Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 739
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Не искам да ме разбирате погрешно. Мисля ,че проблемът при нас е голям и това се дължи на това ,че мерките не се спазват . В момента имам две училища ,които мога да съпоставям. В едното училище носят лигавници ,а в другото носят маски и шлемове. На входа на второто училище има изтривалка с нужния разтвор и дезинфектанти за ръце , а в първото  нито едно от двете.
А що се отнася до други държави. Министъра казва ,че имаме много повече болници ,но забравя да спомене какви са капацитетите и каква е базата.
От опит мога да споделя наблюденията ми за неврологични отделения за деца. Имаме няколко такива отделения ,но нито базата е като база ,нито капацитета. Педиатрията може да поеме 12 деца , средно се държат по 4 дни ,за това време не можеш да дадеш адекватна диагноза ,камоли адекватно лечение.
Хубаво е да се сравняваме с други държави ,но нямаме и 10 процента от това ,което имат те. В Китай се справиха ,децата са на училище ,но контрола е голям .
От петък вечерта разбрах ,че директорката ни в Детската е положителна от сряда.Как смятате дали сме уведомени?Не защото родителите на децата от  групата в ,която е гледала деца два дни са получили нареждане да си траят, защото щели да ги затворят. Това мисля в друга държава няма как да се случи.

# 706
  • София
А защо ни го причиняват? В държави, в които има локдаун училищата работят! Хората си дадоха сметка колко е важно за психичното здраве и на родители и на деца. Тук с лека ръка се взимат решения да се затварят училищата...
Постът разбира се не е срещу вас, просто се ядосвам...

Значи, ако си мислите, че е лесно да се управлява държава, лъжете се. В нашата държава е още по-сложно, защото има силна намеса на бизнеса в управлението. Което пък прави решения в подобни ситуации много трудни, защото как да се намери баланса между истинските приоритети и бизнес интересите? Сигурна съм, че се замисляте, че затварянето на заведения и подобни води до голямо количество хора, оставащи без доход. От друга страна, държавата как да им помогне (от типа мерки 60 на 40), като голяма част от този бизнес е на тъмно? А от трета страна, за съжаление смятам, че образованието не е сред топ приоритетите на държавата. А от четвърта страна, съм бясна на всички, неспазващи елементарните мерки, като носене на маска (а не на лигавник) и неспазване на дистанция. Ами съжалявам, но не може само да ревем как държавата нищо не прави, а същевременно и ние се държим "Те ли на мен ще кажат?".

Темата обаче не е за тук.

Моля да споделите как се проверяват домашните работи при онлайн работещи школи?

# 707

Моля да споделите как се проверяват домашните работи при онлайн работещи школи?
                  По същия начин , по който се преподава.Изпращаш домашното,проверяват го и ти виждаш оценката.Мен лично ме интересува точно как се пише това домашно!!! И по-скоро кой го пише? Smiling Imp

# 708
Всеки учител/школа различно. По математика миналата година преди урока се снимаше домашното и се пращаше, а учителката връщаше сгрешените задачи. По БЕЛ в началото на онлайн часа проверяваха домашното, като всеки си казва отговора и поправя сам ако е грешен. По АЕ бяха електронни заданията, тестове...като ги предаде се връща колко процента е верен и можеш да видиш верните отговори.

Дидия, като си плащаш за школа, доста намалява вероятността родител да помага Simple Smile Смисъл няма!

# 709
  • София
В нашата школа домашните се изпращат на дъска в Draw.Chat, като линка към дъската изпращаме на мейл. След като е проверена работата, получаваме уведомителен мейл, отварям изпратения от мен линк и я виждам. Корекциите са нанесени с червено, има точки, които са преобразувани и в оценка, както  и кратка рецензия. Някои тестове по БЕЛ  ги проверяват колективно в началото на занятието. Изпращат ни примерни тези за дадените цитати/след като изпрати неговите де, да не се изкуши/. Моята намеса се свежда до изпращането на мейла до учителя, защото наборът пише домашните в последния възможен момент и няма време да ги изпрати Joy
В училище изпращат домашните в Assignments в MSTeams, като пак там им връщат проверените такива, с корекции, коментар и оценка.

# 710
Малеее beb4o_fb...колко неща написа за които не съм чувала...Simple Smile Добре, че децата са по в час от мен. Какви са тези дъски?

