Лотария "Зелена карта" 2022

• 86 842
  • 1 233
  •   1
Отговори
# 180
BTW някой знае ли как да получа достъп по Интернет ме интересува, за това да получа информация за моят персонален файл в IRS. За да мога да проверя моята лична информация като адрес, имена, дата на раждане, и дали по файл дължа нещо към IRS. На място няма как да отида тъй като не съм в US. По телефон пробвах но като разговарях с IRS по телeфона служителка ме попита да се интeндифицирам с личната си информация и моят SSN. След което ми заяви че не съм дал правилен отговор на някой от въпросите които ми е за дала (а тя ме попита за SSN, full names, address, DOB) и ми заяви че не може да ми даде информация за този файл (тоест моя). Информацията която дадох е вярна. Това единствено значи че някаква част от моята лична информация в моят файл в IRS не е вярно въведена или по някакъв начин манипулиран не знам. За това искам да знам някой знае ли как да получа достъп до моят персонален профил в IRS чрез Интернет и да видя какво данни има въведени за мене в базата данни на IRS. Благодаря предварително както се казва ако някой може да даде работещ отговор на въпроса.

# 181
За първа година ли участваш в лотарията?

# 182
Спечелването на зелена карта е едно, идването тук е голям стрес.
Хубаво е предварително да проучите Здравните застраховки-какво покриват, за зъболекар....спечелилите предварително да се "стабилизират здравнвно" преди да дойдат за да са ориентирани и поне близките 1-2 месеца да не им се налага посещение. Хубаво е да се проучи здравната система, да не се чудят каква е разликата между ърджън кеър и емърджанси рум...из форумите ги няма тези обяснения а са важни.
Може би е хубаво в темата освен зелен и карти да се обсъждат и тези неща. Същото е и с наемане на "квартира", има различни условия, мейтанс дето в бг не сме свикнали с тези условия.
Във всеки щат нещата са различни. Аз съм в Южен щат. С езикова гимназия имах проблем първоначално с езика-смесица от испански с английски, сленг. Хубаво е да се проучва избрания щат. Въпреки езиковата ми гимназия нищо не вдявах какво ми говорят. Нищо общо с книжовния английскии /британски/ учен в училище.
 За училищата също е различно, системата е различна-елементарни, мидъл скъл, хай скул....
Подгответе си имунизационите картони на децата-преведени, във всеки щат има различен стандарт , педиатър на детето дали да има или общ практикуващ....това са неща важни !

Спечелването на ЗК е най-простото....после идват SSN number, данъчни декларации, намиране на работа.
Отплеснах се, но вместо да се дървим един на друг е по-добре да се споделят тези неща за да помогнем на хората навлизащи в материята... Аз съм във Флорида ако мога да помогна на някой да свирка Simple Smile

Също е важно ако имате домашни любимци-ваксини, аз прелетях океана с 2 котки. Повечето "Квартири" позволяват до 2 животни, има такса-еднократна или месечна, 3 животно е възможно като "емоншъл съпорт анимал. В сащ каквото и да е животно обикновено най-важната ваксина е за бяс, в повечето щати са препоръчителни. На котараците бях била ваксина за бяс, след това бях пускала изследване за антитела в германия  за да мога да ги докарам-това искаха за тоя щат. Поручвайте добре нещата. Желая късмет на всички!
Бих добавила, че е адски важно да имате близки на терен,
хора които да ви помогнат. Ние още не сме тръгнали, обаче сме в контакт с близки и приятели там. Посрещане, квартира, застраховки, кола, ССН, кредитни карти, кола, работа...Сам без помощ сигурно е почти невъзможно.

# 183
  • Sunshine state
BTW някой знае ли как да получа достъп по Интернет ме интересува, за това да получа..
Такси подавали ли сте тук?

# 184
моят персонален файл в IRS.

Данъци плащал ли си в САЩ?
Информацията, която търсиш, е tax transcript и тя не може да се получи по телефона или лично. Може онлайн или по пощата. Ето тук двата варианта и каква информация ти трябва за тях: https://www.irs.gov/individuals/get-transcript

За получаването онлайн трябва да имаш активен телефонен номер в САЩ, на твое име, в момента. Ако нямаш такъв, молбата по пощата е единственият ти вариант. За този вариант, обаче, трябва да можеш да получиш информацията на адреса, от който си подавал данъци, или първо да подадеш молба за смяна на адреса: https://www.irs.gov/forms-pubs/about-form-8822

Ако не си плащал данъци тук никога, нямаш "файл" в IRS - може да има задължения, свързани с твоя SSN, но ти няма как да получиш тази информация.

Между другото, това е съвършено ненужно:
По глупаво изказване не бях чувал през последните няколко години.
"ковид ще има поне до 2022"
Ти от 2023 година като се върна ли го разбра това или си новата баба ванга?!
Пожелавам ти да се вземеш в ръце и да помагаш на хората тук с информация а не със абсолютно ненужни коментари.
Информацията на Лъки е и официалното предвиждане на тукашните здравни органи. Не само, че ще има вирус дотогава, ами и ваксините няма да са достъпни за всички чак до началото на 2022. Хубаво е всички да са психологически подготвени за този вариант и да премислят добре дали сега е добър момент за заминаване.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 15:15 от ianajar

# 185

Информацията на Лъки е и официалното предвиждане на тукашните здравни органи. Не само, че ще има вирус дотогава, ами и ваксините няма да са достъпни за всички чак до началото на 2022. Хубаво е всички да са психологически подготвени за този вариант и да премислят добре дали сега е добър момент за заминаване.
Точно така. И това е оптимистичния вариант.
Но нека не бъдем черногледи, и да не губим надежда и здрав разум.

