smile Обикновено само чета и то спорадично.  Бях активна в all bg преди време. Но ми направи впечатление, че някои от вас доста рязко се отнасят към информация, която е вярна, но явно не се разбира напълно процеса и т.н. wording, който DOS използва.

Лъки и Пупитка не са прави в случая. Лили обясни нещата правилно, освен това даде линк към видео на Саймън. Ако скипнете на минута 5:45 от видеото, той говори точно и конкретно по темата. Моля изгледайте го.

Ако трябва да обобщим нещата - има три цифри, които са ни предоставени от виза бюлетина.

119,021 applicants - като апликант е човек, който е или principal или derivative. Тоест това са хората, които са участвали и включили семействата си (и са изтеглени заедно съответно един кейс номер на семейство ( или сам човек)).  Т.е. всички вписани лица са включени в тази цифра.

7,336,302 qualified entries - това са всички, които са подали заявление

13,191,296 with derivatives - всички подали заявление със включено семейство.

Единственото, което не знаем е колко principal applications има изтеглени. Това може да се предположи по математически път. Ако разделим 13 мил на 7 мил (образно казано) ще получим фактор от 1.8 , който ако приложим към броя на апликантите ще имаме идея колко кейс номера има общо. Това разбира се не е точна цифра и факторът се различава в зависимост от региона.

Тези неща са дъфкани вече от години и поне едно време Саймън имаше цялото нещо обяснени в блога си.

За България тази година цифрата е 220 - това са principal + derivative selectees.
Успех на всички!

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 02:36 от Elie

# 1 209

Лъки и Пупитка не са прави в случая. Лили обясни нещата правилно, освен това даде линк към видео на Саймън. Ако скипнете на минута 5:45 от видеото, той говори точно и конкретно по темата. Моля изгледайте го.

Отидох и го изслушах, защото мразя да се излагам.
В случая СаЙмън говори за броя изтеглени за 2022.
119к или там колкото са
това не са кейс номера. Това са хора, които ще се явяват за визи.
С Пупитка казваме, че кейс номер има САМО изтегления/титуляр.
Номера представлява EU2022XXXXX.
ЕДИН човек от семейството получава този номер, и със него жена му/мъжа му + деца ако има ще се явят (да даде Господ).
И съответно видео, НЕ е обяснително за какво е кейс номер и какво е селектий.
Надявам се че ме разбрахте. Кейс номер има само изтегления.

# 1 210

Отидох и го изслушах, защото мразя да се излагам.
В случая СаЙмън говори за броя изтеглени за 2022.
119к или там колкото са
това не са кейс номера. Това са хора, които ще се явяват за визи.
С Пупитка казваме, че кейс номер има САМО изтегления/титуляр.
Номера представлява EU2022XXXXX.
ЕДИН човек от семейството получава този номер, и със него жена му/мъжа му + деца ако има ще се явят (да даде Господ).
И съответно видео, НЕ е обяснително за какво е кейс номер и какво е селектий.
Надявам се че ме разбрахте. Кейс номер има само изтегления.

Лъки, разбрахме се Simple Smile
Точно за броя изтеглени става дума. Постигаме съгласие, че това не са кейс номера  и си напълно права за останалото Simple Smile Целия ми пост имаше тази цел.
Едно нещо искам да спомена - selectee не се използва като дума в бюлетина. Ние си я използваме и от контекста се разбира дали се говори за апликанта или апликант + семейство. Забележи, че те използват applicants registered.

Всъщност спора започна от това, че беше казано, че България има 220 изтеглени. Но това не са 220 кейса. Това са principal + derivatives, които са registered applicants така да се каже, като всеки титуляр си има номер и останалите от семейството приемат същия номер Simple Smile Тази цифра 220 е част от тези 119к, за които говорим.

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 03:09 от Elie

# 1 211
Малко са, дано да имат шанс всички да се явят.
Значително по малко от предходната година.

# 1 212
Здравейте Simple Smile Обикновено само чета и то спорадично.  Бях активна в all bg преди време. Но ми направи впечатление, че някои от вас доста рязко се отнасят към информация, която е вярна, но явно не се разбира напълно процеса и т.н. wording, който DOS използва.

