Лотария "Зелена карта" 2022

• 86 854
  • 1 233
  •   1
Отговори
# 195
Какви са изключенията за подаване на декларация? Ако имате ползена информация, може да помогнете на идващите тепърва.

# 196
Pupitka
 мисля че има мъдрост в думите ти. Може би няма да звъня повече на IRS най много да си самодокарам някой проблем.

Ianajar ще пробвам с tax transcript, имам телефон американски, банкова сметка Американска, адрес американски, кредитни карти американски.
А за моят случай в който не е било задължително да подавам данъчна декларация след като съм работил Легално, мисля да не споделям в правото съм си, това че не знаете че има такива случаи не значи че те не съществуват.

# 197
  • Sunshine state
Не звъни тогава. Ясно е, че не е легално. Обаче да знаеш, че рискуваш да те хванат и после да ти фраснат огромна глоба за back taxes.

# 198
Пупитка, укриване на данъци ще е само, ако е заработил толкова, че да дължи данъци.

Лена, имаш право да не подаваш декларация "if your income does not equal or exceed $10,400, nor do you owe any special taxes or have any special situations that require you to file".
Ако си получавал легална заплата и от нея са ти удържали данъци, трябва да подадеш данъчна декларация, най-малкото, за да ти ги върнат, ако доходът ти е бил под облагаемия минимум, както обикновено става с бригадирите.

Да добавя за нови зеленокартовци - ако живеете тук, задължително си подавайте данъчните декларации. Много са лесни за попълване и като законно пребиваващи имате право на данъчни кредити за непълнолетни деца, за студентски статут, ако плащате за обучение за себе си или децата си и така нататък. Колкото по-ниски са доходите ви, толкова по-големи суми можете да получите (до определения максимум, разбира се), плюс сумите от надплатени данъци, които ще ви върнат.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 17:37 от ianajar

# 199
  • Sunshine state
Може и по-малко от това да е заработвал. Не знам. Но ето, че отговор на въпроса получи - не си файлвал такс ретърн, съответно IRS нямат инфо за теб.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 17:46 от Pupitka

# 200
  • София, България
Бих Ви помолила най-любезно да прехвърлим акцента на разговора върху нещо друго.

usatoday, очевидно няма как да получите информация в тази тема за казус, който е специфичен за вас и е толкова рядко срещан, че хора живеещи в САЩ от години не са запознати с него.

Темата е за хора, които кандидатстват тепърва в лотария за спечелване на зелена карта и има някои спечелили вече, които са готови да помогнат на новоспечелилите при нужда и дълбоко запознатите са малко.

Pupitka, а да попитам във Флорида стандартът един и същ ли е между Маями и където си ти? Има ли разлика между отделни градове? Знам, че има разлика между щат и щат, но Маями е голям и известен град и там може да е по-скъпо от останалите места във Флорида.

# 201
Ние бяхме 4 години в предградие на Форт Лодърдейл. Югоизточна Флорида според мен е много различна и като стандарт и като култрурни особености. Има една ивица покрай магистралата I95, която не е толкова скъпа, но идва с много криминални прояви и лоши училища. Познати семейства се преместиха на север от Палм Бийч или около Тампа, заради трафик и цени на имоти.

# 202
  • София, България
Просто си давам сметка, че това колко пари биха били достатъчни за човек за преместване в САЩ са много индивидуални спрямо избора на щат и град. Моят най-добър приятел, когато спечели ЗК първо отиде в Сейнт Луис, Мисури, после в Чикаго, Илинойс, а сега е в Маями, Флорида. За мен има някаква градация. Ако аз спечеля зелена карта (дай Боже), то за мен ще е по-лесно, защото ще започна директно от Маями, Флорида, защото вече ще имам най-добрия си приятел, при който ще остана в началото. Тъй че има значение дали имам познат и колко пари мога да заделя, защото някой може да иска да отиде в Калифорния, ама ще е трудно от България в Калифорния директно, не и невъзможно.