# 186
Четох тези дни интервю със съветник на Тръмп за имиграционните въпроси и не се ангажира да каже дали ще премахнат бана след декември. Зависело пряко от състоянието на пазара на труда. Другата кампания изглежда съсредоточена към мигрантите от южната граница и осигуряването на нови пътеки към гражданство, което като цяло необяснимо за мен е основния проблем, който получава вничание, въпреки че може и да има повече хора извън статут от целия свят, отколкото влезлите без проверка на границата.

# 187
Никога не съм продавал данъчна декларация в САЩ.
Имам SSN.
Както имам и credit report който е чист и си го дръпнах преди няколко дни няма нищо на него. Но на него има написани част от моят SSN, моите телефонни номера и моите адреси.
След като имам credit report би трябвало моята информация в SSA да е вярна защото има match на данните и за това ми дава да си дръпна credit report.
Единственият въпрос е защо IRS имат нещо сгрешено в моите лични данни и как да разбера кое е сгрешеното.

# 188
IRS и твоят кредит репорт нямат абсолютно никаква връзка. По закон кредитните карти и репорт са от частни институции, IRS са държавна институция и те нямат взаимен достъп до базите си данни.

Ако не си подавал данъци, значи нямаш IRS файл. Ако се опиташ да провериш, ще ти кажат, че не могат да ти дадат информация, защото:
1. такъв файл няма - ако не си подал декларация, значи твоята съществуваща информация - ССН, адрес, докладвани плащания и удръжки от работодатели - не е събрана на едно място във файл. Тя няма да бъде събрана, докато не подадеш данъчна декларация за първи път.
2. данъчните не могат да знаят кой им се обажда и затова нито могат да потвърдят, че такъв файл съществува, нито могат да потвърдят, че не съществува. Затова единственият отговор, който ще получиш, е "не можем да дадем информация". Това не е защото са ти грешни данните, а защото те изобщо липсват като файл.

Защо реши, че имаш файл в IRS? Работил ли си в САЩ? Данъци плащал ли си като си работил?

И защо проверяваш кредитен репорт в САЩ, след като не живееш там? Кредити или кредитни карти от американски банки имаш ли? Ако нямаш, значи нямаш кредитен репорт - това, че там няма информация освен името и адресите ти не означава, че е "чист", означава, че е празен, тоест все едно го няма изобщо, от гледна точка на потенциален кредитор. Нямаш кредитна история.

# 189
  • Sunshine state
Работил ли си тук? Ако да, то няма начин да не си подавал данъчна декларация. Ако не си подал, това е нередно. Защо ти е тоя кредитен репорт? Не схващам каква е идеята.

# 190
Работил ли си тук? Ако да, то няма начин да не си подавал данъчна декларация.

Може да е работил на бригада, тогава е сложно да подаде данъчна декларация - не е в страната, няма постоянен адрес и т.н.

# 191
Виждам че разбирате но само от части.
Първо да работил съм.
Второ има начин да съм работил да имам SSN и да не съм продавал данъчна декларация има си изключения за които изглежда не знаете.

За кредитния репорт имам кредитна история с кредит скор по висок от на 60 % от американските граждани така пише.
Имам кредитни карти американски.
Имал съм и кредит репорт където са ми търсили нещо.
Сега както казах е чист тоест всичко е наред изчистено е и никой вече нищо не търси от мене. Така че в SSA за мене и формацията за моят профил е правилна иначе нямаше да мога вобще да си изтегля кредитния репорт а факта че съм го направил съвсем скоро говори само по себе си достатъчно.

Както казвам още веднъж въпросът е как така IRS имат грешни данни за мене... И как да проверя какво данни и ат за мене в тяхната система онлайн.

# 192
OK, за последен път.

SSA е Social Security Administration. Тя няма абсолютно никаква връзка с твоя кредитен репорт. Няма връзка и с IRS директно. Това, че можеш да си провериш социалните осигуровки, не означава, че IRS имат същата информация за теб.

Информацията на IRS за теб идва от данъчни декларации и сверяването им спрямо базата данни със заплати и данъчни плащания. Ако не си подавал данъчна декларация никога, значи НЯМАШ файл в IRS. Начините да провериш информацията си там са два - подаваш искане за tax transcript или подаваш данъчна декларация за всяка година, в която си работил там, със съответните придружаващи документи, и след като тази декларация е обработена, ти ще имаш файл и ще можеш да си проверяваш данните там просто с информацията от тези обработени декларации.

Няма изключения от правилото, че ако си работил и получавал заплата, трябва да подадеш данъчна декларация. Всъщност правилото е, че ако живееш тук, трябва да подадеш декларация всяка година, без значение дали си работил и имаш доходи, или не. Това, че не дължиш данъци, не означава, че не дължиш декларация. С Пупитка живеем тук доста дълго, аз вече осемнадесета година карам, така че лекото ти пренебрежение ми идва в повече.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 17:16 от ianajar

# 193
  • Sunshine state
И на бригада да е бил, пак се подава данъчна декларация. Повечето агенции за бригади предлагат такава услуга. Тя не се подава онлайн, а по пощата. Нямам идея защо не си го направил. Това си е твоя работа.Няма как тогава IRS да има файлс за теб след като не си подавал декларация.

# 194
  • Sunshine state
Виж, това, че не си подал декларация се нарича укриване на данъци и има санкции. Аз лично не бих звъняла на IRS при това положение, че да размирисвам нещата. Може ли да поясниш за какво изключение става въпрос при теб? Аз не съм чувала за някой, който да не е подавал декларация.

Общи условия

Активация на акаунт