# 711
  • София
Миналата година девойката ходеше само на БЕЛ и господина искаше да му снимат домашното и са му го изпращат на Вайбър. Сега иска да се набира в текстообработваща програма и така да му ги изпращат на имейл. Проверените домашни им ги връщаше отново на Вайбър. Откакто са вкъщи още не са си изпращали имейли.
По математика също нямам идея как госпожата ще иска да й бъдат изпратени домашните.
В момента госпожицата има курс и като приключи ще я питам за домашните.

# 712
  • София
Благодаря за отговорите. И аз си мислех, че трябва да се пращат, но сега за първия онлайн час само в час са проверили задачите и тестовете, което мен не ме устройва, защото не получавам рецензия, а да не говорим за тезите и преразказите... Ще видим как ще се продължи...

# 713
Аз и да получа рецензия на теза и преразказ, нищо няма да разбера Simple Smile Така, в началото на часа обикновено се проверяват тестови въпроси, надали преразказ може да се редактира така... За математиката - задачите за разписване е хубаво да се вижда после правилното решение. Тук съм съгласна! А и другите, то детето ако не знае как се решава, дори и да има правилния отговор, полза няма да има. Така че явно този метод не е подходящ за мат.

# 714
  • София
Разбрах как ще се проверява домашното по математика и никак не съм очарована. Всеки един от учениците ще казва отговора на задачата.
И аз си мислех същото като MollyBy, ако детето, по някакъв начин е стигнало до верният отговор, но самото решение не е правилно, тогава то ще си мисли че това е правилният начин и този тип задачи ще ги решева така.
Хубавото за момента за моето дете, че са на формулите за съкратено умножение и те са й много лесни, но ако продължи ДО и проверката на домашните се запази по същият начин, то ще трябва и ние да се включваме 🙄.

# 715
  • София
MollyBy,  изглежда сложно, но не е. Първия път гледах много шокирано, но после ми се изясни.Бясна съм на набора и сега вече той ще си ги изпраща - да се оправя...
Синът ми казва, че обсъждали задачите от домашното - силно се надявам да им ги разписва учителят, че може и да са налучкали верния отговор. Има по 2-3 задачи в домашното, които те си разпитват и там може да се види грешката - другото е онче-бонче Stuck Out Tongue Winking Eye

# 716
Всичко зависи от учителя, не от ДО.
При нас учителят по мат.е пълна скръб и домашни не се проверяват нито присъствено, нито в ДО. Понякога се прави обща проверка.
По БЕЛ се  качва снимка, doc или pdf файл на домашното в Класрум. Учителката подчертава сбърканото и отстрани на реда в коментар записва какво е вярно и защо.
Със среден клас графичен таблет пък учителят може да пише върху домашното с друг цвят все едно е на лист. Не знам това ли е draw chart. Всичко е въпрос на желание от страна на учителите и ръководството. Напълно се убедих в това, защото в едно и също училище виждам огромна разлика между двама учители.

# 717
  • София
Дъждец, в училище и при нос по математика е пълна скръб - и преподаването, и проверката. По БЕЛ е екстра- много си харесва учителката и има защо.
Между другото, по математика вече има оценка от входното, изненадах се, защото я очаквах някъде по Коледа  - има 5, не му стигнало времето дори да я прочете последната задача. Но дали има и други грешки - не знам, учителката съкровено пази работите им, съобщава само оценката.

# 718
Здравейте! Отдавна не съм писала, само ви чета стриктно вечер. Включвам се с кратък отчет и едно питане. При нас училището продължава присъствено, ясно ми е, че  няма да продължи още дълго, но ще се адаптираме към обстоятелствата и така. Децата ми не искат и да чуят за ДО, и двамата обичат да ходят на училище и да са сред други деца. Към момента наборът не ходи на уроци и вероятно ще кара с училищна подготовка. Обмислям все пак да започне уроци по математика, но присъствено, в школа или онлайн школа не е вариант за мен. Към момента обаче е на домашна подготовка, та в тази връзка попадали ли сте на сборници за подготовка за НВО с решения на задачите, а не само с отговори? Също така темите да са съобразени по месеци с учебния материал, а не да има само обобщителни тестове върху всичкия материал.

# 719
[Здравейте.Отдавна не съм писала,защото имах много работа.Изчетох всичко написано.Мисля,че си реших проблема като намерих частни учители по БЕЛ и математика.Мисля,че е по-ефективно прекият контакт,отколкото ДО.

Общи условия

Активация на акаунт