Лотария "Зелена карта" 2022

• 85 398
  • 1 233
  •   1
Отговори
# 75
  • USA
Ако снимката премине чек-а, как после автоматично ще те дисквалифицират от джуркане?

Когато е приет апликеишъна, не значи автоматично че е изряден. Минават на допълнително "джуркане" и отсяване след като се подадат.
Снимката трябва да е от последните 6 месеца. Гледат дори разстоянието на главата до края на снимката дали е спазено. тук има примери а най-отдолу в табличка по-важните изисквания за тези които ще се снимат сами.
https://www.green-card.com/green-card-photo-requirements/

# 76
То си пише,ако не е както трябва.На нас въпреки правилният размер ни изписа,че не трябва да е по-голяма от някакви килобайти...и след това ги прие.Дано да не е повод за дисквалификация.Иначе във фото е най- добре,да.

# 77
То си пише,ако не е както трябва.На нас въпреки правилният размер ни изписа,че не трябва да е по-голяма от някакви килобайти...и след това ги прие.Дано да не е повод за дисквалификация.Иначе във фото е най- добре,да.
В имструкциите пише не повече от 240 kB ( Equal to or less than 240 kB (kilobytes) in file size)  ако е по голяма просто като преминавате на другата страница не ви пуска т.к. файла  ви е по - голям и ще иска да го коригирате.

# 78
Каквото беше,беше.Дано да са наред.В крайна сметка ако ни е писано,ще стане.Успех 🇺🇲

# 79
Здравейте и аз днес ще попълня формата за не знам кой път (4 или 5)! Миналата година прескочих , защото нямах паспорт. Големият ми син ще навърши 20 години през март, та ми е чудно ако случайно този път вземат, че ни изтеглят какво правим с него?

# 80
  • САЩ
Здравейте и аз днес ще попълня формата за не знам кой път (4 или 5)! Миналата година прескочих , защото нямах паспорт. Големият ми син ще навърши 20 години през март, та ми е чудно ако случайно този път вземат, че ни изтеглят какво правим с него?

- той също може да канидатства самостоятелно, но ако той спечели, не можете да заминете с него

- Ако ви изберат, то се молите номера да ви е сравнително малък, така че да сте на интервю преди той да навърши 21. Ако се случи така, то той също може да получи зелена карта и да замине с вас

# 81
  • Varna, Bulgaria
Минавам да се запиша и аз за тази година. Миналата пропуснахме, не се организирахме и беше лудница, нещо ни беше поспаднал интересът за такива начинания, но сега пак се ентусиазирахме. Ще ни е второ участие. Стискам палци на всички.

Относно снимките - аз съм фотограф и ще се помъча пак в домашни условия да ни снимам. Децата вече са големи и не ми трябват трикове за снимките. Grinning

Успех на всички! ♥

# 82
Може ли помощ моля?

1. При попълване на формуляра DS260 ме пита въпрос за армията - Have you ever served in the military? Съпругът ми е бил в казармата и незнам как точно трябва да отговоря има опция Да или Не на този въпрос.
2. Have you attended a public elementary school or a public secondary school on student (F) status after November 30, 1996 without reimbursing the school? Какво имат предвид не разбирам.Също да или не опции.
3.Do you seek to enter the United States for the purpose of performing skilled or unskilled labor but have not yet been certified by the Secretary of Labor? Имаме намерение да работим разбира се но не разбирам пак точно въпроса.

Много благодаря за отделеното време!

# 83
  • USA
2.You may own some if you attended public school, and you were in the US on an F visa. You cannot get an F visa for public school without paying the full tuition. An F-1 visa is a type of visa in the U.S. for students. There is a special requirement that a student in grades 9 through 12 must reimburse the school for their expenses if attending on an F-1 visa. This means that education is not free for attending a U.S. public high school on an F-1 visa. The student must pay the school back for the cost of providing the education.

т.е отбелязвате НЕ, ако не сте учили в САЩ

за казарма пише "да" поне такива спомени имам от алл.бг форума после не случайно искат някакви бележки да се носят.

за 3 въпрос е за сертифицирана работа т.е изискваща специален сертификат-адвокат, доктор, зъболекар....но за там не съм сигурна виж какво има из гугъл. Така или иначе като влезеш в САЩ ЗК идва с 'разрешителното " за работа след като изкараш SSN

# 84
  • Sunshine state
Не е на третия въпрос.

# 85
Съвсем лаишко мнение, но спред мен ако имаха предвид служба в чужда армия, щеше да е уточнено. Пък и като гледам другите два въпроса се отнасят за тероторията на САЩ, та съвсем ме навежда на мисълта, че става въпрос за американските военни части. Има хора, които са служили без да са граждани или резиденти, така че не е невъзможно да съм права.

# 86
  • USA
https://www.boundless.com/immigration-resources/get-military-records/

след цялата дандания накрая искат бележка от "военните от страната в която си служил" т.е не се отнася за САЩ служба.

# 87
  • Sunshine state
За службата, който е бил в казарма, си отговаря с да. На останалите два въпроса се отговаря с не.✌🏻

# 88
Много благодаря на всички ви за помощта!

# 89
Хайде , пуснах и аз , късмет на всички тази година !
Надявам се да сме сред изтеглените !

Общи условия

Активация на акаунт