# 203
Дали все още е възможно да се намери примерно работна виза за IT?

Тисси, имай предвид, че току-що промениха процедурата за даване на работни визи. Досега имаше изискване заплатата, на която те наемат, да отговаря на едно от четирите разрешени минимални нива (за да не подбиват чуждестранните работници заплатите на местните). Съвсем неотдавна - аз вчера го четох - обявиха, че я променят, като вече първо ще се дават визи на работниците, на които се предлагат договори със заплата на 4то ниво, най-високото, и ако останат визи, те ще се разпределят по другите нива по низходящ ред, до изчерпване. На практика това означава, че отсега нататък работни визи ще се дават само за много ценни кадри с достатъчно внушителни заплати. Ето тук можеш да провериш каква би била заплатата за 3то и 4то ниво за твоята професия в щата и района, където искаш да живееш и съответно като си наясно със заплатите в твоята сфера, да прецениш доколко би било възможно да ти предложат такава.

За моята сфера (университетски преподаватели) това вече означава, че новозавършилите тук доктори няма да имат никакъв шанс да бъдат наети да преподават в университет, което е много жалко.

# 204
  • София
Някой изтеглен последните години нека да ми даде на ЛС локация на фото в София да ида да се снимам, че то не остана време до 10ти?

# 205
Някой изтеглен последните години нека да ми даде на ЛС локация на фото в София да ида да се снимам, че то не остана време до 10ти?
Миналата година ме изтеглиха.  Фотото където се снимах вече не съществува, но снимката на детето беше от туристическата и виза (снимахме я в едно фото в Лозенец, при един чичко)

# 206
  • София
Снимаме се винаги във Фото Свят нс Витошка срещу Макдоналдс, цена 15 лв за снимка, снимките са проверени през съответните програми и просто ги прикачам в апликацията.

# 207
Чудесни новини за работните визи, поне за ИТ! В Калифорния под $100K и без това почти няма как да започнеш, което попада в категория 3.

Като цяло последните години откакто е Тръмп на власт беше доста трудно да се вземе работна виза, дори и да си добър ИТ специалист. Пазара е залят с евтини индийци, а това за ‘професионалните’ им умения може да го каже само човек, който никога не е работил с тях в тази сфера.
Дори и за индийците не е толкова лесно, разпитвала съм ги и повечето които са там първо са отишли в щатите да учат, после стаж в местна компания, после работна виза и много от тях ги мотаят повече от 10г за гражданство.
Досега не съм чула за случай някой да си е пускал св-то от Индия и хоп- заповядай работна виза.
И аз, и мои познати - все доказани специалисти (разбирай с оферти за работа в Европа) от години пускаме св-та в щатски компании, досега дори до интервю не се е стигнало. В момента в който видят, че не си в щатите директно отпадаш от подбора.

Тиси, и мен ме интересува дали ще се развива ИТ сектора във Флорида, това е другият ми любим щат, но досега като съм гледала обявите за работа са чуствително по-малко. Надявам се да се развие, данъците са много по-ниски там.

Пупитка, бих се радвала да разбера като цяло как ги преживявате, има ли страх и масова паника, защото това си е регулярно събитие в живота ви?
Имах късмета да съм в Маями точно когато Ирма върлуваше и беше незабравимо преживяване... магазините се опразниха като за пред криза, безкрайните колони по магистралите с всички, които в последния момент решиха да се изнасят, как моите приятели си накупиха пушки от Dick’s ‘за всеки случай’, три дена без ток...
Определено незабравимо 😅

# 208
Здравейте, ще кандидатсваме за първа година, като ще подава само мъжа ми апликация. Искам да попитам освен негова снимка, трябва ли снимка и на детето?

# 209
Здравейте, ще кандидатсваме за първа година, като ще подава само мъжа ми апликация. Искам да попитам освен негова снимка, трябва ли снимка и на детето?
Да трябва да има снимка и на детето и на всички негови деца под 21 (ако има такива и от предишен брак). Ако имате сключен граждански брак трябва да се прикачи и ваша снимка в апликацията.

Общи условия

Активация на акаунт