Лотария "Зелена карта" 2022

• 86 857
  • 1 233
  •   1
Отговори
# 210
  • Sunshine state
Паника няма, опашки и недостиг на вода, консерви и бензин има. Ние тогава се евакуирахме в Талахаси. Нямахме ток около седмица и беше много неприятно - ходихме да се перем у един приятел в друг квартал с ток, беше адска жега, а няма как да пуснеш климатик.. Сега имаме и генератор, който можв да захрани уреди и осветление, и преносим климатик за една стая в склада под стълбището. Не ни е страх, честно казано. Къщата ни е в асоциация и е добре застрахована така, че всичко е подсигурено. ✌🏻

# 211
  • София, България
Maroonka, съгласна съм с теб. За съжаление аз съм Junior, който още учи (не, че съм малка, на 30 съм) и значи положението става още по-тегаво, защото съм далеч от квалификация плюс опит, който да се вреди за категория 3 или 4. Ще се моля да ме изтеглят и толкоз. За работна виза да се квалифицирам ще ми трябват бая години, а при все, че не уча за бакалавър, а просто за професионална диплома съвсем не изглежда добре.

Не изглежда зле, Pupitka. Мисля, че бих се справила с Флорида и нейните особености...

edelvais0404, аз само да допълня на Скот, че трябва да се вместят всички деца, независимо от това дали е имало предишен брак или не. Ако хипотетично някой има дете от предишна жена без да са имали брак и детето е под 21г трябва да се впише.

# 212
Здравейте, тази година за пореден 5ти път ще участвам в лотарията. Обаче имам проблем, от началото на програмата се опитвам да се регистрирам и не мога, постоянно ми излиза някаква грешка след като цялата информация ми е правилна и съм качила снимката. До сега не съм такъв проблем. Прекачвам и снимка на грешката която ми се показва. Та въпросът ми е някой има ли подобен проблем и имате ли представа как да го разреша? Simple Smile
Благодаря предварително на всички за отделеното време и съвет !

# 213
Аз се все още се чудя дали и тази година да пропусна или да се регистрирам.
Защо се чудиш?
Защото не ми допада новото изискване за въвеждане на паспорта. Въпросът е принципен, не за друго.
Също така ми се иска да поработя из Европа за известно време. Идеален вариант би бил да си намеря работа в компания, която има офиси и в САЩ и да поискам релокиране Smile

Така или иначе имам още около седмица да преценя дали ще участвам тази година или не.

# 214
  • София, България
Обаче имам проблем, от началото на програмата се опитвам да се регистрирам и не мога, постоянно ми излиза някаква грешка след като цялата информация ми е правилна и съм качила снимката. До сега не съм такъв проблем.

Моят съвет е смяна на браузъра, ако не е ъпдейтнат може да покаже такава грешка. Аз лично използвам Брейв (Brave), който е базиран на Google Chrome по простата причина, че блокира всички реклами из всички сайтове и мога да си гледам YouTube без прекъсване. С него си подадох апликацията от раз.

# 215
  • Sunshine state
Обаче имам проблем, от началото на програмата се опитвам да се регистрирам и не мога, постоянно ми излиза някаква грешка след като цялата информация ми е правилна и съм качила снимката. До сега не съм такъв проблем.

Моят съвет е смяна на браузъра, ако не е ъпдейтнат може да покаже такава грешка. Аз лично използвам Брейв (Brave), който е базиран на Google Chrome по простата причина, че блокира всички реклами из всички сайтове и мога да си гледам YouTube без прекъсване. С него си подадох апликацията от раз.
Към този съвет бих добавила и да сте максимално бързи. Забелязах,че тaзи година трябва да се попълва по-бързо апликацията, иначе изкарва грешка.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 20:27 от Pupitka

# 216
Здравейте.Имам въпрос относно снимката  тя трябва да е 2x2 (51x51 мм) главата да е  в центъра с размер 1 и 1,4  (25 и 35мм) нали?Косата ми трябва да е пуснат или може и вързана, на бял фон?Благодаря за помоща.

# 217
  • USA
Здравейте.Имам въпрос относно снимката  тя трябва да е 2x2 (51x51 мм) главата да е  в центъра с размер 1 и 1,4  (25 и 35мм) нали?Косата ми трябва да е пуснат или може и вързана, на бял фон?Благодаря за помоща.
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-informa … urces/photos.html

# 218
Здравейте, искам да попитам... има ли и други сайтове за Зелена карта, които да важат и за българи? Направих глупостта да кликна на един линк от сайта на CNN , имаше банер Green card и оттам ми се отвори https://greencardorganization.com/ , попълних си данните и след като дадох continue ми отвори следващата страница, при която ми иска такса оп 39 долара, за да участвам. А знам, че по принцип няма такси. Съответно не мога да продължа, докато не попълня данни от дебитна/кредитна карта. Не го правя, защото се съмнявам, че данните ми ще отидат в нечии неподходящи ръце/очи. Усъмних се и затова през търсачката попаднах на тази тема тук в БГ мама, сайтът си е все същия от години DV lottery... Кандидатствал съм за зелена карта почти всяка година по обикновената поща от 1996 до 2004, а преди няколко години по интернет. С две думи.... такса 39 долара да не им плащам?

# 219
  • USA
Това са фирми посредници, не не плащай. Затвори всичко и си влез в офицялната страница за кандидатстване. Не кликай на "рекламите", ако отново се отвори платения сайт, си изчисти кеша или смени браузъра. Късмет!

# 220
ОК, благодаря много

# 221
Здравейте,

аз искам да попитам нещо относно паспортите. От вчера удължиха срокът на валидност на личните документи - шофьорски книжки, лични карти и документи с 6 месеца заради настоящата ситуация.

Някой има ли представа дали това може да се използва при регистрация за ЗК?
Питам, защото след 2 години пропуск, реших тази година да се регистрирам отново, но се оказа, че паспортът ми е изтекъл август месец, а не живея в България и не мога да го подновя.

Ако някой има информация относно този казус ще съм благодарна да сподели!

Хубав уикенд на всички

# 222
  • Сф
Не мисля, че можеш с изтекъл паспорт. Българските власти са удължили срока, но на всякъде изън БГ, ще ти се счита за изтекъл.

Току що подадох и аз. Поради здравословни проблеми се бях отказала и мислех, че няма да успеем да се организираме със снимките, ама все пак успяхме.
Във фотото 4-годишната ми дъщеря каза на фотографката да я снима хубаво, защото трябвало да впечатли дядо Байдън Grinning

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 13:40 от Miraj*

# 223
Удължението важи само за пред Бг властите и това е локално решение. Не виждам как с изтекъл паспорт бихте могли да подадете за ЗК.

# 224
Напълно логично е САЩ да не се вълнува от промените в България, но просто имах някаква малка надежда хаха : ))

Успех на всички, които ще кандидатстват тази година!

Общи условия

Активация на акаунт