Седмокласници 2020/2021 - Тема 3

• 31 862
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, може ли някоя запозната да пусне снимка как изглежда това помагало с картите с цитати. Искам да го купя, защото от ел.пощата нищо не се чете при разпечатване.

# 271
  • Sofia
Момичета, може ли някоя запозната да пусне снимка как изглежда това помагало с картите с цитати. Искам да го купя, защото от ел.пощата нищо не се чете при разпечатване.

Аз купих тези

# 272
Shantal, благодаря!

# 273
  • София
Шантал, това "ново" издание ли е? т.е. включва ли и 5-6 клас.
(Аз имам това за 6клас)

Дъждец, първите по новата програма с ДЗИ завършват догодина (сегашните 11 клас). За тях второто ДЗИ ще е задължително от профилиращите.

Dive, аз обяснявам че все още срок е поправимо. Сега трупат опит за да не допускат технически грешки
Нашата девойка бе опескала входното по БЕЛ и в школата, даже не ми бе казала явно се срамуваше. Обсъдихме грешките, успокои се и се разбрахме да показва и обсъждаме БЕЛ.

# 274
  • София
(Аз имам това за 6клас)
Не съм Шантал, но да отговоря. Wink
Показаните карти са за произведенията от 7.клас, има и за българските произведения от 6.клас, но са в други два комплекта.

# 275
  • София
Моля ви, големи хора сме/сте, интелигентни.
Нека поне тук не пускаме слухове. При 144/150 ученици/учители заразени до момента, няма да минем на ДО за сега.

Току-що казаха по новините, че в Търговище минават...
Никъде нищо не се спазва и на никого не му пука. Не е на добре.

# 276
Скрит текст:
(Аз имам това за 6клас)
Не съм Шантал, но да отговоря. Wink
Показаните карти са за произведенията от 7.клас, има и за българските произведения от 6.клас, но са в други два комплекта.
Да разбирам ли, че картите са по класове, няма комбинирани, които да включват произведенията за НВО?

# 277
  • Sofia
Енигма, по класове са, но съм виждала само за 6 и 7 клас.

# 278
Е, то от пети клас, ако не се лъжа, е само " Хайдути". Едва ли ще пуснат карти само за него.

# 279
Е, да, естествено, че няма смисъл. Аз мислих, че са специално за НВО и включват всички произведенията. Но нищо де, и по класове върши работа.

# 280
  • София
Да, Sise-to, имам тези за 6клас. Чудех се дали не са ги обнови ли 7класните.

# 281
christina1980, със закъснение ще отговаря. И преди съм писала, че младежа се е ориентирал към програмирането. Спряли сме се на Джон Атанасов, ПГ по телекомуникации и ПГ Попов.

След провала му на входното по математика с 3, вчера изкара на последния тест 5 и това благодарение на допълните уроци по математика. Струва ми се че осъзна, че тази година му е важна и започна да полага някакво старание.

# 282
  • София
Добро утро Nature Sunny
При младежа входното по химия тепърва предстои. По математика госпожата я няма - вчера дойде заместник, не знам как ще я карат. Оценките валят, по БЕЛ вече има три оценки, по английски-две оценки. Мързелът му е постоянен и верен спътник, само мърмори, че е много ангажиран. Обясняваме, че при разумно разпределение на времето това няма да я така, но никой не чува. Вчера получи гневен мейл от школата по БЕЛ- тезите му бяха под всякаква критика, постресна се май.
Подходът към децата не може да е един и същ дори и в рамките на едно семейство - и при тримата говорим и обясняваме много, но не винаги върши работа.
Изобщо не е ориентиран какво и къде иска да учи  - но поне знаем какво НЕ иска - химия и биология, има напредък Stuck Out Tongue Winking Eye
Не си правя никакви планове и подредби - ще изчакам резултатите от НВО, защото те в крайна сметка ще предопределят къде може и къде - не, ще се нагодим според тях. Той е много притеснителен и неуверен. От малък го водя по състезания в други училища, без да поглеждам резултатите от тях - целта ми е да се "пречупи" и да преодолее неувереността си, дано има някакъв ефект.

# 283
Сол и ние така + Ломоносов. Дано да имаме късмет и да запишем децата с най-доброто за тях училище. Аз търся точно училище, където да научи нещо полезно. Мен средата като че ли не ме притеснява. Задружно семейство сме, мисля , че не е податлив на чужди влияния. Дано!

# 284
  • София
Мисля, че и двете са важни, едното е обвързано с другото. Семейството е най-важно, но в тази възраст естествено техните връстници стават по-големи авторитети за тях от родителите, няма какво да се лъжем. И има значение дали ще прекарваш по-голяма част от съзнателния си живот в среда от сериозни, искащи да постигнат нещо деца или в среда от лениви такива, които се чудят само как да се скатаят и да отидат на шиша-бар например или на купон. Толкова се радвам, че поне това забраниха - пушенето на наргиле от деца. Ако се и с спазва...
Няма как да не ти се отрази това, ако ще и възрастен да си, остави за тийн.
А дори да не ти се отрази, най-малкото няма да се чувстваш на място.

Общи условия

Активация на акаунт