Ако трябва да обобщим нещата - има три цифри, които са ни предоставени от виза бюлетина.

119,021 applicants - като апликант е човек, който е или principal или derivative. Тоест това са хората, които са участвали и включили семействата си (и са изтеглени заедно съответно един кейс номер на семейство ( или сам човек)).  Т.е. всички вписани лица са включени в тази цифра.

7,336,302 qualified entries - това са всички, които са подали заявление

13,191,296 with derivatives - всички подали заявление със включено семейство.

Единственото, което не знаем е колко principal applications има изтеглени. Това може да се предположи по математически път. Ако разделим 13 мил на 7 мил (образно казано) ще получим фактор от 1.8 , който ако приложим към броя на апликантите ще имаме идея колко кейс номера има общо. Това разбира се не е точна цифра и факторът се различава в зависимост от региона.

Тези неща са дъфкани вече от години и поне едно време Саймън имаше цялото нещо обяснени в блога си.

За България тази година цифрата е 220 - това са principal + derivative selectees.
Успех на всички!
Това е статистиката за DV2022, която си ползвала от виза бюлетина за месец Август. ето какво пише:
Цитат
Approximately 119,021 applicants have been registered and notified and may now make an application for an immigrant visa. Since it is likely that some of the first *55,000 persons registered will not pursue their cases to visa issuance, this larger figure should ensure that all DV-2022 numbers will be used during fiscal year 2022 (October 1, 2021 until September 30, 2022).
Винаги теглят повече от колкото може да получат визи в случая теглят 119,021 КЕЙС номера. За това е и виза бюлетина и не всички стигат до интервю. Как в случая ще уведомят 3 годишното ти дете че е изтеглено?
Давам пример:
Пенка и Иван имат 3 деца - Иван го теглят и би трябвало да вземат 5 визи с кейс номера на Иван ( за Иван, за Пенка и 3-те деца), Иван казва на Пенка "Стягай куфарите отиваме при Гошо в Чикаго аз ще карам камьон"да ама Пенка казва на Иван "Иване глей си работата, кой ще гледа мама,  имам и добра работа в Кауфланд, вече ми дават и 100 лева купони, къде ще търсим училище за Петко и градини за Марийка и Пешо, дума да не става заминавай сам". На Иван му увисва носа и се отказват. Техния случай освобождава 5 визи и следващите, които са на ред са Ангелина, Стоян, Станимир, Йордан и Коста, те пък предната година са били на бригадата в САЩ и си викат, що да не се пробваме с лотарията, тука в САЩ е яко. Тях ги теглят и автоматично 5 кейс номера си взимат 5-те визи на Иван Пенка и трите им деца който кейс номер на Иван е бил преди кейс номерата на  Ангелина, Стоян, Станимир, Йордан и Коста.
ПС: Имената и ситуациите са авторска измислица! Simple Smile

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 11:02 от Scott

# 1 213
Здравейте,преди съм срещала клип на BritSimon как се попълва апликацията за зелена карта,но не мога да го намеря.Някой дали може да изпрати линк?И най-вече ме интересува как си попълвате адреса,когато живеете в блок,защото неговия клип е с номер на улица и къща,а аз трябва да задам номер на блок,етаж и т.н.Слагат ли се запетаи при изброяването и други знаци?Извинявам се ако въпросите Ви се струват глупави,но не намирам информация за това.Бих се радвала ако някой от спечелилите сподели опит Simple Smile

# 1 214
Здравейте,преди съм срещала клип на BritSimon как се попълва апликацията за зелена карта,но не мога да го намеря.Някой дали може да изпрати линк?И най-вече ме интересува как си попълвате адреса,когато живеете в блок,защото неговия клип е с номер на улица и къща,а аз трябва да задам номер на блок,етаж и т.н.Слагат ли се запетаи при изброяването и други знаци?Извинявам се ако въпросите Ви се струват глупави,но не намирам информация за това.Бих се радвала ако някой от спечелилите сподели опит Simple Smile
На първата страница са отговорите на въпросите ти.

Адреса си го пишеш както си е по ЛК. В България повечето сме живели в блок.

Общи условия

Активация на акаунт