Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 842
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
А кога се провеждат примерните изпити за НВО ? И на коя школа най-вече се доближават до реалният изпит, къде си заслужава детето да се яви?

# 436
  • София
Различни мнения съм чувала за пробните къде са лесни, къде трудни.
Баткото не е ходил на пробни извън школите, в които ходеше. Сега наборката смятам да се явява в школите (различни за двата предмета) и на другия предмет, за друго място не знам още.
Някои школи не допускат външни деца, във Веди, ако ходи само на БЕЛ, не може да се яви на Мат и обратното.

# 437
Моята дъщеря миналата година ходи на пробни в Междучасие, в Регалия и в СМГ. Най-близки до нво, най-добра организация и най-добра обратна връзка имаше от пробните в Регалия.

# 438
  • Варна
О, значи съм подвела детето с това двукратно четене (т.е. улеснила съм я).
Благодаря, Моли, за поправката! Simple Smile
И щях да питам - вашите деца четат ли си уроците по химия, физика, биология, география? Снощи се разрази истински скандал у дома, защото по време на рекламите на филма, който гледаше, девойката реши да си пише домашното по химия (!), без да има никакво намерение да си прочете урока първо. Баща й излезе от нерви, аз си сипах още едно...

Dive, според мен по-голямата част от дeцата сядат да учат по предмет, ако имат домашна. Отварят тетрадки, сборници и.... направо домашната работа се опитват да пишат. Това го забелязах с моя син, но и родители на съучениците му са споделяли, че техните деца правят така. Уж дадох инструкции кога се сяда да се пише домашно, ама ... не съм сигурна дали ги спазва. Дежурният отговор е : "спокойно" и пуска една усмивка.SmileStuck Out Tongue Closed EyesSweat Smile

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 16:07 от ysap

# 439
  • Варна
Благодаря за успокоението - значи сме в тренда Wink Ако не беше извънредното положение, благодарение на което работим от вкъщи и съответно прекарваме повече време с детето, нямаше да знам за това. Щях да си се радвам на шестичките в школото и да си мисля, че се спуква да учи мойта хубавица Simple Smile. В крайна сметка запазвам спокойствие  - явно повечето са така и все пак научават нещо, макар да не е по "моя начин".
За пробните изпити нямам опит досега, но мисля да я пусна на всички, които се организират в школата й (и без това са включени в цената), а на външни не знам ще иска ли, ще има ли присъствени... Времето ще покаже. За мен на пробните най-важно е да се научи да си разпределя времето, да знае какво може и какво не да се прави на чернова и белова, пликовете да не я стресират, изобщо - да се чувства подготвена, за да покаже истинските си знания.
И като ви чета какви проблеми имате с учители и преподаване, трябва да похваля нашите! При положение, че детето ни не е амбициозно, супер отговорно и мотивирано да учи, мисля, че са се справили доста добре с ограмотяването й, не се е налагало да преподавам вместо някого, да поправям нечии грешки, нито да търся отговори защо е тази забележка, оценка и т.н. Да не дърпам дявола за опашката, но в нашето квартално училище явно имахме късмет с учителите. Дано продължи така и в гимназиалния етап.

# 440
  • София
Да допълня Dive, обзаведете ги с ръчен часовник...може и на добрия старец да напишете Joy
По край състезанията наборката се научи, че часовник има и на друго място освен на телефона... даже си носеше един в моливника за всеки случай, който и да загуби няма да е голяма драма (всъщност един вече липсва, но нямам идея в къщи ли е някъде или е хванал пътя)

Редакция:
При нас платформата - MS Teams, продължава да се ползва, без да са на онлайн обучение.
Новите учители (нови предмети или заменили други учители) си създадоха "стаи".

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 11:39 от Desem

# 441
Моята дъщеря миналата година ходи на пробни в Междучасие, в Регалия и в СМГ. Най-близки до нво, най-добра организация и най-добра обратна връзка имаше от пробните в Регалия.
И аз така съм чувала за Регалия, предполагам може би започват от вторият срок на учебната година.
Надявам се децата на тези които посещават Регалия да споделят ката започнат, но може би ще трябва да им следя сайта. Може би започват от вторият срок.
На нас ни раздадоха някакви листета с име и парола да си направят регистрация в някаква платформа за онлайн обучение. Подготвят се явно за такава възможност

# 442
  • София

А има ли достъп за "външни" там?

# 443
  • София
Да, поне до миналата година. Предполагам, че и тази ще има.

# 444
Да, моята дъщеря беше "външна" за всички школи.

# 445
Момичета, радвате ме. Преди какви битки се водеха в тия теми: Кой е по, по, най

# 446
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
командировка съм и не мога да се заема сериозно със задачата, поставена от Горинич.
но мога да събера мнения Simple Smile - търси се учител по БЕЛ.
аз предпочитам индивидуално или дистанционно, той какво предпочита още не знам.
бих искала първо да направят едно "входно ниво" за да се види какво не е научил (нали твърди, че малко им преподават) и след това да се запълват "дупките".
май е това. помагайте.

# 447
  • София
Сложна работа, някоя школа?.. ако са останали места.  Междучасие  публикуваха информация за свободни бройки.

# 448
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
подозирам, че бързо ще му секне мерака и не знам дали изобщо да се хващаме...
не е лесно. Simple Smile

# 449
  • В светлината на слънцето
Добри, ще питам нашата учителка, но чак следващата седмица. Обаче имам сериозни съмнения. С голям зор и хиляди протекции прие набора. Не пречи да питам де. Другата, която се сещам е школа Маре в Редута. Малки са групите там. Обаче дали има свободни места е малко вероятно. Може директно да звъннеш и питаш.
https://bgmare.com/schoolbel

Общи условия

Активация на акаунт